Money Aidat Borcu Sorgulama
Event Etkinlik Takvimi
Survey Anket

Web Sitemizi Nasıl Buldunuz ?

İstatislik Sayfa İstatisliği
  • Online Kişi   : 2

  • Kişisel           : 382130

  • Toplam         : 3414121

Anasayfa » "Ulusal Anttaki İçerik Hiç Ele Alınmıyor"

"Ulusal Anttaki İçerik Hiç Ele Alınmıyor"

Çıktı Al
1025 kez okundu
01 Ocak 1970
"Ulusal Anttaki İçerik Hiç Ele Alınmıyor"


twitter.com/burokratlarbrlg



MÜSİAD Elazığ Şubesinin bu haftaki Dost Meclisi Toplantısına İdareci ve Bürokratlar Birliği Genel Başkanı Yücel CAN ve Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mahmut DOĞRU  Konuk oldu.


MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Av. İbrahim GÖK “Üniversitenin kent profili ve gelişimi adına çok önemli bir değer olduğunun altını çizerek "Biz geleceğimiz olan gençleri önemsiyoruz. Onların iyi bir eğitim alarak yarının Türkiye'sinde önemli misyonlar üstlenebilecek bireyler olmalarını arzu ediyoruz’’ dedi.

İdareci ve Bürokratlar Birliğini ve çalışmalarını yakinen takip ettiğini belirten GÖK, , bürokrasi ve idarede kazanımların paylaşıldığı, insanlığa ve ülkeye hizmet için kalıcı hizmetlerin devamlı ve anlamlı olduğu çalışmaların varlığından memnun olduğunu belirterek, çok kısa zamanda güzel hizmetler yapıldığını ve MÜSİAD Elazığ Şubesi olarak elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız dedi.

İdareci ve Bürokratlar Birliği Genel Başkanı Yücel CAN, Bürokratlar Birliği olarak insanı temel odak olarak ele aldıklarını, referanslarının insana insan olduğu için değer verme ve hizmet etme olduğunu; eğitim ve öğretime önem verdiklerini ancak yıllardır sürdürülen eğitim politikalarındaki ezber anlayışının zihinleri doldurduğunu, ancak Ulusal Anttaki gibi içeriğin hiç ele alınmadığını, örneğin… doğruyum, çalışkanım,  yasam küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak gibi güzel ifadelerin hep yazıda kaldığını, okunan ant sonrası doğru- eğri nedir, küçüklerin korunmadığını, büyüklerin sayılmadığını; sevgiden, muhabbetten, kardeşlikten, paylaşımdan uzak, hassasiyetlerin unutulduğu, hasletlerin göz ardı edildiği bir yaklaşımın hayat tarzı haline gelmesinden endişe edildiği, bencil, hırçın,  doyumsuz ve keyfiliği tercih eden bir yapının çocuk, genç ve insanlığı tehdit ettiğini belirtti. Başkan Can; haysiyetli, şahsiyetli, geçmişini bilen, kültürel ve inanç değerlerine bağlı, kendi ailesinden, çevresine, memleketine, ülkesine, hatta bütün dünyaya faydalı bir eğitim sistemi ile insanlığın mutlu olabileceğini, Bürokratlar Birliğinin de logosunda belirtildiği gibi insan ve insanlığa hizmet için eğitimi olmazsa olmaz şartlardan biri olarak değerlendirdiğini izah etti.  “Sınır Tanımaz Kampanyası” hakkında bilgiler veren CAN, Herkesin katkı ve katılımda bulunabilmesi amacıyla temel ihtiyaçlar olan kullanılmış, kullanılmamış her türlü giyecek, ayakkabı,  battaniye gibi ayni ve nakdi yardımların toplandığını, dernek üyeleri başta olmak üzere elbise hususunda bulunulan yardımların bir kısmının teslim edilmek üzere Adana Temsilciliğine teslim ettiklerini söyledi.

Kitap Kampanyasından bahseden CAN, 5 Köye Kütüphane kurduklarını ifade ederek, okumanın önemine vurgu yaptı. Kitaplar, bir Ülkenin umududur. Nasıl ki, çocuklar birer umutsa kitaplar da bir umuttur. Ancak çocukların umut olması bir şarta bağlıdır. O da kitap okumalarıdır. Kitap okumayan çocuk vatanına ve ülkesine bir şey veremez. Biz çocukların ellerinden tutarak markete, oyun parklarına götürdüğümüz gibi, kesinlikle kütüphanelere de götürmeliyiz dedi.

CAN; Yaptığımız faaliyetlerde MÜSİAD gibi bir camianın desteğini almak özellikle sosyal alandaki projelerimizi beraber yapmak istiyoruz. MÜSİAD bizim abimiz yaptığımız faaliyetlerinde Onları örnek alıyoruz dedi.

HAYRA VESİLE OLMAK Projesi ile yardıma muhtaç aileleri tespit edip yardım yapacak kişiler ile buluşturuyoruz. Evlat edinmek isteyen aileler tespit edip bu anlamda onlar yardımcı oluyor ve bu faaliyetlerimizi bu proje ile gerçekleştiriyoruz dedi.

musiad