Money Aidat Borcu Sorgulama
Event Etkinlik Takvimi
Survey Anket

Web Sitemizi Nasıl Buldunuz ?

İstatislik Sayfa İstatisliği
  • Online Kişi   : 2

  • Kişisel           : 380865

  • Toplam         : 3410424

Faaliyet » Hakkari’de ’Kardeşlik Sınır Tanımaz’ etkinliği düzenlendi

Hakkari’de ’Kardeşlik Sınır Tanımaz’ etkinliği düzenlendi

Çıktı Al
1466 kez okundu
19 Ağustos 2017
İçişleri Bakanlığı öncülüğünde, İdareci ve Bürokratlar Derneği tarafından organize edilen ‘Kardeşlik Sınır Tanımaz’ konulu etkinlik Hakkari’de düzenlendi.


Daha önce birçok ilde düzenlenen ve ‘Kardeşlik duygusunun’ ön plana çıkarılmasını öngören etkinlik akşam saatlerinde Hakkari Atatürk Kültür Merkezinde yapıldı.

Etkinliğe; Hakkari Valisi Cüneyit  Orhan Toprak, Belediye Başkan Vekili Çüneyt Epcim, Başbakanlık Müsteşarı Saddetin Kılıç, İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği Genel Başkanı Yücel Can, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, Hakkari Eski Milletvekili Fehmi Öztunç, HATSO Başkanı Servet Taş, mahalle muhtarları, STK temsilcileri, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Hakkari Üniversitesi Rektör Danışmanı Kerim Engin’in Kuran-ı Kerim’in tilaveti okuması ile başlayan etkinlikte idareci ve bürokratlar derneği tarafından hazırlanan sinevizyon gösterimi yapıldı. 

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan; İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği Genel Başkanı Sayın Yücel Can, birlik ve berberliğin önemine dikkat çekti. 

‘Kardeşlik Sınır Tanımaz’ projesi hakkında bilgi veren Genel Başkan CAN, Hakkari kent merkezinde yapılan hizmetler nedeniyle  Vali Cüneyit Orhan Toprak ve Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim’e teşekkür etti.

Can’dan sonra söz alan Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Taş birlik ve beraberliğin önemine değinerek böyle bir toplantının Hakkari’de düzenlenmesinin çok anlamlı olduğunu söyledi. 

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak ise birlik ve beraberlikten çok hizmette samimiyetin önemine dikkat çekerek, "Bu memleket üzerinde hep beraber yaşıyorsak zaten birbirimizi sevmek, birbirimize hoşgörülü davranmak, birbirimizin hatalarını en az şekilde görmek durumundayız. Böyle olduğu takdirde Ülkemiz, İlimiz, İlçemiz, köyümüz çok daha güçlü olur, çok daha yaşanabilir ve huzurlu bir yer olur. Böylelikle Hakkâri’nin bir köyündeki vatandaş ile İstanbul'un, İzmir'in bir kasabasındaki vatandaş da aynı refah içerisinde hayatlarını devam ettirme imkânları bulur. Vatandaşımıza adalet içerisinde davrana biliyorsak, hizmeti adalet içinde götürebiliyorsak zaten bu kardeşlik kendiliğinden pekişir" dedi. 

 Kendisine büyük ilgi ve alaka gösteren vatandaşlara teşekkür eden Vali Toprak,  ''Aracımla geçerken bütün vatandaşlarımı selamlıyorum. Aracın camları siyah olduğundan görmeyen olabilir ancak bütün vatandaşlarımız muhabbetle tarafımdan selamlanmaktadır. Bunu da buradan duyurmak istiyorum. Tek amacımız Hakkâri’ye hizmet etmek, onların hizmetinde başarılı olabilmek, eksiklerini giderebilmek bundan başka biz burada bir amaç taşımıyoruz.'' şeklinde konuştu.

Hakkari’nin sevilen sayılan kanaat önderlerinden A Kadir Kızılkaya da kadim şehir Hakkari’nin il kalması mesajını verdikten sonra, dış güçlerin İslam coğrafyasındaki oyunlarına değindi. 

Kızılkaya, şu mesajları verdi: “Artık insanlar yılanları bile öldürmüyor 50 bin insanın öldürülmesi yetmedi mi? artık durdurun bu kanı. Bu dünya hepimize yeter.  Sayın Mesut Barzani’nin Irak’ta yapacağı referanduma Türkiye’nin destek vermelidir.  Ülkemizin her yönüyle çok güçlü bir ülke olduğunu, birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde yaşamalıyız” dedi. 

Yrd. Doç. Tahir Yaşar ise İngilizlerin tarihte ülkemiz üzerindeki oyunlarına değinerek tarihten örnekler verdi.

Etkinlik konuşmacıların sonra düzenlenen plaket töreninin ardından sona erdi.

1-139.jpg2-126.jpg4-075.jpg3-088.jpg

5-051.jpg6-043.jpg7-027.jpg