Money Aidat Borcu Sorgulama
Event Etkinlik Takvimi
Survey Anket

Web Sitemizi Nasıl Buldunuz ?

İstatislik Sayfa İstatisliği
  • Online Kişi   : 1

  • Kişisel           : 379300

  • Toplam         : 3406164

Başkandan » Genel Başkan CAN'dan Mevlid Kandil Mesajı

Genel Başkan CAN'dan Mevlid Kandil Mesajı

Çıktı Al
2001 kez okundu
19 Kasım 2018
Fahr-i Kâinât Efendimiz’in âlemlere rahmet olarak gönderildi.


“Şüphesiz ki Allah ve melekleri, Peygamber’e çokça salât ederler. Ey mü’minler! Siz de O’na salevât getirin ve tam bir teslîmiyetle selâm verin.” (el-Ahzâb, 56)

Fahr-i Kâinât Efendimiz’in âlemlere rahmet olarak gönderildiği Mevlid Kandilinizi tebrik eder, bu müstesnâ gecenin, sizlere, vatanımıza, milletimize ve bütün İslâm âlemine feyz, rûhâniyet ve bereket olarak tecellî etmesini Yüce Rabbimizden niyâz ederim.

Mevlid Kandilimizin bütün Müslümanlara huzur getirmesini, insanlığın içine düştüğü sıkıntıların aşılmasında kardeşlik bağlarımızın güçlenmesine ve yeni rahmet kapılarının açılmasına vesile olmasını Cenâb-ı Allah’tan diliyor, tüm İslâm âleminin Mevlid Kandilini tebrik ediyoruz.

Mevlid-i Nebi’nin, özellikle Suriye’de, Filistin'de, Mısır'da, Irak’ta, Myanmar’da, Arakan’da, Doğu Türkistan ve dünyanın muhtelif yerlerinde çiğnenen ve zedelenen insanlık onurunun yeniden yücelmesine ve korunmasına vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyoruz.

Mevlid Kandili, Kainat Efendisi Peygamberimizin yaşayışını, hadis-i şeriflerini, mesajlarını yeniden hatırlamak, yeniden düşünmek ve layıkıyla anlamak için bir fırsattır. .Efendimizin (sas) örnekliği ve rehberliği, insanlığın bugün içine düştüğü her türlü badireyi atlatması ve özlenen aydınlığa kavuşması yolunda yegâne melcedir.

Bu duygu ve düşüncelerle Mevlid Kandili'nin yeryüzünde sürmekte olan terör, zulüm ve zorbalıklarda meydana gelen mağduriyetlerin son bulmasına vesile olmasını Cenab-ı Allah (cc)'dan niyaz ederiz.

Yüce Rabbimizden en büyük dileğimiz, Sevgili Peygamberimizin sık sık özlemini dile getirdiği kardeşler topluluğu olmaktan asla uzaklaşmamaktır.

Allahümme Salli Ala Seyyidina Muhammedin ve Ala Ali Seyyidina Muhammed sav. Allah'ım Resulullah sav yüzü suyu hürmetine ve bu gecenin yüzü suyu hürmetine beni, yavrularımı, anamı, babamı, kardeşlerimi, hilkat ötesindeki kardeşlerimi, yakınlarımı ehli imanı, bütün günahlardan, kötülüklerden, belalardan, musibetlerden, parçalanmışluklardan, bitmiş halden, günahkarlıktan, kulluğa ve ümmet olmaya uygun olmayan hallerden muhafaza eyle. Allahım duaların kabulüne engel hallerden, korkmayan kalpten, ağlamayan gözden sana sığınırım. Sana layık bir kul, Peygamberimiz Muhammed sav layık olmadan ruhumu alma ve geride hoş bir sada bırakanlardan eyle. Resulullah sav doğduğundaki harika haller gibi de hayatımızı en güzel hale getir. Bizlere hakiki, samimi, sadık, vefakar Ebubervari dava adamları, kardeşler nasip eyle. Ya Rabb, her iki cihan saadeti nasip et. Hasbunallah ve nimel Vekil... Kandili hakkıyla ihya edenlerden ve yeniden doğuş vesile olanlardan eyle.

Yücel CAN
İdareci ve Bürokratlar Birliği Genel Başkanı