Money Aidat Borcu Sorgulama
Event Etkinlik Takvimi
Survey Anket

Web Sitemizi Nasıl Buldunuz ?

İstatislik Sayfa İstatisliği
  • Online Kişi   : 2

  • Kişisel           : 381191

  • Toplam         : 3411627

Anasayfa » Kutlu Doğum Haftasında Güller Sunan İdareci ve Bürokratlarda anlamlı mesajlar…

Kutlu Doğum Haftasında Güller Sunan İdareci ve Bürokratlarda anlamlı mesajlar…

Çıktı Al
1643 kez okundu
01 Ocak 1970
Kutlu Doğum Haftasında Güller Sunan İdareci ve Bürokratlarda anlamlı mesajlar…





Her hafta bir yazar, şair ve bürokratı sunum vermek ve bilgilerini aktarmak üzere, konferans ve sohbete çağıran İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği’nde bu hafta Kutlu Doğum Haftasının ruhuna yakışır bir Konuk vardı.



Her hafta bir yazar, şair ve bürokratı sunum vermek ve bilgilerini aktarmak üzere, konferans ve sohbete çağıran İdareciler ve Bürokratlar Birliği Derneği’nde bu hafta Kutlu Doğum Haftasının ruhuna yakışır bir Konuk vardı.
İdareci ve Bürokratlar Birliği Genel Başkanı Yücel Can;“Her hafta sonu bir konuk buraya teşrif ediyordu ama bugün bu Derneğin kuruluşunda ilham kaynağı ve örnek olan çok önemli bir konuğun manevi mirasını, insanlığı; şahsiyeti, erdemi, şekilden öte insanı temsileden son peygamberini, gülünü şerefle takdiminin memnuniyetini yaşıyoruz. Bu bir nasip meselesidir. Bu nasip için Allah’a ne kadar teşekkür etsek, şükretsek azdır. Cinayetlerin, kanlı çarpışmaların, şiddet olaylarının, kan davalarının, her türlü hırsızlık ve yolsuzlukların ardı arkası kesilmiyordu.Kalpler şefkat ve merhametten mahrum, cemiyet hayatları hak ve hukuktan uzak insanlardan birbirini kırıp geçiriyordu.Bakınız insanlığın her türlü çirkefin yaşadığı, kötülüklerin hep poz verdiği, iyiliğin can çekiştiği, haklı yerine güçlünün rağbet gördüğü bir ortamda davasının kutsiyetine inanan kâinatın Efendisi, hiçbir umutsuzluğa düşmeden kendisine karşı çıkılan insanlar tarafından anlaşmazlıklarda hakem tayin ediliyor, en kaygan zeminde kendisine itimat edilerek emniyetinden şüphe edilmiyor ve güven duyuluyordu.Kendisine bir din ve peygamberlik indirilmeyen İnsanlık Abidesi kendinden öte hareketin, birlikteliğin, güç birliğinin, cemiyetin önemini ortaya koymak için yirmi beşli yaşlarda bir avuç ama yürekli olanlarla Hil-fu'1-Füdul Cemiyetini kurdu. Bu bir mesajdır. Bu hareket sivil toplum kuruluşlarının önemini gösteren önemli bir mesajdır, bizim için de önemli bir mesajdır. Dahası da idareciler, bürokratlar ve herkesim için de insani değerler adına da birçok mesajlar söz konusudur. İşte bu bizim için önemli bir mutluluktur. Önemli bir mutluluk daha var ki o da peygamberimizi kendisine örnek alan ve yaşayan birinin anlatımı da bir başka mutluluğumuzdur.” dedi.

Daha sonra Ankara Demirtepe’de bulunan İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneğimizin Genel Merkezimizde Kutlu Doğum Haftası programının Sunumcusu Araştırmacı, Eğitimci, Halkla İlişkiler Uzmanı Salih GÜNGEN; "Peygamberimiz Hz. Muhammed (A.S) ile Toplumdaki Değişim ve Gelişim Süreci" konulu sohbette bulunarak Sevgili Peygamber Efendimizin (A.S.M) hayatından kesitler ve hadis-i şeriflerinden örnekler bu güne kıyaslanarak anlatımlarda bulundu.

İşte Salih Güngen’in anlatımıyla programdan bazı kesitler…

-Peygamber Efendimiz her türlü kötülüğün yaşandığı bir ortamda temiz kalabilmenin, kötülüklere dur diyerek olumsuzluklardan geri durmanın en güzel örneğidir. Şahsiyetinin her yönü örnek alınması gereken bu Mümtaz Sevgililer Sevgilisi hem kötülüğe bulaşmamış, hem kötülüğü engellemiş, hem de herkesin etrafında toplandığı, itibar edilen ve dinlenilen biri olması aynı zamanda bizim için de bir örnektir.

-Peygamber Efendimizin öğrettikleri gösteriyor ki İslamiyet sadece bir dervişlik değil, bir hayat tarzıdır.

-Peygamberimizin tespit ettiği ve bugün de tespit edilmesi gereken parametre taşlar vardır. Bunlar en çok ihtiyaç duyduğumuz vicdan, sevgi, inanç, muhabbet, merhamet, adalet gibi değerlerimizdir. Bu yönü ile Peygamberimizi tanımalıyız. Eğer bu yönü ile Peygameberimiziçok iyi tanırsak çok iyi idareci ve bürokratlar yetiştirebiliriz.

-En büyük yanlışlık ve eksikliklerimizden bir tanesi de kişiye ait bu hususların maalesef İslamiyet’e mal edilmesidir.Bu yanlışlık, eksiklik ve leke asla İslam’ın değil, kişilerindir.

- Peygamberimizin hayatının çocuklar ve gençler başta olmak üzere yöneticilere, bürokratlara ve herkese öğretilmesi ile daha dürüst, çalışkan ve dirayetli insanların yetişmesini sağlanarak bu kazanım da gelecek nesillere de aktarılmalıdır.

- Peygamberimizin güzel hayatının öğretilerek hayat tatbik edilmesi beraberinde karakterli, şahsiyetli insan ile beraber çevreye de zarar vermeyen bir anlayışın da yerleşmesine vesile olacaktır. Bunun için idareci ve bürokratlar birliğinin böyle bir hizmeti yerine getireceğine ve samimi olduklarına inanıyoruz. Yapılacak bu hizmetlerin gelecek nesillere aktarılması da çok önemlidir.

-  Vartalar, sıkıntılar çoktur. Bu sıkıntılar gerçek dostlarla vemekânlarla kardeşane bir yaklaşımla çözümlenmelidir. İşte bu sıkıntıların çözümünü en güzel bir şekilde yine Peygamber Efendimiz Hz. Muhammet (S.A.V) bir hadisinde şöyle buyurmuştur.

Zaman gelecek paranın çok olduğu zamanda helal para ve insanların çok olduğu bir zamanda candan, hakiki bir dost zor bulunacaktır.

Yine başka bir hadiste de Peygamber (A.S.M) Efendimiz; Yüzüne bakınca ferahlayacağınız, konuşunca da rahatlayacağınız dost edininiz.

Konuşmacı Salih Güngen konuşmasının sonunda birçok sıkıntının çözümlenebileceği ve hayatın anlam kazanacağı en güzel bir adrestir Peygamber Efendimiz okumak ve tanımakla mümkündür. Bunun için bu derneğin de ülkemiz insanları ve tüm insanlığa zamanla çok güzel hizmetler edeceğine inanıyorum dedi.

Daha sonra soru cevaplı konuşmada konuklardan Nizamettin Kızılkaya; Müslümanların kolay kandırıldıklarını, ehliyetli insanlara görev verilmesi gerektiğini, insanlara hak etmedikleri yerler takdim edildiğinden vatandaş ile idareciler arasında sıkıntılar yaşandığını bu anlamda gücün sözü değil de sözün gücünün önemli olduğunu vurguladı.

İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet SANDAL kısa konuşmasında, "Bazı insanlar makama şeref verirler, bazıları da, makamdan şeref alırlar. Biz birinci grupta yer almak istiyoruz. Makamlar ve unvanlar kimsenin “Babasının Malı değildir.” Bu görevler emanettir. Bu görevler, bu Makamlar, çalıştığımız, görev yaptığımız bu odalar Miletlin Malıdır.  Gel gör ki, makama şeref vermeyip de makamdan şeref alanlar, hopla-zıpla bir görev, bir makam kapanlar, millete değil, görev ve makam kaptığı kişilere hizmet vermektedir. Millet unutulmaktadır. Ben de arkadaşlarım gibi, "Güller Sunan ve Yüzünde Gülücükler Açan İdareci Ve Bürokratlara Kavuşmamız Dileğiyle" diye dua ediyorum.” dedi.

 

Daha sonra İdareci ve Bürokratlar Derneği Genel Başkanı Yücel CAN bir teşekkür konuşması yaparak tüm konuklarla tek tek tokalaşarak gül takdim etti. Sohbet sonrasında Dernek Genel Merkezinde İdareci ve Bürokratlar birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler. Fotoğraf çektirirlerken hep birlikte dua niyetine, "Güller Sunan ve Yüzünde Gülücükler Açan İdareci Ve Bürokratlara Kavuşmamız Dileğiyle" diyerek mesaj verdiler.

 

Bu anlamlı programa Konuşmacı, Araştırmacı, Halkla İlişkiler Uzmanı, Eğitimci Salih Güngen,  Ekonomi Bakanlığı Suriye Halep Ekonomi Ataşesi Ömer Gökdelen, DMO Genel Müdürü Metin Akdamar, Sur Yapı Gayrı Menkul Danışmanı ve Bürokratlar Birliği İstanbul Temsilcisi Seydi Çalışkan, Sinerji Türk’ten Abdullah Raşit Gülhan, SGK Ankara İl Müdür Yardımcısı Abdullah Kılınç, Çevre Bakanlığından İç denetçi ve Yazar Ahmet Sandal, Elazığ Lisesi Müdür Başyardımcısı Nizamettin Kızılkaya, Tarım Bakanlığı Uzmanlarından Abdullah Kırdağ, Eğitim Uzmanlarından Mesut Karaağaç, Kamu Yönetimi Uzmanı, Siyaset Bilimci Yusuf gökdoğan, Hazine Müsteşarlığından Yılmaz Çağlayan, Devlet Hava Meydanları İşletmesinden Satılmış Açıksöz, Üniversite Öğrencisi Abdulkadir Tunç gibi seçkin insanların katılımına Genel Başkanı Yücel CAN tekrar teşekkür ederek konuşmalardan sonra, İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği’ndeki Kutlu Doğum Haftası etkinliği, sevgi ve muhabbet ortamında ve güzel dilek ve temenniler ile son buldu.


 [imagebrowser id=24]