Money Aidat Borcu Sorgulama
Event Etkinlik Takvimi
Survey Anket

Web Sitemizi Nasıl Buldunuz ?

İstatislik Sayfa İstatisliği
  • Online Kişi   : 2

  • Kişisel           : 379391

  • Toplam         : 3406298

Anasayfa » Türkmen Yetim Çocukları "Kardeşlik Sınır Tanımaz Projesi" Kapsamında Ankara'da

Türkmen Yetim Çocukları "Kardeşlik Sınır Tanımaz Projesi" Kapsamında Ankara'da

Çıktı Al
1571 kez okundu
23 Kasım 2017
Türkmen Yetim Çocukları "Kardeşlik Sınır Tanımaz Projesi" Kapsamında Ankara'da


Türkmen yetim çocukları, "Kardeşlik Sınır Tanımaz Projesi" kapsamında Ankaralılarla MKM Kültür Merkezinde bir araya geldi.

İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığı tarafından desteklenen, İdareci ve Bürokratlar Birliği tarafından düzenlenen "Kardeşlik Sınır Tanımaz" projesi kapsamında Kahramanmaraş'tan Ankara'ya getirilen Türkmen yetim çocuklarınca program düzenlendi. Mamak Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programda Türkmen çocuklarınca Kuran-ı Kerim Tilaveti ve içlerindeki yaşadıkları durumu müzik dinletisi ile gerçekleştirildi. Salonda duydu dolu anlar yaşandı.

İdareci ve Bürokratlar Birliği Genel Başkanı Yücel CAN, programda yaptığı konuşmada, "Hakkari'de bir kanaat önderi 83 yaşındaki Kürt amcanın sözleriyle başlamak istiyorum. Ey terör örgütleri, ey PKK, ey FETÖ yılanlara, balıklara gösterilen merhamet karşısında size ne oluyor ki kanlı ellerinizle bizim karşımızda oyun oynuyorsunuz. Türk Cumhuriyetleri için Özbekistan, Türkmenistan, Kazakistan gibi Türk Cumhuriyetlerinde ve Balkan ülkeleriyle beraber Antalya'dan sonra buradayız. Kardeşlik adına şu yağmurlu havada bir ensar örneği gösterdiğiniz için hem sizleri, hem de Irak'tan, Suriye'den gelen kardeşlerimizi takdir ediyorum" açıklamalarında bulundu.

Katılımcılar arasında bulunan Mamak Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Müfit Yıldırım herkesin bu çocukların farkında olması gerektiğini vurgulayan, “Sizler ne yazık ki ülkenizdeki sıkıntılı sürecin en mağdurlarısınız. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere bütün devlet büyüklerimiz, sivil toplumlarımız, kanaat önderlerimiz, herkes bir çaba gösteriyor. Mamak Belediyesi olarak bizlerde elimizden gelen desteği veriyoruz. Sizler bizim kardeşimiz, soydaşımızsınız” dedi. İdareci ve Bürokratlar Birliği Genel Başkanı Yücel Can; " Kardeşlik adına şu yağmurlu havada bir ensar örneği gösterdiğiniz için hem sizleri, hem de Irak'tan, Suriye'den gelen kardeşlerimizi takdir ediyorum" dedi.

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, Ankara’da yaşayan Türkmen yetim çocuklar için "Kardeşlik Sınır Tanımaz" programını yalnız bırakmadı.

Program Sonrasında Tüm katılımcılara Kardeşlik Çorbası ikram edildi. İdareci ve Bürokratlar Birliği Genel Başkanı Yücel CAN, tüm çocuklara giyim ve hediyeler verildi, hepsi ile ayrı ayrı ilgilendi.