Anasayfa » İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği Genel Başkanı Yücel CAN 15 Temmuz Günü için Açıklama Yaptı.

14 Temmuz 2020

İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği Genel Başkanı Yücel CAN 15 Temmmuz 2016'da FETÖ tarafından hain darbe girişimi hakında şunları söyledi

"15 Temmmuz 2016'da FETÖ tarafından hain darbe girişimi gerçekleştirilmeye çalışıldı. Vatandaşların ve kolluk kuvvetlerinin bağımsızlıklarına olan düşkünlükleri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile o gece binlerce kişi hainlere vatanı ve bağımsızlığı bırakmamak için sokaklara ve meydanlara döküldü. Ülkenin dört bir yanında sokaklarda tankların tüfeklerin önüne yatan binlerce kişi hainlere geçit vermedi. Onlarca kahramanlık öyküsünün yazıldığı 15 Temmmuz gecesinde 251 vatandaşımız bağımsızlık ve ve özgürlüklerine sahip çıkmak uğruna şehit oldu. 2196 vatandaşımız bu gecede gazi oldu.

Bir memleketin saha bakımdan büyüklüğü onun gerçek büyüklüğünü ifade etmez ve bir milleti millet yapan arazisi değildir.

249 Şehit daha 249 çift göz daha kapandı hayata. 249 ananın daha hıçkırıkları karıştı toprağa. 249 baba daha ağladı evladına.

Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Tüm şehitlerimizin Ruhu şad olsun."
diyerek bir video paylaştı.