Money Aidat Borcu Sorgulama
Event Etkinlik Takvimi
Survey Anket

Web Sitemizi Nasıl Buldunuz ?

İstatislik Sayfa İstatisliği
  • Online Kişi   : 1

  • Kişisel           : 379040

  • Toplam         : 3405764

Etkinlikler » SALONLARA SIĞMAYAN ÖZLENEN TABLO; KARDEŞLİK VE BİRLİKTELİK…

SALONLARA SIĞMAYAN ÖZLENEN TABLO; KARDEŞLİK VE BİRLİKTELİK…

Çıktı Al
3589 kez okundu
18 Haziran 2016
SALONLARA SIĞMAYAN ÖZLENEN TABLO; KARDEŞLİK VE BİRLİKTELİK…



Bürokratlar Birliği Derneğinin Geleneksel İftarındaki Ortak Vurgu İstikrarı Yine Kardeşlik ve Birliktelikti.

İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneğinin Beşinci Geleneksel İftarındaki istikrar dikkat çekti. Yoğun katlımda dikkat çeken sınır tanımaz kardeşlik duygularının birlik ve beraberlik içerisinde sergilenmesiydi. İdare, bürokrasi, siyaset, politika, işadamları, geniş sivil toplum kuruluşları, eğitim camiasının katıldığı toplantı, ülkemizde bulunan Müslüman Yabancı Ülke öğrencileri ile birlikte olması iftara bir başka anlam kattı.

Bürokratlar Birliğinin Başkentte Atel Savunma Sanayi A.Ş Tesislerinde düzenlenen iftar programına Başbakanlık, TBMM, Sayıştay, KDK, Bakanlıklar, üniversiteler gibi resmi kuruluşlar, sendikalar, özel kuruluşlar, sivil toplum kuruluşları, işadamları, idareciler, bürokratlar, siyaset adamları, basın mensupları İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği Yönetim Kurulu ve Üyeleri ile değişik kesimlerden misafirler katıldı. Yemek sonrası sohbetler yapılarak kardeşlik, birlik, beraberlik ve paylaşmanın önemi vurgulandı.

Programa İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneğinin örnek ve takdire şayan çalışmalarını merakla izlediğini beşincisi düzenlenen iftar programının üçüncüsüne katıldığını ifade eden Sayın Davut Gazi Benli’nin konuşmasının açılış konuşmasından sonra Kuranı Kerim okunarak iftar açılarak program devam etti.

İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneğinin ilk iftarına rağbet çoktu. Davete icabet eden misafirlerin memnun olduğu iftar programında vurgu yapılan noktalar ve temenniler de iftar kadar anlamlıydı.

Daha sonra 2009 yılında kurulan İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneğinin zor şartlarda da olsa samimiyet, sadakat, insani ve inanç değerlerine vermiş olduğu önem çerçevesinde biz birlikte güçlüyüz ve kardeşlik sınır tanımaz sloganı ile ulusal ve uluslararası düzeyde hizmetlerde bulunulduğu, sayısız projelere imza atıldığı takdirle belirtilerek programa katılamayanların mesajlarının okunmasından sonra konuşmalarını yapmak üzere İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği Genel Başkanı Yücel Can’ı takdim edildi.

İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği Genel Başkanı Yücel Can, İftar programlarının kendilerini mutlu edip heyecanlandırdığını, rahmet, bereket aynın birçok güzelliğinin sergilenmesi adına da mutlu olduklarını anlatarak görüyoruz ki gönüller bir, yüzler gülüyor, paylaşmanın huzuru, mutluluğu okunuyor simalarda. Dışarıda özellikle mazlum ve mağdur bırakılan bir coğrafyanın unutulmaması ve yaşanılan zulümlerin sona ermesini dua ettiklerini, bu vesile ile ramazan ayının birçok şeye vesile olduğunu, birliktelik ve kardeşliğin salonlara sığmamasından mutlu olduklarını ve bu hususun da misafirler tarafından ramazanın güzelliği olarak algılanmasının hoşgörüsünün de bir başka mutluluk olduğunu, adeta Türkiye’nin çok çeşitliliğinin burada görülmesinin ve kardeşliğin de sınır tanımayıp ülkemizde üniversite eğitimi gören yabancı ülkelerin Müslüman üniversiteli gençlerin sofrada oturmalarının da İslam’ın, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin bir başka güzel yönü olduğunu, iftar programın nezih bir ortamda güzel insanlarla birlikte olmanın hazzını yaşadıklarını ve teşriflerden dolayı da duyduğumuz memnuniyeti belirterek vefa , insani duygular ve hassasiyetler adına bir arada bulunmanın bir lütuf ve Allahü Teala’nın güzel bir ikramı olduğunu söyledi.

Bürokratlar Birliği Derneği Genel Başkanı Yücel Can; Her zamankinden daha her alanda ehliyet sahibi olma olarak bildiğimiz ehliyetli, liyakatli olduğu kadar birliğe, beraberliğe, kardeşliğe, paylaşmaya, samimiyete, sadakate, hürmete, muhabbete, vefaya, insani değerlere, inanç ve kültürel değerlere ihtiyacımız var. Sadece bu kadar değil kendimiz tanımaya, kendimize iyi davranmaya, dinimizi, tarihimiz tanımaya ihtiyacımız var. Zararın neresinden dönülürse kardır misali şekilde öte insan olmaya ihtiyacımız var. Bu gücümüze güç katacaktır. Bu vesile ile Ramazanın birçok güzelliğe, hayra vesile olduğunu, bu güzelliklerden istifade etmenin huzurunu yaşadıklarını, insani hasletlerin bu ayda daha çok ön plana çıktığını, birlik, beraberlik ve kardeşliğin bu ayda pekişmeye vesile olduğunu, bu güzel nimetleri veren Allaha şükretmek gerektiğini, dünyanın dört bir yanında tüm insanların, özellikle İslam coğrafyasındaki kardeşlerimizin de bu nimetlerden faydalanmasını temenni ettiğini, onları da unutmamak gerektiğini; açlık, yokluk, hastalık, zulüm, ölüm, kan ve gözyaşının bir an önce bitmesini temenni ederek birliğin, beraberliğin kardeşliğin sınır tanınmaması gerektiğini belirtti.

Dernek Başkanı Yücel Can, idare ve bürokrasi önceliğinde hizmet sunarken dünyadaki kötü idarecilerin yanlışlıklarından kaynaklanan nedenlerden dolayı Irak ve Suriye’den gelen muhacir kardeşlerimize de kucak açıyoruz. Kardeşlik Sınır Tanımaz Projemizle Muhacir kardeşlerimize, yetim, şehit ve muhtaç kardeşlerimize yardımlarımız oldu. Bu sene de yine muhacir kardeşlerimize, bugün olduğu gibi yurt dışından gelen Müslüman ülkelerin öğrencileri olan kardeşlerimize iftar açma, onkoloji hastanesinde yatan hasta yakınları, huzur evinde kalan büyüklerimize ramazanda kucak açacağız. Geçen sene olduğu gibi sahura kadar programımız olacak iftarımız, muhabbetimiz, teravihimiz Sizlerle bir başka anlam kazanacak. Bu vesile ile teşriflerinize teşekkür ederek bir başka önemli hususu belirtmek istiyoruz. Bir kere örnek bir ülkeyiz ve birçok ülkenin umuduyuz, ümidiyiz. Bu anlamda ülkemizin huzurunu bozma adına, terörün her türünü kınıyor ve lanetliyoruz. Diyoruz ki vatanımız, birlikteliğimiz, kardeşliğimiz için ne gerekiyorsa bir stk olarak, şahıs olarak yapacağız. Bizim bozgunculuğa, ayrılığa, gayrılığa, bölünmeye, fitneye, husumete lüksümüz, tahammülümüz yok. Ve bunlara karşı uyanık ve duyarlı davranarak Biz birlikte güçlü olmalıyız dedi.

Bu anlamda maddi ve manevi desteğiniz şart ve Sizsiz olmaz diyerek mikrofunu örnek bir insan ve örnek bir Milletvekili olan Kahraman Maraş milletvekili Sayın İmran Kılıç’a takdim etti. Sayın Kılıç, Birlik, beraberlik ve kardeşlik adına böyle bir programa katıldığı için mutlu olduğunu, ramazanın insanlığa hizmet için bir fırsat olduğunu ve insanlara hizmet etmek ve onlara yardımcı olmak kazar zevkli bir hizmet yoktur dedikten sonra aynı zamanda dua ederek TBMM çalışmaları nedeni ile programdan ayrılmak zorunda kaldı.

Uluslararası öğrenciler adına Somalili üniversiteli Kardeşimiz İbrahim’in ifadesi de özlenen birlik ve beraberlikte kardeşliğin yaşanmasını isteyen sözleriydi. Daha sonra sivil toplum kuruluşları başkan ve temsilcileri Memur-Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan, Müteşebbis Gelişim Vakfı Başkanı Nurettin Konaklı, Asma köprü Dernek başkanı Selim Zorlu, Mimar ve Mühendisler Grubu Ankara Şube Başkanı Yılmaz Ada, Elazığ Kültür Dernek başkanı Prof. Dr. Haşim Çakırbay, Refah Yol Dönemi Danışmanları Platformu adına Ziya Badur, Harput Kültür Derneği Başkanı Süleyman Kürklüoğlu, Avrupa Gazeteciler Derneği Başkanı Adnan Fişenk Tomurcuk Dernek Başkanı Faruk Bilgili, Baskil ve Çevresi Dernek Başkanı Sabri Uyanık İdareci ve Bürokratlar Birliğinin çalışmalarını takdir ettiklerini ve birlikte çalışmaya, ortak hareket etmeye hazır olduklarını söylediler. Daha sonra mikrofon herkese uzatılarak program devam etti.

Son olarak da İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği Genel Başkanı Yücel Can davet edilerek iki yıldır ev sahipliği yapan Atel Savunma Sanayi AŞ adına Sayın Haluk Hıdıroğlu ve Yusuf Kotan’a bir teşekkür plaketi takdim ettikten sonra yoğun katılımın olduğu program teravih namazı sonrasına kadar devam etti.