Money Aidat Borcu Sorgulama
Event Etkinlik Takvimi
Survey Anket

Web Sitemizi Nasıl Buldunuz ?

İstatislik Sayfa İstatisliği
  • Online Kişi   : 3

  • Kişisel           : 379153

  • Toplam         : 3405955

Dernek Haberleri » Kardeşlik Sınır Tanımaz Projemiz Basın ile Buluştu

Kardeşlik Sınır Tanımaz Projemiz Basın ile Buluştu

Çıktı Al
1506 kez okundu
26 Aralık 2017
İçişleri Bakanlığı Dernekler İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği’nin yürüttüğü “Kardeşlik Sınır Tanımaz” projesi kapsamında 15 Temmuz gazilerine ve projeye


İçişleri Bakanlığı Dernekler İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği’nin yürüttüğü “Kardeşlik Sınır Tanımaz” projesi kapsamında projeye destek veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, eski bakanlardan Recai Kutan’a, Eski Devlet Bakanı Elazığlı Ahmet Cemil Tunç’a, projeye destek veren milletvekilleri, bürokratlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kanaat önderleri ve medya gruplarına onur plaketi takdim edilerek şükran belgesi verildi.

Ayrıca dünyadaki ve Türkiye’deki dik duruşu nedeniyle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a derneğin tişörtü hediye edildi. Organizasyonda 15 Temmuz gazileri de unutulmadı. Ankara’da düzenlenen plaket takdim törenine Saadet Partisi Eski Genel Başkanı ve eski bakan Recai Kutan, Devlet Eski Bakanı ve TBMM Başkanlık Divanı eski İdare Amiri Elazığlı Ahmet Cemil Tunç, Elazığ eski milletvekili Tuncay Şekercioğlu, bürokratlar, Sivil Toplum Kuruluşları, akademisyenler ile bazı medya kuruluşu temsilcileri katıldı. Programda konuşma yapan İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği Genel Başkanı Elazığlı Yücel Can, kardeşliğin önemine vurgu yaparak “Kardeşlik sınır tanımaz” projesi hakkında bilgiler verdi ve çalışmalarını anlattı.

“ORADA KARDEŞLİK ÇORBASI İÇTİK”

Başkan Can yaptığı konuşmada, “Kardeşlik sınır tanımaz denildiğinde 2 şeyi kast ediyoruz. Birincisi kardeşlikte, fedakarlıkta birlik ve beraberlikte sınır tanımıyoruz. İkincisi bizce kardeşlik sadece anne, babadan doğan ve ay aynı aile bireyi olmak demek değildir. Kardeşlik sınır tanımaz dediğimiz zaman Suriye’den, Irak’tan gelen aileleri kast ediyoruz. Türkmen ailelerini kast ediyoruz. Biz Suriye’ye yabancı kalmadık. Cerablus’ta okul açtık, 10 bin kişiye ekmek verdik. Şimdi eğitim faaliyetlerini yapıyoruz. Bunun için çok mutluyuz. Bizlere güven duyuluyor. Kardeşlik sınır tanımaz projesi de bu projelerden bir tanesi. Kardeşlik sınır tanımaz dediğimizde Sütçü İmam ruhuyla Kahraman Maraş’ta başladık. Burada Alevi, Sünni, Türk, Kürt hiçbir ayrım yapmadan orada beraber olduk. Orada kardeşlik çorbası içtik” ifadelerini kullandı.


“DÜNYA HALKI BU MESELELERE BATININ GÖZÜYLE BAKMAMAYA BAŞLADI”
Televizyonumuz mikrofonlarına konuşan Saadet Partisi Eski Genel Başkanı ve Eski Bakan Recai Kutan, bütün dünyanın bu anlayışa sahip olması gerektiğinin altını çizerek, “Artık dünya halkı bu tür meselelere Amerika’nın gözlüğüyle bakmamaya başladı” dedi. “GÜÇLÜNÜN DEĞİL HAKLININ HAKİM OLACAĞI BİR DÜNYA DÜZENİ KURULSUN” Bakan Kutan şu anda sadece Türkiye’nin değil, bütün dünyanın kardeşlik anlayışına sahip olması gerektiğini söyleyerek, “Bu geçtiğimiz dönemde dünyada cereyan eden olaylar, hala devam etmekte olan olaylar bu kardeşlik meselesinin ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor. Bugünkü gazetelerde 15 milyona yakın insanın açlıktan öleceği belirtiliyor. Bu sadece sorumlu ülkeler değil bütün insanlık alemi için utanç vesilesidir. Memnuniyetle görüyorum ki, bu Kudüs oylamasında da ortaya çıktı. Artık dünya halkı bu meselelere Batının gözüyle, Amerika’nın gözüyle bakmamaya başladı. Bu önemli bir gelişmedir. Temenni ediyoruz ki inşallah birlik, beraberlik içerisinde güçlünün değil haklının hakim olacağı bir dünya düzeni kurulsun” şeklinde konuştu.

“BERABER KARAR ALINDIĞINDA BÜTÜN DÜNYAYI NASIL ETKİLEDİĞİMİZİ GÖRDÜK”
“Böyle projelere bugünlerde çok daha ihtiyaç duyuyoruz” ifadelerini kullanan Devlet Eski Bakanı ve TBMM Başkanlık Divanı eski İdare Amiri Elazığlı Ahmet Cemil Tunç da “Biz birlikte olduğumuzda neler yapabileceğimizi hep gördük, gösterdik” dedi. Tunç sözlerine şöyle devam etti: “Bugünlerde çok büyük ihtiyaç duyduğumuz konuda çok büyük hizmetler yaptılar. Hakkari’den, Maraş’a kadar Anadoluyu adım adım dolaşarak kardeşliği pekiştirmeye çalıştılar. Çok güzel iki slogan buldurlar. Biz birlikte güçlüyüz ve kardeşlik sınır tanımaz. Çok doğru, çok yerinde. Hem zamanında hem yerinde böyle bir vurguyu yapmak çok büyük bir ihtiyaç. Biz birlikte olduğumuz zaman neler yapabileceğimizi tarihte hep gördük. Bugünlerde de görüyoruz. İslam İşbirliği Teşkilatı toplanıp beraber karar aldığı zaman bütün dünyayı nasıl etkilediğini de gördük” Elazığ’ın Eski Milletvekillerinden Hemşerimiz Tuncay Şekercioğlu ise bu tür programların birlik ve beraberliğin çakıl taşları olduğunu kaydetti.

“TÜRKİYE’NİN BİRLEŞMİŞ MİLLETLER’DE KAZANMIŞ OLDUĞU İTİBARI GURURLA İZLİYORUZ”

Şekercioğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “İnsanlığın, ülkemizin en çok ihtiyacı olan birlik ve beraberliğin çakıl taşları, bağlayıcı harcı olan bu tür programları tebrik ediyoruz. Kutluyoruz. İnsanlığın da buna ihtiyacı var. Türkiye’nin son zamanlarda zalimliğe, zulme karşı önderlik yaparak Birleşmiş Milletler’de kazanmış olduğu itibarı gururla izliyoruz. Sevinç duyduk. İnsanlığın ölmediğini, insanlığı doğru değerler etrafında birleşebileceğinin en güzel örneklerinden biri oldu. Tarih boyunca zalim her zaman kaybetmiştir. Zulm görenler birlik içinde oldukları takdirde kazanmışlardır. Bunun en son örneğini de yaşamış olduk.” Konuşmaların ardından geçilen plaket takdim töreninde ilk plaket 15 Temmuz gazilerine verildi. “Kardeşliğe Katkı Ödül Töreni”nde “Kardeşlik Sınır Tanımaz Projesi”nin başlangıcından bugüne kadar vermiş olduğu destekten dolayı medya grubumuz Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık da şükran plaketine layık görüldü.

Kardeşlik Sınır Tanımaz projesi kapsamında bugüne kadar Elazığ, Hakkari, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Irak ve Suriye’den gelen vatandaşlar, Yetim Türkmen aileleri, FETÖ ve PKK mağdurları gibi pek çok ilde pek çok çocuk ve aileye ulaşılarak destek verildi.