Money Aidat Borcu Sorgulama
Event Etkinlik Takvimi
Survey Anket

Web Sitemizi Nasıl Buldunuz ?

İstatislik Sayfa İstatisliği
  • Online Kişi   : 5

  • Kişisel           : 379149

  • Toplam         : 3405949

Anasayfa » Ermeni Yasa Tasarısını Onaylayan ALMANYA ve diger Ülkeleri Şiddetle KINYORUZ....

Ermeni Yasa Tasarısını Onaylayan ALMANYA ve diger Ülkeleri Şiddetle KINYORUZ....

Çıktı Al
1314 kez okundu
02 Haziran 2016
Ermeni Yasa Tasarısını Onaylayan ALMANYA ve diger Ülkeleri Şiddetle KINYORUZ....



İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği Genel Başkanı Yücel CAN, “101 yıl önce Osmanlı İmparatorluğunda Ermenilere ve diğer Hristiyan Azınlıklara Uygulanan Soykırımın Hatırlanması ve Anılması" başlığı altında sunulması planlanan önergeyi şiddetle kınıyoruz” dedi. CAN konuyla ilgili yazılı olarak şunları dile getirdi: “Alman Federal Parlamentosu’na 2 Haziran 2016 tarihinde “101 yıl önce Osmanlı İmparatorluğu’nda Ermenilere ve diğer Hıristiyan Azınlıklara Uygulanan Soykırımın Hatırlanması ve Anılması” başlığı altında sunulması planlanan önergeyi İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği olarak üzüntü ile karşıladığımızı ve bu girişimi esefle kınadığımızı belirtmek isteriz.
İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği, tarihi konulardaki değerlendirmelere ve yaklaşımlara hassasiyet gösteren bir sivil toplum kuruluşudur. Bu itibarla gerçek tarihi bilgilerden uzak ve yanlış araştırmalar sonucunda hazırlandığını düşündüğümüz 2 Haziran 2016 tarihinde görüşülmesi düşünülen önergenin Federal Almanya Parlamentosu’nda gündeme gelmesi Türk halkını olduğu kadar, Federal Almanya’yı kendilerine ikinci vatan olarak gören 3 milyona yaklaşan vatandaşımızı ve Türk kökenli Alman vatandaşlarını da derinden üzmüştür. Biz bu önergenin Federal Almanya parlamentosu tarafından anılan tarihte gündeme alınmayacağına ve hiçbir zaman kabul edilmeyeceğine inanmak istiyoruz." dedi.

Sözlerine şu şekilde devam ederek "101 yıl önce yaşanan olaylara tek yanlı ve gerçekleri çarpıtarak bakmak Federal Almanya Parlamentosu’na yakışmayacaktır.  Bu çerçevede Ermenistan’ın ilk Başbakanı ve Taşnak Partisi lideri Ovannes Katzhaznouni’nin, 1923 yılında yaptığı bir konuşmada 1915 yılında yaşananlar için kendi partisini sorumlu tuttuğunu hatırlatmak isteriz. Öte yandan, 1915 yılındaki trajik olaylarla ilgili ‘soykırım’ kelimesinin kullanılması yanlıştır. 1948 yılında kabul edilen “Birleşmiş Milletler Soykırım Suçu’nun Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesi” neyin soykırım olarak kabul edilebileceğini neyin edilemeyeceğini açıkça ortaya koymuştur. Bu doğrultuda bir siyaset kurumu olan milli parlamentoların tartışmalı bir konuda ve çerçevesi uluslararası anlaşmalarla çizilmiş bir alanda ahkam kesmesi ve kendisini ceza mahkemesi yerine koyup, suçlayıcı yaklaşımlarda bulunması kabul edilemez. Biz Bu yanlış iddaları orataya koyan diğer ülkelerle birlikte Federal Almanya Parlamentosu’nu bu yanlıştan dönmeye ve 1915’de yaşanan trajik olayların gerçeklerinin, gün yüzüne çıkarılmasına yardımcı olacak bilimsel ve tarihi çalışmalara katkı vermeye davet ediyoruz.”dedi.