Basında Bürokratlar Birliği-İBB
Genel başkanlığını Kebanlı hemşerimiz ve aynı zamanda sitemizin yazarı Yücel Can'ın yaptığı İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği Adana Temsilciliği tarafından kahvaltılı toplantı organize edildi. İstişare ve Eğitim Toplantısına Genel Başkan Yücel Can, Genel Başkan Yardımcısı Murat Onat, Adana İl Temsilcisi Ömer Musabeyoğlu, yönetim kurulu üyesi Mehmet Tanrıöver, İdris Dal, Aysun Çataltaş ve diğer yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Adana İl Temsilcisi Ömer Musabeyoğlu, yaptığı açılış konuşmasında şunlara yer verdi;
“Derneğimiz 2009 yılında Genel Merkezi Ankara’da faaliyetine başlamış olup, 21 Mart 2011 tarihinde ise alınan yönetim kurulu kararı ile Adana ilimize de İl Temsilciliği verilmiştir. Bütün üyelerimizin katılımlarıyla mümkün olduğunca birçok aktivasyonlara ve davetlere dernek olarak katılım sağlanmış ve bütün bu çalışmalarımız yerel ve ulusal medya ile paylaşılmıştır.”
Musabeyoğlu; “Ülkemizin ve dünyanın da bir realitesi var ki; bunu gerçekten çok doğru görmek lazım. Cumhuriyet ve demokrasi ile yönetilen rejimlerde halkın sesini idareye, yönetenlere yansıtabilmesi anlamında toplumların organize olması, sivil toplum örgütleri çatısı altında bir araya gelmesi muhakkak ki çok önemlidir. Demokrasinin temel özelliklerinden ve vazgeçilmez kurallarından bir tanesi de sivil toplumun sivil toplum organizasyonları dâhilinde bir araya gelebilmesi ile mümkün olabilmesidir.”diyerek ülkenin daha ileri demokrasiye ulaşabilmesi, yönetenler ile yönetilenler arasındaki mesafenin kısaltılması için, ulusal ve kültürel ortak değerlerin güçlenmesi ve korunması için yapılması gereken katkıların neler olabileceği noktasında çalışmalarına süratle devam ettiklerini ifade etti.
İdareci ve Bürokratlar Birliği Genel Başkanı Yücel Can ise yaptığı konuşmada: “Bizim çeşitliliğimiz ayrılığımız değil, bizim zenginliğimizdir. Bu zenginliğimizin farkında olmamız gerektiğini düşündük. Çocukluğumda hatırlarım, bir kaymakam gördüğümüz zaman, bir idareci gördüğümüzde onunla ilişki halinde olan üç beş kişiye gıpta ederdik. Herhangi bir sorunumuz olduğunda da onları araya koyardık. Öğrencilik yıllarımda oldukça da rahat biri olmama rağmen, müdürümüzün karşısına çıkıp kendimi ifade ettiğimi hatırlamam, Başkentte şunu gördük. İdareciler ve vatandaşlar arasında bir uçurum var, öyle ki sanki kırmızı halının dışına çıktığında şekli bozulacak, bazı bürokratlar görü, kırmızı halıların dışına çıkamıyor, odaya giriyor, kendi sekreteri ve özel kalemi dışında kimse ile muhatap olmuyor. Kısacası Koltuğa şekil vermiyor, koltuğa göre şekil alıyor.”şeklinde konuştu.
Can; “İdareci ve Bürokratlar Birliği olarak, bu ülke insanının daha iyi ve daha güzel şeylere layık olduğunu bilmemiz lazım, bunu göstermemiz lazım, bu ülkenin insanlarının yöneticiler ve yönetilenler arasındaki uçurumun ortadan kalkması lazım.”diyerek samimiyet ve vefa duygusunun, şekilden öte insan duygusunun da ön plana alınması gerektiğini vurguladı.
Konuşmanın ardından İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneğine katkıda bulunan işletmelere plaket verilerek Eğitim Seminerine geçildi.