Money Aidat Borcu Sorgulama
Event Etkinlik Takvimi
Survey Anket

Web Sitemizi Nasıl Buldunuz ?

İstatislik Sayfa İstatisliği
  • Online Kişi   : 3

  • Kişisel           : 380208

  • Toplam         : 3409228

Güncel » GEREKTİĞİNDE YAKIŞAN KOLTUĞU YAPIŞMAN VAKUR VE ÖRNEK BİR ŞEKİLDE BIRAKMAK LAZIM.

GEREKTİĞİNDE YAKIŞAN KOLTUĞU YAPIŞMAN VAKUR VE ÖRNEK BİR ŞEKİLDE BIRAKMAK LAZIM.

Çıktı Al
1608 kez okundu
28 Mayıs 2016
GEREKTİĞİNDE YAKIŞAN KOLTUĞU YAPIŞMAN VAKUR VE ÖRNEK BİR ŞEKİLDE BIRAKMAK LAZIM.


Atmış beşinci hükümetin açıklanmasından sonra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın göreve geldiği gün, aynı Bakanlıkta bir süredir müsteşar yardımcısı olarak görev yapan Ablası Ayşe Hilal Sayan Koytak görevinden istifa ettiğini twitter adresinden duyurmuştu.
İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği Genel Başkanı Yücel Can konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulunarak Ayşe Hilal Sayan Koytak'ı tebrik etti. Can; Devete ait makamlar emanet ve vekalet makamlarıdır. Bu makamlarda oturanlar koltuğa yapışıp koltuğa göre hareket eden değil, koltuğa yakışarak koltuğa şekil veren bir idareci, bürokrat olmalıdır.
Millete ait emanet ve vekalet makamında siyaseten, akraba ve yakın biri olarak kişiler görev alabilir. Doğrusu verilen makama layık olmaktır. Yani liyakattir, makamın imkanları dan kullanmadan makamın geteği hizmet etmektir. Bu kapsamda bir kimsenin yakınının ve akrabasının Bakan olduğu bir yerde müsteşar yardımcısı olarak idareci olarak görev yapmasında kanunlara, hukuka göre bir engel yoktur. Ancak etik olanı, insani değerlere uygun olanı her türlü şaibe ve çıkar dedikodudu ve endişesi dışında kalmak için bu makamı gerekiyorsa terk etmektir. Buna etik ve erdemli davranış denir. Zira etik mevzuatında "bu duruma çıkar çatışması" denilmektedir. Çıkar çatışması olduğu durumlarda kişiler hukuka değil etik değerlere bağlı kalarak ve kamu yararını esas alarak gerekli adımlar atmalıdır.

Ayşe Hilal Sayan Koytak Hanımefendinin görevinden istifa etmesi etik, insani oldugu kadar idari anlamda da vakur ve örnek bir davranıštır. Bu anlamda bu konu ile yakin alakasi olan bir stk olarak tebrik ediyoruz. Takdir ve tebrik ederek ornek olmasini diliyoruz dedi.