Money Aidat Borcu Sorgulama
Event Etkinlik Takvimi
Survey Anket

Web Sitemizi Nasıl Buldunuz ?

İstatislik Sayfa İstatisliği
  • Online Kişi   : 5

  • Kişisel           : 380601

  • Toplam         : 3409999

Anasayfa » ÜSTÜN HİZMET VE BAŞARI ÖDÜLÜ İDARECİ BÜROKRATLAR BİRLİĞİ VE BÜROKRATLAR BİRLİĞİNİN…

ÜSTÜN HİZMET VE BAŞARI ÖDÜLÜ İDARECİ BÜROKRATLAR BİRLİĞİ VE BÜROKRATLAR BİRLİĞİNİN…

Çıktı Al
1113 kez okundu
01 Ocak 1970
ÜSTÜN HİZMET VE BAŞARI ÖDÜLÜ İDARECİ BÜROKRATLAR BİRLİĞİ VE BÜROKRATLAR BİRLİĞİNİN…


Geniş katılımlı programda şükran, üstün hizmet ve başarı ödülleri sahiplerini buldu. İdareci ve Bürokratlar Birliği de kurum, kuruluş, ülkemize ve milletimize gönüllü olarak özverili ve kalıcı çalışmalardan dolayı üstün hizmet ve başarı ödülünü İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği Genel Başkanı Yücel CAN aldı.

Ankara'da Nazım Hikmet Kültür Merkezinde yapılan yaklaşık iki bin beş yüz kişinin katıldığı ve Ankara’da iki binin üzerinde bulunan ve yaklaşık yüz civarı STK kuruluşlarının ödüllendirildiği organizasyonda vefanın, saygı ve sevginin öne çıkması dikkat çekti. Bu memlekete, millete hizmet etmiş, gönül adamlarını, devlet adamlarını ve geçmiş hükümetlerde erkânını ile bugünün sivil toplum liderlerini bir araya getiren sivil toplum kuruluşları duayeni ve Ankara Platformu Başkanı Veli Sarıtoprak’ın takdire şayan örnek davranışları ile Ankara’da faaliyet gösteren STK’lara üstün hizmet ve başarı, hizmeti geçenlere de şükran ödülleri takdim edildi.

Bakan, milletvekili, idareci ve bürokrat, STK lider ve temsilcileri, kurum, kuruluş, basın mensupları ve toplumun değişik kesimlerinin katıldığı programda Dünya Gönüllüler Günü ile Kadın Hakları Günü de kutlandı.

Ortak akıl vurgusunun ön planda olduğu programda Ankara Valisi Alaattin Yüksel, STK’lara ortak akıl çağrısında bulundu. Daha sonra da ödüller sahiplerini buldu.

İdareci ve Bürokratlar Birliğinin ödülünü alan Genel Başkan Yücel Can; “Bizim çeşitliliğimiz ayrılığımız için bir gerekçe değil, bilakis zenginliğimizdir. Çünkü biz birlikte güçlüyüz. Dahası her şeyi yaratan Yüce Allah, muhatap olarak insanı kabul ediyorsa, biz de yaratılanı yaratandan ötürü hoş gören Mevlanavari bir yaklaşımla insanlara hizmeti adeta bir ibadet telakki etmeliyiz. Aslında logomuz özetle kırmızı, beyaz rengi ile bayrağı, kâinatın merkezi ile insanı, insana hizmette sınır tanımaması ile hizmetkâr yöneticiliği ve logonun geneli itibarı ile de başıboş yaratılmadığımızı ve adeta bir memur olduğumuzu ortaya koymaktadır. O halde öyle bir insan olmalıyız ki hassasiyetleri, hasletleri, vizyonu, misyonu olan, şahsiyetli, kendini çok iyi idare edebilen, insanlara hizmette kusur göstermeyen, sevgi, saygı, samimiyet, vefa, paylaşma gibi duyguları unutmayan adaletten ve eşitlik gibi öğelerden de taviz vermeyen şekilden öte bir insan olmalıyız. Bizler insanları bir araçta, trende, gemide veya uçakta seyahat eden yolcular gibiyiz. Bu aracın arıza yapması demek herkesin zarar görmesi demektir. Bir kişiyi bile kaybetme lüksümüz zaten söz konusu değildir. Bu anlamda bir insan hizmeti de bütün insanlığa yapmış gibi kabul ediyoruz” dedi. İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği Genel Başkan Yardımcısı Dr. Mutlu Türkmen, dernek üyeleri ve konuklar ödül programı sonrası hak ettikleri bu ödülü almanın mutluluğunu yaşadıklarını belirttiler.