Money Aidat Borcu Sorgulama
Event Etkinlik Takvimi
Survey Anket

Web Sitemizi Nasıl Buldunuz ?

İstatislik Sayfa İstatisliği
  • Online Kişi   : 4

  • Kişisel           : 380114

  • Toplam         : 3409041

Faaliyet » AŞURE GÜNÜ ETKİNLİĞİ

AŞURE GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Çıktı Al
1003 kez okundu
20 Ağustos 2022
İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği Genel Başkanı Yücel Can, Muharrem ayı vesilesiyle, Genel Başkan Yardımcısı, Süleyman Muslu’nun destekleri ile Ankara da düzenlenen Aşure günü programına katılara


Yönetim kurulu üyesi Bahri Gümüşçü koordinesi tarafından düzenlenen programa; Yönetim kurulu Üyelerinden Mehmet Şah İnan, Mehmet Erdoğan, diğer yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Her yıl farklı şekillerde aşure programı düzenlediklerini belirten İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği Genel Başkanı Yücel Can, günün anlam ve önemini istinaden bir konuşma yaparak birlik ve beraberlik vurgusunda bulundu.

'HİÇ BİR AİLEYİ UNUTMADIK’

Bürokratlar Birliği Derneği Genel Başkanı Yücel Can, aşurenin birleştirici özelliğinden bahsederek, Suriye, Irak'tan gelenleri, Türkmen Aileleri, yetim ve şehit ailelerini unutmadık’ dedi.

Başkan Can; ‘Ankara, Türkiye’nin fotoğrafıdır. Burada 81 il kardeş bir şekilde yaşıyor. Ankara’da yaşayan Ankaralıların sayısı iki milyona yakın. Ankara’da en fazla Çorum, Yozgat, Çankırı, Kırşehir, Kırıkkalelilerin yaşamaktadır ki bu da Ankaralılar nüfusu kadardır. Türkiye’nin en çok göç aldığı illerden biri olan Ankara’da takriben kırk bin civarı Adanalı, Ağrılı, Ardahanlı, Artvinli, Diyarbakır, Edirne ve Elazığlı yaşıyor. Sadece Türkler mi? Elbette hayır!

Dün kucakta bebek olan çocuklar bugün artık çocuk ve genç olarak Bayrağımızın altındalar. Suriye, Irak'tan gelenleri; Türkmen Aileleri, Yetimleri unutmadık! Yetim, şehit ailelerini unutmadık. Aşure programına gelemeyenlerin evlerine kadar aşure götürdük’ dedi.