Money Aidat Borcu Sorgulama
Event Etkinlik Takvimi
Survey Anket

Web Sitemizi Nasıl Buldunuz ?

İstatislik Sayfa İstatisliği
  • Online Kişi   : 5

  • Kişisel           : 380634

  • Toplam         : 3410069

Anasayfa » 1. Geleneksel Çocukluk Oyunları - Manisa

1. Geleneksel Çocukluk Oyunları - Manisa

Çıktı Al
1626 kez okundu
01 Ocak 1970
1. Geleneksel Çocukluk Oyunları - Manisa


[embed]http://www.dailymotion.com/video/x26tepw_geleneksel-cocuk-oyunlari-28-eylul-2014_news[/embed]

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ ve Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik Cumhuriyet Meydanı’nda mendil kapmaca oynadı. İlk kez Manisa’da gerçekleştirilen Geleneksel Çocuk Oyunları Kültür ve Spor Etkinliği Projesi hem çocukları hem de büyükleri geçmişe yolculuğa çıkardı.



Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hazırlanan Geleneksel Çocuk Oyunları Kültür ve Spor Etkinliği Projesi, Türkiye’de ilk kez Manisa Şehzadeler İlçesi’nde gerçekleştirildi. Şehzadeler Belediyesi, İdareci ve Bürokratlar Birliği ile Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün organizasyonunda düzenlenen etkinlik hem çocukları hem de büyükleri geleneksel çocuk oyunlarıyla buluşturdu. Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan etkinliğe AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Savaş Duman, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, İl Kültür Müdürü İbrahim Sudak, Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, Manisa Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Yılmaz,  İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği Genel Başkanı Yücel Can, AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı Engin Yüksel ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış konuşması yapan Birlik Genel Başkanı Yücel Can, projenin ilk Manisa Şehzadeler İlçesi’nde düzenlendiğine dikkat çekerek, destek verenlere teşekkür etti.

“Geçmişimizden kopmamalıyız”

        Projenin ilk kez Şehzadeler şehrinde gerçekleştirilmesinden memnuniyet duyduğunu ifade eden Başkan Çelik, “Geleneğimiz çok önemli. Biz şanlı bir geçmişe sahibiz. Bizim tarihimiz kara lekelerle dolu değil. Biz insanlığa rahmet, medeniyet götürmüş bir ecdadın torunlarıyız. Geçmişimizden kopmamalıyız. Bu ilçenin ismi Şehzadeler. Asırlar boyunca kıtalara hükmeden ecdadın şehzadeleri bu topraklarda yaşadı. Buradan sultanlar yetişti. Öyleyse bunu lafta değil, özde de hayata geçirmeliyiz. Hayatımızın her safhasında geçmişimizden kopmamalıyız. Medeniyetimizin örneklerini hayata geçirmeliyiz. Bugün ne yazık ki çocuklarımız beton yığınlarının arasında, bilgisayar başında, tabletlerin akıllı telefonların önünde saatlerini heba etmektedir. Oysaki ne kadar güzel eğitici, öğretici, dayanışmayı, kardeşliği teşvik edici oyunlarımız var bizim. Bunlar unutulmaya yüz tuttu. Bu noktada da bu sorumlu organizasyon hayata geçirildi. Katkıda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum. Şehzadeler ve Yunusemre Belediyesi olarak tarihimizin yaşatılması için üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Bu kapsamda 500 çocuğumuzu at alanına götürerek, piknik yapalım, geleneksel oyunlarımızı hep birlikte oynayalım, öğrenelim, öğretelim. Medeniyetimizden kopmadan yarınlardan söz sahibi olalım” diye konuştu.

 

“İlk kez Şehzadeler'de olması için şart koştum”
    Projenin Manisa’da hayata geçirilmesi için şart koştuğunu belirterek sözlerine başlayan AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, “Manisa çok önemli bir şehir. Ege’nin parlayan yıldızı, şehzadeler diyarı, peygamberlerden sonra dünyayı değiştiren en büyük adam burada yetişti; Fatih Sultan  Mehmet Han. Bu nedenle projeyi Şehzadeler şehrinde başlatırsanız destek olurum dedim ve şehrimize geldiler. Destek veren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. Geleneksel oyunların nasıl ortaya çıktığını anlatarak sözlerine devam eden Özdağ, “Biz oyunlarımızı; çocuklarımızı meşgul etmek, onları savaşa hazırlamak, kazandığımız toprakları kaybetmemek için yaptık. Şimdi de geçmişimizi çok iyi bilmeliyiz” diye konuştu. Konuşmaların ardından projede emeği geçenlere plaket takdim edildi. Daha oyunlar başladı. AK Partili Vekil Selçuk Özdağ ve Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, çocuklarla birlikte mendil kapmaca oynayarak hem eğlendi hem de eğlendirdi.