Money Aidat Borcu Sorgulama
Event Etkinlik Takvimi
Survey Anket

Web Sitemizi Nasıl Buldunuz ?

İstatislik Sayfa İstatisliği
  • Online Kişi   : 2

  • Kişisel           : 380573

  • Toplam         : 3409909

Anasayfa » Geleneksel Çocuk Oyunları - Elazığ

Geleneksel Çocuk Oyunları - Elazığ

Çıktı Al
1943 kez okundu
01 Ocak 1970
Geleneksel Çocuk Oyunları - Elazığ


https://youtu.be/NSHkN_2KLMs

Elazığ'da yapılan 'Geleneksel Çocuk Oyunları, Kültür ve Spor Etkinlikleri' projesi kapsamında, çocuklar kadar büyükler de oyunlar oynayarak çocukluklarını yaşadı. Projenin yürütücüsü İdareci ve Bürokratlar Birliği Genel Başkanı Yücel Can, Türkiye'de her ilde geleneksel çocuk oyunları parkı yapılmasını arzu ettiklerini, ilkinin ise Elazığ'da kurulmasını istediklerini söyledi.

Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği'nin yürütücüsü olduğu 'Geleneksel Çocuk Oyunları Spor ve Kültür Etkinlikleri' projesinin ikinci etkinliği Elazığ'da yapıldı. Projeye destek için Ak Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, İdareci ve Bürokratlar Birliği Genel Başkanı Yücel Can, Goncalar Solmasın Dernek Başkanı Hacı Ormanoğlu, 300'den fazla çocuk ve aile katıldı. Proje ile ilgili bilgi veren İdareci ve Bürokratlar Birliği Genel Başkanı Yücel Can," Böyle bir projeye destek olduğu için Gençlik ve Spor Bakanlığı'na teşekkür ediyorum. 'Gelenekten Geleceğe, Biz Birlikte Güçlüyüz' sloganı ile yol çıktık. Tarihin, kültürel değerlerini iletişim çağının getirdiği bağımlılık yok ediyor. Betonarme yapı içerisinde çocuklar ve gençler adeta duygu, düşünce ve oyunlardan mahrum kalıyor. Yapılacak geleneksel çocuk oyun parkı ile başta çocuklar, onlar sayesinde bizler birlik ve beraberliğe kavuşacağız. Türkiye'de hiç geleneksel çocuk oyun parkı bulunmuyor. Elazığ'ın buna örnek ilk belediye olmasını istiyoruz" dedi.

Programa katılan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz da içerisinde kardeşlik ve birlik olan her projeyi destekleyeceklerini belirterek, Elazığ’da Geleneksel Çocuk Oyunları Parkı talebini de değerlendireceklerini söyledi.

TOKİ bölgesinde bir araya gelen çocuklar, hep birlikte ip çekme, topaç, torba giyme gibi bir birinden farklı oyunlar oynayarak eğlendi. Oyunlara Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Milletvekili Demirbağ, protokol üyeleri ve aileler de katılarak çocukluklarını tekrar yaşadı.