Money Aidat Borcu Sorgulama
Event Etkinlik Takvimi
Survey Anket

Web Sitemizi Nasıl Buldunuz ?

İstatislik Sayfa İstatisliği
  • Online Kişi   : 15

  • Kişisel           : 381162

  • Toplam         : 3411314

Anasayfa » Kitaplarımız Pazarcık'a

Kitaplarımız Pazarcık'a

Çıktı Al
1254 kez okundu
01 Ocak 1970
Kitaplarımız Pazarcık'a




“GÖNÜLDEN GÖNÜLE SEVGİYE HASRETİ BİTİRMEK İÇİN BİR KİTAP DA SEN BAĞIŞLA”

“KARANLIKTAN AYDINLIĞA BİR ADIM DAHA…”

Kampanya ile bilgi veren İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği Genel Başkanı Yücel Can; İdareci ve Bürokratlar Birliği insana değer veren ve halka hizmeti Hakka hizmet kabul eden bir anlayışın kurumsallaşmış halidir.

İnsanların sonunu getirmekle, şiddetle, baskıyla, zulümle değil; mekânlardan öte hiç değilse asgari müştereklerde buluşma adına samimi, unutulan, öteye atılan insani değerleri hatırlayarak uygulanabilir bir anlayışla insana hizmetin en belirgin yolu eğitim bizim olmazsa olmaz metotlarımızdandır.

Bunun için eğitim seminerlerini, öğrenme amaçlı sosyal, kültürel ve sportif faaliyetleri, kitap imzalama ve okuma programlarına öncelik verdik.

Şimdi eğitim ve öğretim alanında “…Maraş’tan bir haber geldi.” Bu haber bir talepti bürokrat, şair, yazar, düşünür ve duyarlı Kalem Ahmet Sandal’ın Kahramanmaraş/Pazarcık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün Pazarcık İlçesinde iki İlköğretim Okulumuzda bilhassa roman, hikâye, şiir ve benzeri edebiyat eserlerinin gönderileceği kitaplara ihtiyaç olmasıydı.

Pazarcık’taki maddi durumun zayıflığı nedeniyle, öğrencilerimizin özellikle klasikleşen kitapları ve güncel roman, hikâye ve şiir gibi edebi eserleri ihtiva eden kitapları temin edemedikleri, ünlü yazarlarımızın ve klasikleşen yerli ve yabancı edebiyat eserlerine ait kitapların ve güncel diğer faydalı kitapların gönderilmesi hususunda İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği’nin de kampanya ile katkısı ve desteği isteniyordu. Toplanan kitap sayısının fazla olması hâlinde Pazarcık İlçesinin köylerindeki diğer okullara da kitapların gönderileceği belirtiliyordu.

Konuşmasına devam eden Bürokratlar Birliği Genel Başkanı Yücel Can; Eğer bazı olumsuzluklardan, başıbozukluktan, sokaktan şikâyetlerimiz, rahatsızlıklarımız varsa bunun suçlusu çocuklar değildir, suçlu çocuk yoktur, suçu itilmiş çocuk vardır. Suçlular, sorumlular anne ve babalardır, büyüklerdir. Yani biziz. Çocuklarımıza ve gelecek nesillere iyiyi, doğruyu, güzeli, değerlerimizi öğretmenin yolu eğitimdir, okumaktır.

İşte bu amaçla karanlıktan aydınlığa bir adım yaklaşmak için Pazarcık’a gönderilecek kitaplarınızı İDARECİ VE BÜROKRATLAR BİRLİĞİ DERNEĞİ Gazi Mustafa Kemal Bulvarı No.36/19 Demirtepe-Maltepe/ANKARA adresine bekliyoruz dedi.