Money Aidat Borcu Sorgulama
Event Etkinlik Takvimi
Survey Anket

Web Sitemizi Nasıl Buldunuz ?

İstatislik Sayfa İstatisliği
  • Online Kişi   : 1

  • Kişisel           : 381275

  • Toplam         : 3411816

Anasayfa » KONGREDE DİKKAT ÇEKEN İNSANİ HASSASİYETLER

KONGREDE DİKKAT ÇEKEN İNSANİ HASSASİYETLER

Çıktı Al
901 kez okundu
01 Ocak 1970
KONGREDE DİKKAT ÇEKEN İNSANİ HASSASİYETLER


            KONGREDE DİKKAT ÇEKEN İNSANİ HASSASİYETLER

   Yeme ve içme kadar ihtiyaç duymamız gereken hususlar; Makamların, rakamların değiştiremediği, koltuğa göre şekil alan değil şekil veren, tava adamı değil dava adamı olan, haysiyet ve şahsiyeti ön plana alan şekilden öte insan olabilmek…   

İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği’nin Olağan Genel Kurulu, 25 Kasım da birçok sivil toplum örgütü temsilcileri, idareci ve bürokratların katılımı ile Ankara’daki dernek binasında gerçekleştirildi.

Oylamaya geçmeden önce söz alan konuşmacıların ortak  mesajı Türkiye’yi geleceğe taşıyan dürüst, makamları ve rakamları ile değişmeyen ve niçin o makamda olduğunu idrak etmiş, insanlığa ülkeye hizmet etmeyi kendine görev edinmiş bir bürokrasi anlayışı oluşturmaktır. Konuşmacıların üzerinde durduğu bir diğer nokta aynı zamanda bürokrasinin tıkanmış yönlerini profesyonelce ele alıp doğru projelerce gereken yerlere sunmak ve bürokrasinin daha dinamik bir yapı kazanması için bu projeler doğrultusunda gelişmesini sağlamaktı.

Protokol konuşmalarında söz alan konuklar kısaca şu hususları belirttiler.

[gallery link="file" columns="2" orderby="title"]

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müşaviri Zeki ÇİTÇİ, bürokrasi ve idarede kazanımların paylaşıldığı, insanlığa ve ülkeye hizmet için kalıcı hizmetlerin devamlı ve anlamlı olduğu çalışmaların varlığından memnun olduğunu belirtti.

STK’larla özdeşleşmiş, Türkiye İş Adamları Vakfı Başkanı Veli SARITOPRAK, 40 yıllık tecrübesini paylaşırken öncelikle insanı sevmenin çok önemli olduğunu ve beraberce paralel amaçlarda ve aynı formatta kurulmuş derneklerle işbirliği yapmanın diyalog halinde olmanın çok önemli olduğunu vurguladı. Böyle güzel hizmetleri yapabilmek için iyi niyetli ve inançlı olmak gerektiğini Bürokratlar Birliğini başarılı olmasının bir sırrı da bu husus olduğunu ve her zaman destekleyeceğini ve bunun yanı sıra basın konusunda da üzerine düşen her konuda elinden geleni yapmayı belirtti.

Yönetim Kurulu üyelerinden Mehmet KOCATEPE’de birilerin atamalarını yapan dernek değil, idarecileri, bürokratları ve bürokrasiyi geliştiren ahlaklı, dik duruşlu bir bürokrasiye katkıda bulunmanın önemini vurguladı.

Kültür Memur Sen Genel Sekreteri Mecit ERDOĞAN, Bürokratlar Birliğinin, sivil toplum kuruluşu olarak güzel hizmetler yaptığını, sivil toplum kuruluşları ile ilişkilere önem verdiklerini ve bu hizmetlerin de devam edeceğine inandığını anlattı.

Antalya Temsilciliği adına söz alan Arif TUNCAL, Antalya’da yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtım, sosyal medya ve hizmetler adına güzel hizmetlerin yapıldığını, birlikte çok güçlü olunduğunu, temsilcilik düzeyinde de örnek çalışmaların yapıldığını ve İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneğinin hayırlı hizmetler yaptığı için bir nefer olarak üzerine düşeceğini yapacağını belirtti.

Siyasetçi, kamu yönetim bilimcisi, dernek yönetim kurulu üyesi olan Yusuf GÖKDOĞAN, Bürokratlar Birliğinin adının ve hizmetlerinin büyük olduğunu, bu hizmetlerin daha kapsamlı ve kalıcı olması için kendi isteği ile başka arkadaşlara fırsat vermek için bu dönem yönetim kurulu üyeliğini düşünmediğini, ancak her zaman dernekle birlikte olduğunu, derneğe maddi ve manevi katkılarının süreklilik arz edeceğini vurguladı.   

Psikolojik Danışman Selma GÜNER, genç yaşta kamu ve özel anlamda tecrübeleri olduğunu, sivil toplum kuruluşlarının kuruluşunda ve yönetiminde yer aldığını, açık söylemek gerekirse insanların hırslarını, kazanmak için neler yapabileceği yönünde önemli tecrübeler edinerek derneklerle ilgili çalışmaları dört yıldır bıraktığını, ancak İdareci ve Bürokratlar Birliğinin çalışmaları ve siz değerli insanlar beni böyle bir hizmete girmeye zorladı. İnsanoğlunun kıyıda durmak için bu hayata gelmediğini ve herkesin kendini bu dünyayla paylaşmak zorunda olduğunu, bu yaşamdan giderken ülkeye ve insanlığa olumlu izler bırakacak işler yapmayı ilke edinmiş ve bu doğrultuda çalışmalara katkıda bulunmak, geride kalacak hoş bir sada için bu birlikteliğe katkı için burada olduğunu söyledi.

İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği Genel Başkanı Yücel CAN, meşakkatli ama haz veren bir süreçte geçtiklerini, insanla çalışmanın zor olsa da insana hizmetin çok kutsal bir vazife olduğunu, çünkü Allah’ın insanı, kainatın halifesi yaratarak her şeyi insanın emrine sunduğunu, hayata gelen insanlara da peygamberler vasıtası ile rehberler göndererek hayatı öğrettiğini, bu nedenle de şekilden öte insan olabilmek, her alanda ve şartlarda insana hizmet edilebileceğini gösterebilmek için tarihte birçok örnekler bulunduğunu, insanın kendini her yönüyle geliştirerek kainatın bir halifesi olarak aynı zamanda başta kendini yaratan Yüce Allah olmak üzere sorumluluk ve yetkilerinin olduğunu, aslında logolarının da bu anlamda çok kısa bir şekilde her şeyi özetlediğini söyleyerek şu ana kadar yapılan hizmetler hakkında bilgi vererek bir vücudun azaları olarak, birlikte yapılacak hizmetlerin anlamlı olacağını belirtti.

İdareci ve Bürokratlar Birliği Genel Başkanı Yücel CAN; Belki bazı hususları sık sık tekrarlamak sıkıcı olabilir, ama yemeyi ve içmeyi de çok sık yapıyoruz hiç de sıkılmıyoruz. Üstelik başka lezzetleri tatmak, daha değişik şeyleri yemek, içmek istiyoruz. Yani yeme ve içmelerin tekrarı nasıl sıkıcı olmuyorsa bazı ifadeleri tekrarlamak da sıkıcı olmamalıdır. Çünkü bizim en az yeme ve içme kadar manevi değerlere, kutsal değerlere, gönül ve kalp güzelliğine de ihtiyacımız var. Bu olmazsa sadece yeme ve içmeden ibaret olan insan aslında daha sıkıcı olur. Çünkü yeme ve içme gibi ihtiyaçlar diğer canlılarda da var. Yeme ve içme gibi insan olmanın gereği başka şeylere de zorunlu ihtiyacımız vardır. Muhabbet, aşk, paylaşmak, kanaatkârlık, adalet, paylaşmak, saygı… gibi kavramlar bunlardan sadece bir kaçıdır. O halde bazı tekrarlar usanç vermemeli ve bu tekrarlar da gerekiyorsa sık sık tekrarlanarak hayat tarzı haline gelmelidir.

Makamlar ve rakamlar karşısında önce haysiyet ve şahsiyet diyerek insana hizmet etmeyi bir ibadet kabul ederek bunu sürekli bir dava haline getirerek hiçbir tava misali sunumlara tenezzül etmeyerek, koltuğa göre şekil almadan koltuğa şekil vererek kırmızı halılar dışına çıkarak herkesle kucaklaşarak aynı vasıtada yolculuk ettiğinin farkında aynı vücudun uzuvları misali ortak birler etrafındaki değerlerde BEN’de nefsini geri plana atarak BİZ kavramında hayırlı hizmetlerde yarışan tarihin derinliklerindeki faziletli insanların bir araya geldiği Hıfız Fudül Cemiyeti ile Ahiler ve Loncaları kendine örnek alarak insani değerlerin varlığı ile kendini her yönüyle değişmeye, geliştirmeye açık insana bakış anlayışında Mevlana’nın, Yunus’un hoşgörüsü, sevgisi- aşkı, Merhum Akif’in haykırışı ve hizmet anlayışı ön planda olan bu toplumun bir parçası olan bir sivil toplum kuruluşuyuz dedi.