Money Aidat Borcu Sorgulama
Event Etkinlik Takvimi
Survey Anket

Web Sitemizi Nasıl Buldunuz ?

İstatislik Sayfa İstatisliği
  • Online Kişi   : 1

  • Kişisel           : 379132

  • Toplam         : 3405918

Başkandan » Gazete Haber Vaktim Genal Başkan Yücel CAN ile Röpörtaj Yaptı...

Gazete Haber Vaktim Genal Başkan Yücel CAN ile Röpörtaj Yaptı...

Çıktı Al
1615 kez okundu
11 Ağustos 2016
İdareci ve Bürokratlar Birliği Genel Başkanı Yücel Can Bürokrasinin içindeki FETÖ'cüleri anlattı...


UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

FETÖ yapılanmasının yoğun şekilde yuvalandığı idari ve bürokrasi kadrolar kamu kurum ve kuruluşlarından temizleniyor. Anayasa Platformu, Milli İrade Platformu, Ankara Milli İrade Platformu üyesi, İdareci ve Bürokratlar Birliği’nin Genel Başkanı Yücel Can, bu konu hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. “Devlet FETÖ’yla ilgili çok güzel çalışmalar yapıyor” diyen Yücel Can “Bizim gördüğümüz kadarıyla FETÖ’yle mücadele komisyonları kuruluyor, çalışmalar var ve o komisyonun içerisinde FETÖ’cüler yer alıyor” dedi.

VEFAYI VEFAT ETTİRMEYİN

Öncelikle İdareci ve Bürokratlar Birliği ve çalışmalarınız hakkında bilgi verebilir misiniz?

Derneğimiz kuruluşu itibariyle geçmişten geleceğe bir köprü olan, idare ve bürokrasi anlamında kendine öz üslubu ve ifadeleri olan, batı kompleksinden uzak herkese hak ve adalet lazım anlayışıyla kurulmuştur. Bizim logomuzda kırmızı, beyaz Türk bayrağını simgeliyor, vatan, millet, inanç bizim olmazsa olmazlarımızdır. Kainatın ortasında malum insanı ve derneğimizi koyuyoruz, her insanın kültürel rengi olabilir eğer biz Türk’sek bizi ifade edende turkuaz rengidir. Biz logomuzda da bulunduğu şekliyle çizgilerle sınır çekmemişiz, insana hizmette sınır tanımıyoruz. Makamların ve rakamların hiçbir şekilde değiştiremediği, bir kelimeyle davasını tavaya feda etmeyen, vefayı vefat ettirmeyen, şekilden öte adam olmak bizim meselemizdir, bizim meselemiz ahiler ve loncalardır. Bakın sağ elin verdiğini sol el duymayacak. Ne kadar makamlar artıyorsa o kadar alçak gönüllülük olması lazım, bizim bu gün bazı hastalıklarımız var, ahiler ve loncaların yapısını örnek almamız lazım. Ehliyete, liyakate önem vermedik bunların yanında insani ve inanç değerlerde çok önemli. Biz hem ilmi hem de iktisadi alanda kişisel gelişim seminerleri verdik, seminerlerimiz tipik kes, kopyala, yapıştır şeklinde değil, İslami değerler ve Türk gelenek görenekleri üzerine, tarihimizin yapısı üzerine oldu. 33 ilde teşkilatımız mevcut ve yurt dışında şubelerimiz bulunuyor, bu zamana kadar devlet destekli sadece bir projemiz var. Kardeşlik Sınır Tanımaz projemizi Suriye’deki, Irak’taki kardeşlerimizden esinlenerek başlattık ama bir süre sonra PKK karşı savaşıp şehit vermiş ailelerimizi de projeye dahil ettik. Uyum problemleri, psikolojik problemleri çözmeye yönelik programlarımız devam ediyor.

DEVLET CEMAATLERE EŞİT MESAFEDE OLMALI

15 Temmuz sonrası Türkiye’de yeni bir dönem başladı siz bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Birileri yaşlı, genç demeden insanların üzerine ateş açtı. Muhammedi dediğimiz, Mehmetçik dediğimiz elbiseye girerek insanlara ateş ettiler. İdareci ve Bürokratlar Birliği olarak FETÖ yapılanmasıyla ilgili kurumlara, bakanlıklara daha önce raporlarımızı verdik. Devletimiz bütün cemaatlere eşip mesafede davranmalı. Türkiye Feto denen adamı besleseydi, saltanat içerisinde yaşatsaydı ve bu adam ABD’de darbe girişimi içerisinde bulunsaydı, Fransa’ya darbe girişimi içerisinde bulunsaydı sonuç nasıl olurdu, hayal bile etmek istemiyorum. Fransa’da terör nedeniyle bütün AB üyesi ülkelerin liderleri bir araya geldi. Türkiye darbeyle karşı karşıya kalıyor, NATO ve diğer ülkelerin Türkiye’yi tebrik etmesi gerekirken riskli ülke konumuna koyuyor. Sen nasıl bir arkadaşsın, nasıl bir müttefiksin. NATO üyesi olarak bana destek olmak zorundasın. FETÖ’cüler dini konuda taviz verip oraları buraları kapıp bu zihniyette bu zamana kadar geldiler. Başörtüsünü teferruat gördüler, namazı teferruat gördüler ve bizim projelerimizi bunlar kaptı hem de insani değerlerimiz kaptı.

HIRSIZA EVİN ANAHTARINI TESLİM EDİYORUZ

FETÖ’cülerin devlet içinden temizlenmesi için çalışmalar devam ediyor, idarecilerin ve bürokrasinin içinde nasıl bir çalışma var?

Hükümet 2002 yılında geldiğinde 2008 yılına kadar yoğun şekilde FETÖ’yle çalıştı. 2008’den sonra hafif, 2011’den sonra Cumhurbaşkanı; “Artık bunlarla tamamen ilişkilerinizi kesip, safınızı netleştirin, bunlar bizim düşmanımız” dedi. Amerika’nın yedirdiği içirdiği, ruhuna hakim olduğu bir adam 2002’dan itibaren boş mu kaldı zannediyorsunuz. Haberleşmede TRT’yi merkez aldılar, orduyu merkez aldılar, Adalet Bakanlığını merkez aldılar, Milli Eğitimi merkez aldılar, gariban, yetim diye Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığını mahvettiler. Devlet FETÖ’yla ilgili çok güzel çalışmalar yapıyor ve bizimde gördüğümüz FETÖ’yle mücadele komisyonları kuruluyor, çalışmalar var ve o komisyonun içerisinde FETÖ’cüler yer alıyor. Hırsıza diyorsunuz ki gel evin anahtarını sana veriyorum, tatile gidip geleceğim bu eve iyi bak. Geldikten sonra ev tarumar olduğu zaman kim yaptı demeye hakkınız yok sizin. İdari ve bürokrasi alanında bir hesabi olanlar var, birde hasbi olanlar var.

Haberin Devamı için lütfen linke tıklatınız FETÖ’yla Mücadele Komisyonunda FETÖ’cüler Var