Money Aidat Borcu Sorgulama
Event Etkinlik Takvimi
Survey Anket

Web Sitemizi Nasıl Buldunuz ?

İstatislik Sayfa İstatisliği
  • Online Kişi   : 3

  • Kişisel           : 380006

  • Toplam         : 3408848

Anasayfa » İdareci ve Bürokratlar Birliği’nde Genel Kurul Coşkusu

İdareci ve Bürokratlar Birliği’nde Genel Kurul Coşkusu

Çıktı Al
946 kez okundu
01 Ocak 1970
İdareci ve Bürokratlar Birliği’nde Genel Kurul Coşkusu


 

 

İdareci ve Bürokratlar Birliği 1. Olağanüstü Genel Kurulu yapıldı. Olağanüstü Genel Kurul'da geniş çaplı tüzük ve yönetim değişikliğine gidildi.

 

İdareci ve Bürokratlar Birliği 1. Olağanüstü Genel Kurulu yapıldı. Olağanüstü Genel Kurul'da geniş çaplı tüzük ve yönetim değişikliğine gidildi.

Daha aktif, hizmet alanlarını daha da genişletmeyi öngören tüzük değişikliği Olağanüstü Genel Kurul'da oy birliğiyle kabul edildi.

YÖNETİMDE ÖNENMLİ HİZMETLERE İMZA ATMIŞ KİŞİLER DİKKAT ÇEKİYOR.

Derneğin Kurucu Genel Başkanı, gazetemiz yazarı Yücel Can, Olağanüstü Genel Kurul'da yapılan seçimle İdareciler ve Bürokratlar Birliği'nin Genel Başkanlığı'na yeniden seçildi. Olağanüstü Genel Kurulda Yücel Can, Mehmet Peker ve Elmas Özen ile beraber Birliğin Kurucularından Denizcilik Müsteşar Yardımcısı ile beraber Gençlik ve Spor Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Dr. Mehmet Kocatepe, Kalkınma Bakanlığı Uzmanı ve Bürokratlarından Nebi Çelik, TRT TBMM Haber Müdürü Uğur Alıcı, Sayıştay Personeli Siyaset Bilimci Yusuf Gökdoğan, TBMM Milletvekili Danışmanı ve Uluslar Arası İlişkiler Uzmanı Aydın Keskin Kadıoğlu, Bocce- Bowling ve Dart Federasyonu Başkan Vekili Dr. Mutlu Türkmen ve ODTÜ Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Dilek Okuyucu Yönetim Kurulunun dikkat çeken yeni simaları. Liyakat, insani değerler ile beraber milli ve manevi değerler çerçevesinde toplumla bürokrasi arasında hizmet alımında köprü, toplumun değerlerinin ön planda tutulmasını, hantal bürokrasinin ortadan kaldırılmasını, yönetenler ile yönetilenler arasındaki uçurumun aza indirgenerek yok edilmesi, milli hassasiyetleri kendine rehber edinme anlayışıyla yola çıkılan Genel Kurul, sivil toplum kuruluşlarından, siyasi çevrelerden, medyadan büyük ilgi gördü. Birlik ve Beraberlik tablosunun yaşandığı Genel Kurul'a Dernek Üyelerinin yanı sıra Siirt, Muğla, Isparta, Burdur ve Adana İl Temsilcileri katıldı.

EZBERLER BOZULACAK, HANTAL BÜROKRASİYE KARŞIYIZ.

Vakıflar Genel Müdürlüğü Konferansa Salonunda gerçekleşen 1. Olağanüstü Genel Kurul'un açılış konuşmasına yapan İdareci ve Bürokratlar Birliği Genel Başkanı Yücel Can; "Kurallara uyulacak, ancak bazı yanlış ezberler bozulmalı" sözleriyle vatandaşın hizmet alımında en büyük engel olan hantal bürokrasinin karşısında olduklarını söyledi. Genel Başkan Yücel Can, toplumun her kesimine hitap etmeyi amaç edinen idareci ve Bürokratların, ezber bozma adına, hantal bürokrasiden, liyakatsiz yönetimlerden, insani değerlerden uzak kalmanın mücadelesinin verildiğini belirterek, vatandaş cephesindeki tüm bu olumsuzlukların nedeninin ehliyet sahibi kişiler yerine adama göre iş mantığıyla yanlış bir şekilde hareket edildiğini, üstelik yönetici ve bürokratların vatandaşlarla bürokratların arasına giren kırmızı halıların ve koltuğun yönetilenler ile ve yöneticilerin arasındaki ilişkinin bozulmasının temel sebeplerinden biri olduğunu, koltuklara şekil veren idareciler yerine koltuklara göre şekil alan idareci ve bürokratların vatandaş ile ilişki kurmayı daha da zorlaştırdığını, makamlar ve rakamların idareci ve bürokratları büyüleyerek aynı zamanda samimiyet, sabır, vefa, muhabbet, anlayış, saygı ve sevgi gibi milli ve manevi değerlerden uzaklaşılmasının sorunları daha da çıkılmaz hala getirdiğini söyledi. Ülkemiz üzerinde iç ve dışta oynanan oyunlara da dikkat çeken Can, Çanakkale ruhu ile hareket edilmesi gerektiğini, hiç değilse asgari müştereklerde bir araya gelinmesi gerektiğini, kendi yaptıklarına da Fransız kalan Fransa gibi Devletlerin güçlü bir Türkiye’den rahatsız olduklarını bunu için de Sivil Toplum Kuruluşlarına çok önemli görevler düştüğünü kaydetti.

 

YÖNETİCİLER HALKIN HİZMETKÂRIDIR. İNŞAALLAH YENİ BİR DÖNEM BAŞLAMIŞTIR AMA...

Genel Başkan Yücel Can, "Yönetim ve tüzük değişikliği ile yeni bir dönem başlamıştır. Ama bir zafer kazanılmamış, aksine emanetin- milletin yükü ile sorumluluğumuz bir kat daha artmıştır." diyerek, Birliğin kuruluşundan bugüne kadar emeği geçen, manevi ve maddi desteğini esirgemeyen, katkı ve katılımda bulunan, herkese teşekkür, etti. Can, "Hakka hizmeti halka hizmet bilme ve hizmetkâr yönetici olabilme temennimiz. Bir olmalıyız, iri olmalıyız, diri olmalıyız. Ne demiş bedenen ölse bile hoş bir sada ile hala yaşayanlar; İnsanı yaşat ki devlet yaşasın." sözleriyle birliğin amaçlarını ortaya koyan konuşmasında bürokrasideki bazı liyakatsiz yönetimlere dikkati çekti. Can, ayrıca teşekkür konuşmasını "Bizler biz uzvun parçalarıyız ve bir gemide yaşıyoruz. Bu geminin de kazasız ve belasız bir şekilde sahili selamete çıkmasını sağlamalıyız. Çünkü bizi birbirimize bağlayan ortak birlerimiz, değerlerimiz var. Değil birinin ölmesi, zarar görmesi bile bizleri gönülden rahatsız eder. Yüce Yaratanın en büyük muhatabı insan olduğuna göre bu çok önemli bir hususa dikkat çekmedir. Yani önce insan, her şey insan için, Şekilden öte bir insanlık, liyakat ve insani değerleri hatırlamak, için haydi hep birlikte yürümeye" sözleriyle bitirdi.

İDARECİ VE BÜROKRATLARDAN, STK'LARDAN DEĞİŞİK MESLEK GRUPLARINDAN VE SİYASİLERDEN YOĞUN İLGİ Olağanüstü Genel Kurul'a bürokrasinin tepe noktasından da katılım ve ilgi yoğundu. Müsteşar, Genel Müdür, Özel Kalem Müdürü, Başkan, Daire Başkanı, Müşavir, değişik kademelerdeki yönetici, siyasi partilerin temsilcileri, üniversite camiasından akademisyenler, sosyal hizmet uzmanı, siyaset bilimcisi, hukukçular gibi değişik meslek grupları ve iş dünyasından işadamları katıldı. Ayrıca Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu, Türkiye Bocce -Bowling ve Dart Federasyonu, Parlamenter Danışmanlar Derneği, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarında Çalışanlar Derneği, Avrupa Gazeteciler Derneği, Kültür Memur-Sen, Sağlık-Sen, Sosyal Hizmet-Sen, Ankara Birlik Vakfı Şubesi, Dost-Yar Derneği, Elazığ Kültür Derneği, Vizyon 2023 Derneği, Harput Kültür Derneği, Baskil ve Çevresi Yardımlaşma Derneği, Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği gibi sivil toplum kuruluşları da kongreye ilgiye iştirak etmişlerdi.

KONUŞMACILARIN ORTAK VURGUSU LİYAKAT VE HASSASİYETLERDEKİ DUYARLILIK

Olağanüstü Kongreye siyasi parti mensuplarının bile daha çok bürokrat ve idareci kimliği ile konuşmalarındaki birlik ve beraberlik mesajı anlamlıydı. Konuşmacılar işe göre adam mantığının ön planda olması gerektiğini, kaliteli insan gücünün heba edilmemesi gerektiğini vurgulayarak böyle bir Birliğin büyük bir ihtiyacı kapatacağına inanarak kendilerine düşen göreve her zaman için hazır olduklarını belirttiler.