Money Aidat Borcu Sorgulama
Event Etkinlik Takvimi
Survey Anket

Web Sitemizi Nasıl Buldunuz ?

İstatislik Sayfa İstatisliği
  • Online Kişi   : 6

  • Kişisel           : 377921

  • Toplam         : 3401688

Başkandan » Milli İrade Platformu İstişare Toplantısı İstanbul’da Yapıldı

Milli İrade Platformu İstişare Toplantısı İstanbul’da Yapıldı

Çıktı Al
1703 kez okundu
10 Kasım 2018
Milli İrade Platformu İstişare Toplantısı Ak Parti Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Ensar Vakfı Genel Kurul Üyesi N. Bilal Erdoğan...


Milli İrade Platformu İstişare Toplantısı Ak Parti Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Ensar Vakfı Genel Kurul Üyesi N. Bilal Erdoğan, 26. Dönem Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nurettin Nebati, İdareci ve Bürokratlar Birliği Genel Başkanı Yücel Can ve diğer üye STK başkanlarının katılımıyla gerçekleşti.



Milli İrade Platformu İstişare Toplantısı 1453 Zeytinburnu Çırpıcı Tesisleri’nde kahvaltı programıyla başladı. Sofra duasını Prof. Dr. Mustafa Karataş gerçekleştirdi. Kahvaltının ardından toplantı, Sümbül Efendi Kurra Hafızı İbrahim Yıldırım’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.





Milli İrade Platformu üyesi İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün, Milli İrade Platformu adına konuşmalarını gerçekleştirdi. Ardından toplantıya katılan üyelerden sorular ve teklifler alındı. Bir yandan da otuza yakın Sivil Toplum Kuruluşu Başkanı söz aldı ve önerilerini aktardılar.




İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği adına söz alan Genel Başkan Yücel Can STK olarak genel mevcut sorunlara değindi. Selamlama ile başlayan konuşmasında bu ruhun çok önemli ve anlamlı olduğunu dolayısıyla asırlara dayanan STK’ ların da bulunduğu platformda tecrübe,bilgi ve desteklerin önemli olduğu,15 Temmuzda Milli İrade Merkezi olan Ankara’da istişare toplantılarından birisinin yapılabileceğini ve gerekiyorsa Türkiye genelinde de yapılabileceğini , milli irade alakalı projelere destek verilmesi gerektiğini,vakıf-kamu yararı statüsü dışındaki derneklerin problemlerin masaya yatırılarak kanunla değişiklik yapılması gerektiğini anlattı. İBBD olarak yapılan projelere değinen Yücel Can projelerle ilgili olarak Ak Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş’tan bakanlık olarak yardımcı olacaklarının sözünü aldı.



Program STK’ların görüşmeleri ile devam edildi. İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği Genel Başkanı Yücel Can program sonrasında dernek çalışmaları hakkında görüşmelerde bulundu. Bu kapsamda tarihçi yazar Prof .Dr. Ahmet Şimşirgil başkan Can’a, çalışmalarını takdir ettiklerini belirterek OTAĞ isimli kitabını takdim etti. Daha sonra Genel Başkan Yücel Can,Dünya Vakfı Başkanı Mahmut Göksu,İhlas Vakfı Başkanı Ahmet Akalın,Dünya Türkmenleri Başkanı Seracettin Masum, Ensar Vakfı Genel Müdür yardımcısı Ali Karayılan,Cihannüma Ankara Şube Başkanı Ahmet Akça .ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu bir çok STK temsilcisi ile görüştü. ÖNDER başkanı Halit Bekiroğlu’na Kardeşlik Sınır Tanımaz Çalıştay kitabını hediye etti.



Soruların ve tekliflerin alınmasının ardından Ak Parti Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş soruları yanıtlamadan evvel kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında, Milli İrade Platformu’na üye olan Sivil toplum Kuruluşları’nın bir aile çatısı gibi olduklarını, özellikle bu istişare toplantılarında görüşülen teklif, tenkit ve önerilerin çok kıymetli olduğunu belirtti. Türkiye’nin Ortadoğu’daki konumunu, ulusal ve uluslararası mecradaki konumuna da değinen Kurtulmuş, yerelde ve sahada oldukça güçlü olan ve duran bir Türkiye olduğunu söyledi.