Money Aidat Borcu Sorgulama
Event Etkinlik Takvimi
Survey Anket

Web Sitemizi Nasıl Buldunuz ?

İstatislik Sayfa İstatisliği
  • Online Kişi   : 3

  • Kişisel           : 381214

  • Toplam         : 3411695

Anasayfa » AŞURE BİRLİKTELİĞİNDE BİR KONGRE

AŞURE BİRLİKTELİĞİNDE BİR KONGRE

Çıktı Al
1054 kez okundu
01 Ocak 1970
AŞURE BİRLİKTELİĞİNDE BİR KONGRE


 


 Genel Kurul Ankara’da yapıldı…


İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği’nin Olağan Genel Kurulu, 25 Kasım da birçok sivil toplum örgütü temsilcileri, idareci ve bürokratların katılımı ile Ankara’daki dernek binasında gerçekleştirildi.

Oylamaya geçmeden önce söz alan konuşmacıların ortak  mesajı Türkiye’yi geleceğe taşıyan dürüst, makamları ve rakamları ile değişmeyen ve niçin o makamda olduğunu idrak etmiş, insanlığa ülkeye hizmet etmeyi kendine görev edinmiş bir bürokrasi anlayışı oluşturmaktır. Konuşmacıların üzerinde durduğu bir diğer nokta aynı zamanda bürokrasinin tıkanmış yönlerini profesyonelce ele alıp doğru projelerce gereken yerlere sunmak ve bürokrasinin daha dinamik bir yapı kazanması için bu projeler doğrultusunda gelişmesini sağlamaktı.

[gallery link="file" columns="2" orderby="title"]

Protokol konuşmalarında söz alan konuklar kısaca şu hususları belirttiler.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müşaviri Zeki ÇİTÇİ, bürokrasi ve idarede kazanımların paylaşıldığı, insanlığa ve ülkeye hizmet için kalıcı hizmetlerin devamlı ve anlamlı olduğu çalışmaların varlığından memnun olduğunu belirtti.

STK’larla özdeşleşmiş, Türkiye İş Adamları Vakfı Başkanı Veli SARITOPRAK, 40 yıllık tecrübesini paylaşırken öncelikle insanı sevmenin çok önemli olduğunu ve beraberce paralel amaçlarda ve aynı formatta kurulmuş derneklerle işbirliği yapmanın diyalog halinde olmanın çok önemli olduğunu vurguladı. İdareci ve Bürokratlar Birliğini ve çalışmalarını yakinen takip ettiğini ve bu sivil toplum kuruluşunun çok kısa zamanda çok güzel hizmetler yaptığını, maalesef ülkemizde sivil toplum kuruluşlarının sayılarının çok az olduğunu, üstelik de bütün işlerin de sivil toplumu kuruluşu başkanı ile yanındaki bir iki kişinin üzerinde işlerin yığıldığını, fedakâr bir şekilde gönüllü olarak yapılan bu hizmetin çok zor şartlarda yerine getirildiğini, oysa Avrupa Ülkeleri ve Amerika’da sivil toplum kuruluşlarının hem sayılarının çok olduğunu, hem de bir kişinin on, on beş sivil toplum kuruluşuna üye olduğunu, bürokratlar birliğini her zaman destekleyeceğini ve bunun yanı sıra basın konusunda da üzerine düşen her konuda elinden geleni yapmayı belirtti.

 

Yönetim Kurulu üyelerinden Mehmet KOCATEPE’de birilerin atamalarını yapan dernek değil, idarecileri, bürokratları ve bürokrasiyi geliştiren ahlaklı, dik duruşlu bir bürokrasiye katkıda bulunmanın önemini vurguladı.

Harput Kültür Derneği Başkanı Süleyman KÜRKLÜOĞLU, Ankara’da hemşeri derneği olarak hizmet etmeye çalıştıklarını, Bürokratlar Birliğinin hemşeri derneklerine verdiği destekten ve ortak çalışmalardan memnun olduğunu ve çalışmaları takdirle takip ettiklerini söyledi.

Kültür Memur Sen Genel Sekreteri Mecit ERDOĞAN, Bürokratlar Birliğinin, sivil toplum kuruluşu olarak güzel hizmetler yaptığını, sivil toplum kuruluşları ile ilişkilere önem verdiklerini ve bu hizmetlerin de devam edeceğine inandığını anlattı.

Parlamenter Danışmanları Derneği Genel Başkan Yardımcısı Ali Nihat İRAZ, Bürokratlar Birliğinin bazı etkinliklerine katıldığını ve bu hizmetlerin da çok faydalı olduğunu dile getirdi.

Özel Kalem Müdürleri Derneği Genel Sekreteri Fahri BALCI, Bürokratlar birliğinin eğitim, sosyal alanda katkıları olduğunu ve bir buluşma noktası olarak hizmetlerin devamındaki memnuniyeti ifade etti.

Antalya Temsilciliği adına söz alan Arif TUNCAL, Antalya’da yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtım, sosyal medya ve hizmetler adına güzel hizmetlerin yapıldığını, birlikte çok güçlü olunduğunu, temsilcilik düzeyinde de örnek çalışmaların yapıldığını ve İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneğinin hayırlı hizmetler yaptığı için bir nefer olarak üzerine düşeceğini yapacağını belirtti.

Siyasetçi, kamu yönetim bilimcisi, dernek yönetim kurulu üyesi olan Yusuf GÖKDOĞAN, Bürokratlar Birliğinin adının ve hizmetlerinin büyük olduğunu, uluslararası kongre panelleri kapsamında Anayasa Paneli gibi birçok güzel hizmetler yapıldığını, ama bu hizmetlerin daha kapsamlı ve kalıcı olması için kendi isteğimle, başka arkadaşlara fırsat vermek için bu dönem yönetim kurulu üyeliğini düşünmediğini, ancak her zaman dernekle birlikte olduğunu, derneğe maddi ve manevi katkılarının süreklilik arz edeceğini vurguladı.   

Psikolojik Danışman Selma GÜNER, genç yaşta kamu ve özel anlamda tecrübeleri olduğunu, sivil toplum kuruluşlarının kuruluşunda ve yönetiminde yer aldığını, değişik alanlarda birçok seminer, panel, konferanslar gibi etkinlerin aktif bir şekilde içerisinde olduğunu, açık söylemek gerekirse insanların hırslarını, kazanmak için neler yapabileceği yönünde önemli tecrübeler edinerek derneklerle ilgili çalışmaları dört yıldır bırakmıştım, ancak İdareci ve Bürokratlar Birliğinin çalışmaları ve siz değerli insanlar beni böyle bir hizmete girmeye zorladı. İnsanoğlunun kıyıda durmak için bu hayata gelmediğini ve herkesin kendini bu dünyayla paylaşmak zorunda olduğunu, bu yaşamdan giderken ülkeye ve insanlığa olumlu izler bırakacak işler yapmayı ilke edinmiş ve bu doğrultuda çalışmalara katkıda bulunmak, Genel başkanımızın da belirttiği gibi hasletleri ve hassasiyetleri bilimsel yöntemlerle hep birlikte ele almak için, geride kalacak hoş bir sada için bu birlikteliğe katkı sağlamanın mutluluğunu yaşayacağımı belirtmek istediğini söyledi.

İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği Genel Başkanı Yücel CAN, selamlama konuşması sonrasında kuruluşundan bugüne kadar emeği geçen herkese teşekkür ederek zor, meşakkatli ama haz veren bir süreçte geçtiklerini, insanla çalışmanın zor olsa da insana hizmetin çok kutsal bir vazife olduğunu, çünkü Allah’ın insanı kainatın halifesi yaratarak her şeyi insanın emrine sunduğunu, hayata gelen insanlara da peygamberler vasıtası ile rehberler göndererek hayatı öğrettiğini, bu nedenle de şekilden öte insan olabilmek, her alanda ve şartlarda insana hizmet edilebileceğini gösterebilmek için tarihte birçok örnekler bulunduğunu, insanın kendini her yönüyle geliştirerek kainatın bir halifesi olarak aynı zamanda başta kendini yaratan Yüce Allah olmak üzere sorumluluk ve yetkilerinin olduğunu, aslında logolarının da bu anlamda çok kısa bir şekilde her şeyi özetlediğini söyleyerek şu ana kadar yapılan hizmetler hakkında bilgi vererek bir vücudun azaları olarak, birlikte yapılacak hizmetlerin anlamlı olacağını belirtti.

GÜÇLÜ, İNSANİ DEĞERLERE ÖNEM VEREN VE İNSANA HİZMETİ İBADET KABUL EDEN HİZMETKÂR YÖNETİM

Divan Başkanlığını Sabri UYANIK, Divan Üyeliklerini de Cemalettin Söğüt ve Mehmet Ergün’ün yaptığı Olağan Genel Kurulda Derneğin Kurucu Genel Başkanı Yücel CAN,  yapılan seçimle İdareciler ve Bürokratlar Birliği’nin Genel Başkanlığı’na yeniden seçildi. İşte Olağan Genel Kurulda oy birliği ile seçilen Yönetim Kurulu Üyeleri;

İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği Kurucularından Ulaştırma Bakanlık Müşaviri M. Zeki Çitçi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Mehmet Peker ve TBMM Milletvekili Danışmanı Elmas Özen ile beraber Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdür Yardımcısı Dr. Mehmet Kocatepe, Bocce- Bowling ve Dart Federasyonu Başkan Vekili Dr. Mutlu Türkmen, Kültür Memur Sen Genel Sekreteri Mecit Erdoğan, TBMM Milletvekili Danışmanı ve Uluslar Arası İlişkiler Uzmanı Aydın Keskin Kadıoğlu,  Yrd. Doç. Dr. Taner Bozkuş, Psikolojik Danışman Sevda Güner ve TRT’den Nurettin Nalbant.

Sabri Uyanık, Ali Koplay, Cüneyt Gündoğdu, Adnan Sevgili ve Ferhat Çağlar da Denetleme Kurulu Üyeliklerine seçildiler.

Alternatif değil, yardımcı ve hizmetkarız.

GMK Bulvarı No:36/19 adresindeki Dernek Binasında gerçekleşen 2. Olağanüstü Genel Kurul’un kapanış konuşmasını yapan İdareci ve Bürokratlar Birliği Genel Başkanı Yücel CAN;

Belki bazı hususları sık sık tekrarlamak sıkıcı olabilir, ama yemeyi ve içmeyi de çok sık yapıyoruz hiç de sıkılmıyoruz. Üstelik başka lezzetleri tatmak, daha değişik şeyleri yemek, içmek istiyoruz. Yani yeme ve içmelerin tekrarı nasıl sıkıcı olmuyorsa bazı ifadeleri tekrarlamak da sıkıcı olmamalıdır. Çünkü bizim en az yeme ve içme kadar manevi değerlere, kutsal değerlere, gönül ve kalp güzelliğine de ihtiyacımız var. Bu olmazsa sadece yeme ve içmeden ibaret olan insan aslında daha sıkıcı olur. Çünkü yeme ve içme gibi ihtiyaçlar diğer canlılarda da var. Yeme ve içme gibi insan olmanın gereği başka şeylere de zorunlu ihtiyacımız vardır. Muhabbet, aşk, paylaşmak, kanaatkârlık, adalet, paylaşmak, saygı… gibi kavramlar bunlardan sadece bir kaçıdır. O halde bazı tekrarlar usanç vermemeli ve bu tekrarlar da gerekiyorsa sık sık tekrarlanarak hayat tarzı haline gelmelidir.

Makamlar ve rakamlar karşısında önce haysiyet ve şahsiyet diyerek insana hizmet etmeyi bir ibadet kabul ederek bunu sürekli bir dava haline getirerek hiçbir tava misali sunumlara tenezzül etmeyerek, koltuğa göre şekil almadan koltuğa şekil vererek kırmızı halılar dışına çıkarak herkesle kucaklaşarak aynı vasıtada yolculuk ettiğinin farkında aynı vücudun uzuvları misali ortak birler etrafındaki değerlerde BEN’de nefsini geri plana atarak BİZ kavramında hayırlı hizmetlerde yarışan tarihin derinliklerindeki faziletli insanların bir araya geldiği Hıfız Fudül Cemiyeti ile Ahiler ve Loncaları kendine örnek alarak insani değerlerin varlığı ile kendini her yönüyle değişmeye, geliştirmeye açık insana bakış anlayışında Mevlana’nın, Yunus’un hoşgörüsü, sevgisi- aşkı, Merhum Akif’in haykırışı ve hizmet anlayışı ön planda olan bu toplumun bir parçası olan bir sivil toplum kuruluşuyuz.

Konuşmasının son bölümünde İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği’nin Genel Başkanı Yücel CAN, 2013 ve sonraki yıllarda derneğin çok daha dinamik, çok daha aktif bir hal alacağını ve manevi değerlerden asla ödün vermeden ülkenin dört bir yanındaki bürokrasiye elini uzatan makamları ile başı dönen değil, makamlarında değişimi ve dönüşümü oluşturan, yardımsever, ilmi, irfanı, inancı yüksek bir idare ve bürokrasi hayalini gerçekleştirmek istediklerini belirtti. Can sözlerine, “ulusal ve uluslararası organizasyonlarla beraber bürokrasinin her alanda etkili iletişim halinde olmak ve yeni değerleri kendimize kazandırmak en önemli amaçlarımızdan bir tanesidir” diyerek derneğin kuruluşundan bugüne kadar emeği geçen, katkı, katılım ve teşrifte bulunanlara teşekkür ederek, herkesin desteğinin çok önemli ve anlamlı olduğunu belirterek Allah’ın kendilerini mahcup etmemesini ve kendilerine yardımcı olması duası ile kongrenin hayırlı hizmetlere vesile olması temennisiyle konuşmasını sonlandırdı.

Daha sonra tebriklerin kabul edildiği Kongrede Kıymetli Konuklara aşure ile birlikte hurma ikram edildi. Kongreye, idare ve bürokrasinin değişik kademelerinde görev yapan çevrelerin katılımı ile beraber, sivil toplum kuruluşu temsilci ve üyeleri, üniversite camiasından akademisyenler, çeşitli meslek grupları, iş dünyasından işadamları katıldı. Türkiye Sanayi ve İşadamları Vakfı, Kültür Memur Sen, Türkiye Bocce -Bowling ve Dart Federasyonu, Parlamenter Danışmanlar Derneği, Özel Kalem Müdürleri Derneği, Avrupa Gazeteciler Derneği, Elazığ Kültür Derneği, Harput Kültür Derneği, Baskil ve Çevresi Yardımlaşma Derneği, Fırat Üniversitesi Mezunları Derneği gibi federasyon ve sivil toplum kuruluşları kongreye katılan kurum ve kuruluşlar arasındaydı. Kongreye Antalya ve Muğla gibi illerin il temsilcileri de katıldı.