Money Aidat Borcu Sorgulama
Event Etkinlik Takvimi
Survey Anket

Web Sitemizi Nasıl Buldunuz ?

İstatislik Sayfa İstatisliği
  • Online Kişi   : 18

  • Kişisel           : 381171

  • Toplam         : 3411466

Anasayfa » BÜROKRATLAR BİRLİĞİNDE RENKLİ AŞURE

BÜROKRATLAR BİRLİĞİNDE RENKLİ AŞURE

Çıktı Al
1038 kez okundu
01 Ocak 1970
BÜROKRATLAR BİRLİĞİNDE RENKLİ AŞURE


Ülkemizin de içerisinde bulunduğu üniversitede okuyan Azerbaycanlı, Afganistanlı, Almanyalı, Arnavutluklu, Endonezyalı, Nepalli ve Nijeryalı gençler Bürokratlar Birliğinde aşure ile anlamlı mesajlar verdiler.

Can; “Muharrem ve içerisinde bulunan özel gün olan aşure birçok sembollerle yüklü, önemli, anlamlı ve mesaj yüklü birlik, beraberlik, paylaşma, kardeşlik, asgari müştereklerde bir araya gelme ve bereket adına da önemli bir ay ve gündür.” Türkiye’de üniversitelerde eğitim gören üniversiteli gençleri İdareci ve Bürokrat Birliği Derneğini ziyaretinde sıcak bir ortamda geçen özlem duyulan örnek tablolar yaşandı. Programda Bürokratlar Birliği Yönetim Kurulu hazır bulundu.

Tanışma programı sonrasında Bürokratlar Birliği Derneği Genel Başkanı Yücel Can, tüzükleri ve hizmetleri doğrultusunda insana verilen değeri ve insanın önemini anlatarak, insanların çok çeşitliliğinin görüldüğü gibi bir ayrılık sebebi değil aksine zenginlik olduğunu, gerek ülke olarak ve gerekse sivil toplum kuruluşu olarak ev sahibi olarak yapılan ziyaretten duyulan memnuniyeti ifade etti. Bürokratlar Birliği Genel Başkanı Can; aşure Hz. Nuh’un gemisinin karaya vardıktan sonraki selamet haline duyulan bir yemektir. Muharrem ayı kuranda geçen aylardan olup hicri takvimin başlaması, oruç tutulması ve Hz. Hüseyin’in şehit edilmesi açısından da bir başka önem arz etmektedir. Ayrıca Hz. Adem'in tövbesinin kabul olması, Hz. İdris’in gökyüzüne çıkarılması, Hz. Yunusun balığın karnından çıkması, Hz. İbrahim’in ateşte yanmaması, Hz. Yusuf’un kuyudan kurtarılması, Hz. Yakup’un oğlu Hz. Yusuf’a kavuşması, Hz. Eyyubi’n hastalıklardan kurtulması, Hz. Musa’nın Kızıldeniz’i geçmesi gibi hadiselerin de bu ayda ve aşure gününde gerçekleşmesi gibi hadisler de ayrı bir önem katmaktadır. Dolayısıyla Muharrem ve içerisinde bulunan özel gün olan aşure birçok sembollerle yüklü, önemli, anlamlı ve mesaj yüklü birlik, beraberlik, paylaşma, kardeşlik, asgari müştereklerde bir araya gelme ve bereket adına da önemli bir ay ve gündür. Çünkü muharrem haram kılınma anlamındadır. Bu ay ve aşure Firavun ’un boğulduğu, kinin, hasedin, şeytani duygulardan sıyrılma adına da bir fırsattır. Kâinatın halifesi olan insanlar için ortak birlerin çok olduğunu, bu birlerin başında da insan olma geldiğini, insanın en şerefli bir varlık olduğunu, dolayısıyla diğer dinlerle olan ortak bir değeri birlikte değerlendirmek gerektiğini, dünya barışına katkı sunmak için din olan İslam’ın da hoşgörüye, sevgiye, kardeşliğe, barışa, paylaşmaya çok önem verdiğini; ayrılığa, fesada meydan vermemek için aşurenin bir başka önem arz ettiğini anlattı.

 Genel Başkan Yardımcıları M. Zeki Çitçi, Mehmet Peker ve Elmas Özen de ziyaretten ve birliktelikten duyulan memnuniyeti belirleterek Bürokratlar Birliğinin kapılarının her zaman kendilerine açık olduğunu söylediler. Karşılıklı sohbet sonrasında değişik ülke öğrencileri tarafından Kuranı Kerim okunarak İngilizce ve Türkçeye çevrildi. Daha sonra da konuklar aşure gününün önemi, anlamı ve tarihsel sürecinden bahsedilerek İslam Dininin yüceliği, insana verdiği önem ve insanlara rehber olarak gönderilen peygamberlerin kıssaları hakkında konuşmalar yapıldı.

[gallery link="file" columns="2" orderby="title"]

 Daha sonra tüm konuklara, dernek üyelerine, komşulara ve derneğin bulunduğu meskendekilere aşure ikram edildi. Konuk üniversiteli gençler; Tarihteki sivil toplum kuruluşlarını ve özellikle Hılfıl Fudül Cemiyetini örnek alarak insanlığa hizmet etmeye çalışan bir sivil toplum kuruluşu olan bir derneğin varlığından haberdar olmak ve onların misafirleri olmak gerçekten çok önemli bir yaklaşım. Bu anlamda kendilerini tebrik ediyoruz. Bürokratlar Birliğinde çok güzel ve anlamlı vakitler geçirdiklerini söyleyen üniversiteli gençler farklı ve düşündüklerinin ötesinde bir faaliyeti yaşamanın mutluluğunu belirterek teşekkür ettiler.