Money Aidat Borcu Sorgulama
Event Etkinlik Takvimi
Survey Anket

Web Sitemizi Nasıl Buldunuz ?

İstatislik Sayfa İstatisliği
  • Online Kişi   : 6

  • Kişisel           : 379141

  • Toplam         : 3405940

Spor » Türkmen, Uluslararası Bocce Federasyonu (CBI) Başkanlığına Seçildi.

Türkmen, Uluslararası Bocce Federasyonu (CBI) Başkanlığına Seçildi.

Çıktı Al
2669 kez okundu
27 Mayıs 2018
Uluslararası Bocce Federasyonu (CBI)'nun 26 Mayıs tarihinde İsviçre'nin Mendrisio şehrinde yapılan Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısında, kullanılan 38 geçerli oyun tamamını alan Mutlu Türkmen


Eski Başkan Romolo Rizzoli'nin istifası üzerine yapılan Olağanüstü Genel Kurulda 2 adayın yarışması bekleniyordu. Kongre öncesinde yapılan görüşmeler neticesinde ikinci aday İtalyan Moreno Rosati başkan vekili olmayı kabul edince adayların listeleri birleştirildi. Yapılan seçimde 51 delegeden 38'inin tamamının oyunu alan Mutlu Türkmen yeni dönem için CBI Başkanı oldu. Rosati'inin yanı sıra Amerikan Konfederasyonu Başkanı Hector Limardo diğer asbaşkan oldu. Genel sekreterliğe Afrika Konfederasyon Başkanı Yacine Kafi seçilirken, sayman üye olarak da ABD'li Danny Passaglia seçildi.

Yeni yönetimde yer alan diğer isimler ise şunlar oldu; Mohamed Maidi (Cezayir), Raymond Cher (Avustralya), Natalia Lele (Letonya), Claudio Kencht (İsviçre), Denis Persic (Hırvatistan), Philippe Coquet (Fransa), Jasem Manoucheri (Iran), Maurizio Mullaroni (San Marino).

Seçimde denetleme kurulu başkanlığına da Mehmet Demirdelen seçildi. Ayrıca kongrede Mutlu Türkmen ve 2 asbaşkandan oluşacak bir olimpik temsil komitesi seçildi.

'Tarihi Görev'
Türkmen kongre bitiminde yaptığı açıklamada 3 ay süren yoğun kulisler ve toplantılar neticesinde ülkelerin çoğunu yanına almaya başardığını dile getirerek, "Seçimde açık ara destek sağlayınca İtalyan rakibimiz birleşmeyi tercih etti. Bu sporun ana vatanı olan İtalya'nın yanımızda yer alması çok önemli. 2024 Paris Olimpiyat Oyunlarına aday olan branşımızda Fransa ve İtalya gibi lider ülkelerin listemizde olması lazımdı. Ülkemi böyle bir tarihi görevde lider ülkeleri de arkama alarak temsil edeceğim için çok mutluyum" dedi.

İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği Genel Başkan Yücel CAN, İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği Genel Başkan Yardımcısı Sayın Mutlu TÜRKMEN'i tebrik ve taktir etti.

"BAZEN MUTLULUĞUN TARİFİ OLMAZ...BEN GİBİ OLURSUNUZ."


İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği Genel Başkan Yardımcısı, Kardeşim, Dava Arkadaşım, Ahiretliğim BİR TÜRK OLARAK DÜNYA CBİ, GENEL BAŞKANI,Dünya Bocce Konf. Genel. Başkanı oldu.

İstişare etti, destek ve dua istedi, azmetti, gayret etti. Allah var gam yok. Niyet hayır, akıbet hayır dedik. Ve Kardeşim, İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği Genel Başkan Yardımcısı,TBBDF Başkan Vekili Doç.Dr. Mutlu Turkmen bize bir gurur yaşattı, kendim olmuş gibi heyecanlandırdı, mutlu etti. Hamdolsun, şükürler olsun. CBİ Genel Başkanı Kardeşimi Şeyh Şabanı Velinin gidişin, gelisin, her işin güle güle.

Ali Semerkandinin niyet hayır akıbet hayır dua ve temennisiyle yolcu etmistik. İnanıyorum ki makama değer katacak, inanıyorum ki koltuğa şekil verecek. Allah mahcup etmesin, hayırlı olsun. Şahsına, Derneğimize, TBBDF,Ülkemize, CBİ ve Spor Camiasına hayırlı olsun Ya Allah, Bismillah diyerek sözlerine son verdi.