Money Aidat Borcu Sorgulama
Event Etkinlik Takvimi
Survey Anket

Web Sitemizi Nasıl Buldunuz ?

İstatislik Sayfa İstatisliği
  • Online Kişi   : 1

  • Kişisel           : 381195

  • Toplam         : 3411632

Anasayfa » I.ULUSLARARASI TOPLUM VE KÜLTÜR KONGRESİ YAPILDI.

I.ULUSLARARASI TOPLUM VE KÜLTÜR KONGRESİ YAPILDI.

Çıktı Al
938 kez okundu
01 Ocak 1970
I.ULUSLARARASI TOPLUM VE KÜLTÜR KONGRESİ YAPILDI.




Bürokratlar Birliğinin de destekçileri arasında yer aldığı ve yirmi beş ülkenin katıldığı 1. Uluslararası Toplum ve Kültür Kongresi Ankara'da yapıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nce düzenlenen 5. Uluslararası Büyük Ankara Festivali kapsamında düzenlenen kongrede çok çeşitli etkinlikler yapıldı. Bu etkinlikler arasında sivil toplum derneklerinde düzenlenecek ilgi çekici panellerin yanı sıra, kültürel gösteriler, konferanslar, çalıştaylar ve çok sayıda bilimsel bildiri yer aldı.

Kongrenin açılışında Kongre Başkanı değişik kültürleri ülkemizde ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını, Mevlana anlayışı ile herkesi kucaklamak istediklerini ve bu anlamda düzenlenen uluslar arası kongreye katılımda ve katkıda bulunan herkese, organize komitesine, katılımcılara ve Bürokratlar Birliğine ve aynı zamanda organizasyonda da emeği geçen, idareci ve bürokratlarla teneffüs edecekleri için Bürokratlar Birliği Genel Başkanı Yücel Can’a teşekkür etti.

Daha sonra dünya sporunun en önemli kurumları arasında yer alan Uluslararası Beden Eğitimi ve Spor Konseyi (ICSSPE) Başkanı Prof. Dr. Margaret Talbot bir konuşma yaparak değişik inançlara mensup kişilere yönelik gerekli kolaylıklar yapılmalı ve çok çeşitli olan kültürler dışlanmamalıdır dedi. 

Açılıştaki diğer konuşmacı ise Bürokratlar Birliği Hollanda Temsilcisi ve Hollanda'daki Türk Parlamenter Köksal Gör kısa bir konuşma yaparak çok zor şartlarda Hollanda’dan geldiğini ve bu davetini Türkiye ve Bürokratlar Birliğine sağlayacağı katkılar olduğuna inandığı için geldiğini, Hollanda’dan selam getirdiğini, panelde konuşmacı olarak Avrupa'da yaşayan Türklerin sivil toplum deneyimleri üzerinde duracağını ve Bürokratlar Birliğini de ziyaret edeceğini söyleyerek, davet edildiği için de teşekkür etti.

Aynı gün öğleden sonra Bürokratlar Birliği panelleri ile program devam etti.

[gallery link="file" columns="2" orderby="title"]