Money Aidat Borcu Sorgulama
Event Etkinlik Takvimi
Survey Anket

Web Sitemizi Nasıl Buldunuz ?

İstatislik Sayfa İstatisliği
  • Online Kişi   : 4

  • Kişisel           : 381279

  • Toplam         : 3411830

Anasayfa » Suriyeli Mültecilere Anlamlı Kampanya...

Suriyeli Mültecilere Anlamlı Kampanya...

Çıktı Al
916 kez okundu
01 Ocak 1970
Suriyeli Mültecilere Anlamlı Kampanya...




Kardeşlik Sınır Tanımaz Kampanyası...

 

İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği, insana hizmette sınır tanımıyor. Eğitim Kampanyasından sonra şimdi de ülkesini terk eden savaş mağduru ailelere yardım elini uzatmak için yeni bir kampanya daha başlatıyor; Kardeşlik Sınır Tanımaz Kampanyası…

Dün, Kahramanmaraş İli Pazarcık İlçesine İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği tarafından başlatılan Kitap Toplama Kampanyası bugün Suriye’yi terk edenler için Kardeşlik Sınır Tanımaz Kampanyasıyla anlam buluyor.

Yıllardır Ortadoğu’da oynanan oyunlarda savaşın kol gezdiği topraklarda çocuk, genç, yaşlı demeden binlerce, milyonlarca kişi akla, hayale gelmeyen insanlık dışı uygulamalarla karşı karşıya bırakılarak çeşitli işkence, zulüm, yaralanma, sakatlanma, taciz, tecavüz, ölüm gibi gerçeklerle karşı karşıya kalıyor. Bunun sonucu olarak da belki şanslı denilebilecekler de ülkelerini, vatanlarını terk etmek zorunda kalıyor.

İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği Genel Başkanı Yücel Can, konu ile ilgili olarak yapmış olduğu açıklamada;  Dün Afganistan’a, Balkanlara, Türk Cumhuriyetlerine, Filistin’e,Irak’a kapılarını açan Türkiye, bugün de sıcak savaşı yoğun bir şekilde yaşayan Suriyeli Kardeşlerimize kapılarını ve gönüllerini açıyor. Devletimiz, Hükümetimiz başta olmak üzere sivil toplum kuruluşlarımız, vatandaşlarımız komşusu Suriye’de olanlara duyarsız kalmıyor. Bugün dünyanın gözü önünde insanlık adına utanç duyulan üzücü hadiseler yaşanıyor. Bugün çocuk, kadın ve yaşlıların da aralarında bulunduğu yüz bin civarında insan katledilmiş,on binlerce kişi yaralanarak sakat kalmış, üç milyondan fazla kişi evini terk etmiş, on milyon civarı Suriyeli de açlık başta olmak üzere hayati sıkıntılarla karşı karşıya bırakılmıştır.Maalesef bu vahşeti zevkle seyredenler var, seyredip müdahalede bulunamayanlar var, ama bir de bu vahşetin durması adına maddi ve manevi gayret gösteren ülkemiz ve bu ülkenin insanlığı unutmayanlar var, bu ülkenin fedakâr, yardımsever insanları var.

Bizler kendi dünyamızı imara çalışırken, bir de kışın şu dondurucu soğuğunda Suriye’de aç kalan, üşüyen insanlarımız var. Bir de ülkesini terk edip de Türkiye’nin kucak açarak Şanlıurfa, Gaziantep, adana, Kilis, Hatay, Osmaniye, Adıyaman gibi şehirlerimizde bağrımıza basarak kendilerini misafir ettiğimiz Suriyeli Kardeşlerimiz var. Başbakanlık Afet ve Acil Yardım Başkanlığının açıklamalarına göre de ülkemizde bulunan Suriyelilerin sayı yaklaşık 150 bin civarındadır. Devletimiz, Hükümetimiz, sivil toplum kuruluşları, yardımsever vatandaşlarımız açlığın, yokluğun, hastalığın baş gösterdiği bu felakete seyirci kalmamaktadır. Bu anlamda Devletimize, Hükümetimize, sivil toplum kuruluşlarımıza, yardımsever halkımıza teşekkür ederiz.

Bir de savaştan kaçan Suriyeli Kardeşlerimiz bu kampların dışında ayrıca akraba ve tanıdıklarının yanlarına, yakınlarına da taşınmışlar, ya da kendi imkânları ile hayatlarını sürdürmeye çalışmaktadır. Bu konuda İdareci ve Bürokratlar Birliği Adana Temsilcisi Kardeşimiz Salih Güngen’in, Bizimle paylaştığı hazin tablo oldukça üzücü olduğu kadar, Adana ve Osmaniye’de yaşayan Suriyeli Kardeşlerimize yapılan yardımlar da takdire şayandır, ancak bu yardımlar yetersizdir, Bizden de yardım istenilmektedir. Bu yerlerde yaşayan insanlar kış şartlarında zorluklarla karşı karşıyadır. Kullanılmış eşya ve elbiseler bile bu Kardeşlerimizin üstünü yorgan gibi ısıtarak mutlu etmektedirler. Bu anlamda İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği Adana Temsilcimiz Salih Güngen’in talebini aynen iletmek istiyorum.

“Bilindiği gibi bölgemizde olan savaştan dolayı Türkiye’ye gelen kardeş ve dost Suriye halkı Adana’ya da gelmiş bulunmaktadır. Yurtlarını ve evleri terk eden vatanlarından zoraki hicret etmek zorunda bırakılan bu Muhacir Kardeşlerimiz cidden ihtiyaç içinde bazen sıcak bir çorba, bazen sıcak bir elbise bulamayacak kadar zor durumdalar. Bize sığınmış ve Yüce Allah tarafından Ensar konumunda olan Bizler bu Kardeşlerimize şefkat elini uzatmak bir şükür borcu bilip, İdareci ve Bürokratlar Birliği Üyeleri olarak elimizden gelen ayni ve nakdi yardımları yapmak ve Kardeşlerimizin kırık ve kederli kalplerine biraz olsun bir merhem olmak kabilinden Siz Değerli Üyelerimiz ve yardımsever halkımızın bu konuda katkıda bulunmak üzere yardıma davet ediyorum. Allah şimdiden yapacağınız yardımları cennet meyveleri olarak en muhtaç olduğunuz bir zamanda size iade etsin. Amin.”

 

Evet sözün özü Bizler, milletimizin inancından ve tarihten gelen özelliği ile misafirperver, fedakâr, yardımsever, kardeşane hareket eden kadirşinas bir milletiz.  Ve Biz, insana hizmeti de en büyük bir fazilet ve bir ibadet kabul ediyoruz. Ve İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği olarak Suriyeli Kardeşlerimize yardım ve destek için Kardeşlik Sınır Tanımaz Kampanyasını başlatıyoruz. Bu kampanya ile temel ihtiyaçlar olan kullanılmış, kullanılmamış her türlü giyecek, battaniye gibi ayni ve nakdi yardımlarınızı bekliyoruz. (İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği GMK Bulvarı No.36/9 Demirtepe- Ankara irtibat Salih Güngen 0532 6316608, Nurettin Nalbant 0533 3471196, Satılmış Açıksöz 0505 5752813, Elmas Özen 0505 3683039, Yücel Can 0505 5268888, Lütfen dernek hesabına yatıracağınız nakdi yardımlara Kardeşlik sınır Tanımaz kampanyası yazdırmayı unutmayınız İdareci ver Bürokratlar birliği Derneği İş Bankası Hesap No:43620111184 İBANTR 470006400000143620111184)Yardımlarınızı Derneğimiz başta olmak üzere Adana Temsilciliğimize de ulaştırabileceğinizi belirterek şimdiden bu hayırlı hizmete vesile olanlara gönülden şükranlarımı arz ederim dedi.