Money Aidat Borcu Sorgulama
Event Etkinlik Takvimi
Survey Anket

Web Sitemizi Nasıl Buldunuz ?

İstatislik Sayfa İstatisliği
  • Online Kişi   : 4

  • Kişisel           : 378231

  • Toplam         : 3402406

Anasayfa » "Biz Birlikte Güçlüyüz, Milli Birlik ve Beraberlik Zakir Taşdemir Vefa Ödülleri" töreni yapıldı.

"Biz Birlikte Güçlüyüz, Milli Birlik ve Beraberlik Zakir Taşdemir Vefa Ödülleri" töreni yapıldı.

Çıktı Al
1969 kez okundu
04 Şubat 2020
İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneğinin "Biz Birlikte Güçlüyüz Milli Birlik ve Beraberlik Zakir Taşdemir Vefa Ödülleri" törenle sahiplerine verildi.


Zakir Taşdemir Vefa Ödülleri Türkiye Belediyeler Birliğinde yapıldı. Programa değişik yaşlardan, mesleklerden, Türkiye'nin değişik bölgelerinden, savaş mağduru ülkelerden gelip Türkiye'de yaşayan Yetim Türkmenlerden, yurt dışından değişik siyasi gruplardan, idare ve bürokrasiden, özel kuruluşlardan, sivil toplum kuruluşlardan; kısaca onlarca farklılığın mil birlik, beraberlik ve vefa adına Türk bayrağı altında toplanarak Biz Birlikte Güçlüyüz fotoğrafı adına oldukça önemli ve anlamlıydı. İkram sonrası saygı duruşunda Elazığ ve Malatya Depreminde ölenler de unutulmadı. İstiklal Marşından sonra Dünden Bugüne Derneğin sunumu sonrası İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği Genel Başkanı Yücel Can takdim edildi.

İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği Genel Başkanı Yücel Can vatana, bayrağa, mukeddesata, dünden bugüne Derneğe hizmet edenleri, ecdadı rahmet ve minnetle anarak bu yüce değerlerimizle birlikte Sivrice Depreminde Elazığ ve Malatya'da vefat edenlerin önce ruhlarına El-Fatiha dedi. Dernek Başkanı Yücel CAN, daha dün Elazığ'da olan deprem sonrası Türkiye' nin, hatta Azerbeycan'ın, Doğu Türkistanlı insanlarımızın duruşu milli ve manevi bir duruşa güzel bir örnektir, milli birlik ve beraberliğin esasıdır. Benden uzak Biz anlayışıyla Alllah'ın insanı kainatın halifesi olarak görüp insana hizmette sınır tanımadıklarını, insanı kainatın ortasına koyduklarını, renklerini bayraklarından alarak aynı zamanda kırmızı kadar kararlı; beyaz kadar temiz kalarak Türk rengi olan turkuaz rengiyle yollarına devam ederek Batı kompleksinden uzak kalarak kendi değerlerine sahip kalarak tarihle sıkı bağ kurarak Hılfıl Fudül, Ahiler ve Loncalar gibi referanlar ile olmazsa olmazlarının liyakat, adalet, inanç değerleri samimiyet, sadakat, vefa, güven, hürmet gibi değerler ile her terör ve darbenin karşısında olduklarını söyledi. Genel Başkan Yücel Can, Derneğin kuruluşunda 10 yılı geride bıraktıklarını belirterek, ülkenin milli birlik ve beraberliği adına çalıştıklarını ifade etti. Yücel CAN, her ne kadar on yıl olarak görüyorlarsa da şekilden öte adam anlayışı içerisinde geride bırakılan hoş bir sada ile gönülde yaşamak inancıyla hareket ettiklerini, hasbi bir anlayış ile makamların ve rakamların değiştiremediği, koltuğun şekil verdiği değil, koltuğa şekil vererek koltuğa yapışmadan; koltuğa yakışarak ve buraları emanet ve vekalet makamı gören bir anlayışla; farzedekim ki Türkiye bir arabadır, trendir, uçaktır, gemidir. Bu araçlar zarar görmeden hiç bir insanın burnu bile kanamadan birlikte hedefe varmak istiyoruz diyerek bütün katılımcılara ve özellikle de İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu, Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Daha sonra ödül alacaklar sunum ve özgeçmişleri ödül ile birlikte takdim edildi.

Törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a insan hakları ve demokrasi alanındaki çalışmaları ve uluslararası arenada duruşu mağdurun ve mazlumun ümidi olan "Devlet Adamı Ödülü"nü Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil Kışla'ya İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği Genel Başkanı Yücel Can takdim etti. Ödülün Selçuklu ve Osmanlı motifli Milli ve yerli çiniden olması dikkat çekti.

Milli Birlik ve Beraberliğe katkı Sağlayanlar Biz Birlikte Güçlüyüz Zakir Taşdemir Vefa Ödüllerinin diğer sahipleri ise şöyle:

"İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce İdareci ve Bürokratk Ödülü,

" Tekden Filmin sahibi Diriliş Ertuğrul dizisinin yapımcısı Prof.Dr. Kemal Tekden, Diriliş Ertuğrul oyuncuları Celal Al ve Baha Mete-Sinema Ödülü",

" Sanatçı, Müzik Ödülü- Türk Halk Müziği Sanatçısı Esat Kabaklı",

"Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız,Bilim ve Farkındalık Özel Ödülü",

"Dar-ül Eytam Vakfı Başkanı Sedat Çebi, STK Ödülü",

"Avukat İbrahim Gök, Sosyal Duyarlılık Ödülü"

"Nurdan Damla, Edebiyatçı ve Yazar Ödülü",

Milli Sporcu İbrahim Çolak, Serap Özçelik Arapoğlu-Spor Ödülü

Emin Uçar, Ağrı-Arkoz Çimento Fabrikası-İşadamı, Yatırımcı Ödülü",

" İslam Tarihi Araştırmacısı Prof. Dr. Fuat Sezgin Özel Ödülü, eski Vali Adnan Yılmaz’a verildi. Yılmaz ödülünü, eski Bakan Vehbi Dinçerler’in elinden aldı.

"Ümmügülsüm Genç Başarı Ödülü"

"Doç. Dr. Tahir Büyükakın-Yerel Yönetimler Ödülü"

Programın en duygusal ödülü, Derneğin üyesi olup vefat eden Halk Adına vefa ödülleri takdim edilen Zakir Taşdemir’in eşi ve çocuklarına da gecenin anısına ödül verildi. Taşdemir ailesine ödülü İsrafil Kışla,Yücel Can ve Dernek Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Kocatepe verdi.

Basın Ödüllerini de Program İcra Kurulu Genel Başkan Yücel Can, Başkanvekili M. Zeki ÇİTÇİ, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Kocatepe ve Yönetim Kurulu Üyesi Murat Yeşil takdim etti.

Basın Kategorisi Ödülleri; TGRT Haber’den Abdülaziz Turan’a,

İhlas Haber Ajansı muhabirleri Mevlüt Hasgül ve Emin Kuvat’a,

Anadolu Ajans

TRTHABER Yahya Bostan'a,

DHA Fatih Poyraz'a,

AHABER Burak Altun'a,

Kanalfırat Zeki Akbıyık'a,

Kanal56 Ayhan Mergen'e

Kanal23 Metin Erol'a

Çay TV Hasan Yavuz Bakır'a,

Kanal43 Bahtiyar Ersoy'a

Günışığı Gazetesi Nafiz Koca'ya,

Kütahya Doruk Gazetesi Fatma Çakır'a,

Aşiyan Ajans Ahmet Yılmaz'a takdim edildi.

Programda Milli Birlik ve Beraberliğe Katkı Sağlayanlar Onur Şükran Sertifikası ile ödüllendirildi.

Türk Halk Müzik Sanatçısı Esat Kabaklı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Halk Müziği Korosu Müdürü Hasan Öztürk eşliğinde Gez Oğlum, Çanakkale, Yemen, Türkiye'm, Ağıt.. gibi milli birlik ve beraberlik türküleri ayrı bir renk kattı.

Diriliş Ertuğrul Oyuncularının samimi duruşları da gözden kaçmadı.

Program aile ve hatıra fotoğrafı ile sona erdi.