Money Aidat Borcu Sorgulama
Event Etkinlik Takvimi
Survey Anket

Web Sitemizi Nasıl Buldunuz ?

İstatislik Sayfa İstatisliği
  • Online Kişi   : 5

  • Kişisel           : 375674

  • Toplam         : 3396277

Anasayfa » Kardelen Derneğinde Genel Başkan Yücel CAN Kardeşlik Sınır Tanımaz Konferansı Verdi.

Kardelen Derneğinde Genel Başkan Yücel CAN Kardeşlik Sınır Tanımaz Konferansı Verdi.

Çıktı Al
1362 kez okundu
26 Aralık 2018
İdareci ve Bürokratlar Birliği Genel Başkanı Yücel CAN, Kardelen Derneğinin düzenlediği Çarşamba Konferansları Programına konuşmacı olarak katıldı.


İdareci ve Bürokratlar Birliği Genel Başkanı Yücel CAN, Kardelen Derneğinin düzenlediği Çarşamba Konferansları Programına konuşmacı olarak katıldı. Konuşmasından önce Kardelen Derneği Başkanı Şükrü Can’a davetinden dolayı teşekkür eden Başkan Yücel Can kendisine Kardeşlik Sınır Tanımaz Çalıştayı’nı hediye etti.

Konuşmasına İdareci ve Bürokratlar Birliği olarak Kardeşlik Sınır Tanımaz Projesinde ki "Kardeşliğe" vurgu yaparak başlayan Can, Kardeşlikte rehavet ve rahatlığın olmadığını, mekan sınırında gönül ikliminde beraber olmamız gerektiğini vurguladı. Kardeşliğin Hz. Adem ve Hz. Havva’dan itibaren Habil ve Kabil’le başladığını belirtti. İdareci ve Bürokratlar Birliği olarak Kırmızı Beyaz bayrağımızla Çanakkale Ruhuyla çalıştıklarını belirtti. Kardeşliğin Türkiye’de olan şehitlerle, Suriye’de,Irakta,Arakan’da olanlarla sınır tanımadıklarını da ayrıca belirtti. Kardeşliği tesis etmek için peygamber efendimizin yaptığı gibi en yakınından başlayarak bir halka gibi büyüdüklerini söyledi.

Tüm yardım severlere teşekkür eden Yücel CAN, PKK belası ve Fetö hainleriyle başörtülü olsun olmasın, imam hatipli olsun olmasın tüm kardeşlerimizle Türk Bayrağı sevdalılarıyla teröre ve darbeye karşı yürüyerek gittiklerini ,251 şehit verdiklerini belirtti.
Kardelen derneğine ,İHA’ya ,Nef Cafe’ye teşekkür eden Başkan Yücel CAN, diğer STK’larla birlikte, dün bizi alevi,Sünni,türk ,kürt, arap olarak bölücü,ayırıcı unsurlara set çektiklerini söyledi.

Başkan Yücel Can,‘’Kardeşlik Sınır Tanımaz diyerek , Kardeşlik ayrıştırmayla değil,birleştirmeyle olur’’ diyerek konuşmasına devam etti. Kahraman Maraş, Mardin, Diyarbakır’da Kardeşlik Sınır Tanımaz projesiyle ilgili yapılan çalışmalara değinen Yücel CAN, biz yardım derneği değiliz fakat öyle oldu ki bizi yardım derneği sanarak talepte bulunanları, diğer yardım derneklerine yönlendirdiklerini söyledi. Cerablust’a 10.000 ekmek dağıttıklarını belirten CAN, müslümanın dertleriyle dertlenen bir dernek olduklarını belirtti.

Yücel CAN, İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği olarak İç İşleri Bakanlığına verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.
Kardeşlik hukukuna zarar verecek her şeyden uzak olmalıyız diyen Yücel CAN, Ülkemizde Suriyelilerin ne işi var diyenlere de sert çıkarak, kardeşlik unsurunda Muhacir ve Ensar kardeşliğinin önemine değindi.

Kardelen Derneğine böyle bir program da bir araya getirdikleri için teşekkür eden İdareci ve Bürokratlar Birliği Başkanı Yücel CAN konuşmasını tamamladı.