Money Aidat Borcu Sorgulama
Event Etkinlik Takvimi
Survey Anket

Web Sitemizi Nasıl Buldunuz ?

İstatislik Sayfa İstatisliği
  • Online Kişi   : 3

  • Kişisel           : 382129

  • Toplam         : 3414119

Anasayfa » Bakiler “Alevi ve Sünniler arasında ayrılık, gayrılık, düşmanlık da yoktur”

Bakiler “Alevi ve Sünniler arasında ayrılık, gayrılık, düşmanlık da yoktur”

Çıktı Al
1268 kez okundu
01 Ocak 1970
Bakiler “Alevi ve Sünniler arasında ayrılık, gayrılık, düşmanlık da yoktur”


twitter.com/burokratlarbrlg


Bürokratlar Birliği’nde Türkiye’ye Kurulan Tuzaklar Konferansı : Din ve Siyaset Üzerinden Oynanan Oyunlar

Şair, Yazar, Gazeteci, Devlet ve Düşünce Adamı Yavuz Bülent Bakilerin, İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği’ndeki “Türkiye’ye Kurulan Tuzaklar Konferansı’nda konuşuldu.

Açılışta yazarın kendi dilindeki ifadelerinden alıntılarla seslenen Genel Başkan Can;

“Ben Anadolu’yum… Yıllar yılı susuz kaldım, yıllar yılı aç… Ben Anadolu’yum, acılı, mahzun; Bende bitmez tükenmez dert kulaç kulaç…

Bizim türkümüzde gurbet var artık. Hasret var, yürek var, toprak var balam… Kim demiş vatanımız Edirne’den Kars’a kadar…

Yine bir dağ gibi, bir dev gibi doğrulacağız. Yeni bir ruh doğacak toprağımızdan, tanıyacak bizi yeniden heyecanla…

Hangi düğüm çözülür. Nazla… Sitemle… Kinle… Ne olur bir gün beni, kapında olsun dinle…

Bir gün baksam ki gelmişsin. Ne yüzünde bir gölge, ne dilinde bir sitem var. Tozlu pabuçlarını gözlerime sürmüşüm. Benim olmuş dünyalar…”

Yavuz Bülent Bakiler’ den Gündeme Dair Notlar..

Doğu ve Batı dünyası Türkiye ‘yi bölmek istiyor, bizi Anadolu toprakları üstünde yaşatmak istemiyor.Bugün ülkemize Türkçemiz başta olmak üzere çok büyük tuzaklar kuruluyor ve kurulacaktır da. Buda bizim çok büyük millet olmamızdan kaynaklanıyor. Bakın şunu ifade edeyim ki bugün yeryüzünde, Dünyada bizden daha çok devlet kuran bir başka millet, devlet gösteremezsiniz.  Resmi rakamlara göre tarihin ilk devirlerinden bugüne biz otuz sekiz devlet, otuz iki beylik, Azerbaycan’da ve Türkistan’da on yedi hanlık, on altı imparatorluk, on cumhuriyet, dört atabeylik olmak üzere yüz on yedi devlet kurduk. Dünyada bizden daha çok devlet kuran başka bir devlet yoktur. 38 devlet, 32 beylik, 17 hanlık, 16 imparatorluk, 10 Cumhuriyetlik, 4 atabeylik..

Bizi yıkmak için 100 ayrı plan hazırlanmış, Batılılar şark meselesi, balkanlar gibi konularla Bizi parçalamaya çalıştılar.   Bizim Araplara hiçbir zararımız olmadı, Araplar cehaletinden bizi arkamızdan vurdu. Bu Batılıların kandırmasından, yönlendirmesinden, cehaletten kaynaklandı.

Büyük devletlerin geri kalan devletlere veya ilerlemesinden rahatsız olduğu devletler üzerinde 4 çeşit emperyalizm uygularlar. Bunlar; askeri – siyasi – iktisadi ve en tehlikelisi olan kültürel emperyalizmi çok iyi uygularlar.

Batı Dünyası kültür emperyalizmini çok iyi uyguluyor. Örneğin İngiltere çok nazik kibarken kendi dışındaki yerlere uyguladıkları ile tam bir barbardır.

Dünyada siyasi istiklallerini kaybeden milletlerin belirli bir zaman sonra derlenip toparlanarak yeniden tarih sahnesine çıktığı çok görülmüştür. Kendi dillerini kaybeden milletlerin yeniden tarih sahnesine çıktığına dair bir tek örnek yoktur. Anadolu’da bizden önce birçok millet yaşadı. Nerede şimdi Urartular, Asurlar, Hititler? Tamamen dillerini bıraktıkları için, hangi milletin dilini benimsedilerse o milletin mensubu oldular. Bu başka milletler için böyle de bizim için farklı mı?

Bugün Ortadoğu’nun sorunlu devleti İsrail. MS 70’li yıllarda Doğu Roma İmparatorluğu İsrail devletini ortadan kaldırdı ama 1950 yılına kadar İsrail toplumu dünyanın çeşitli yerler ine dağılmış olmasına rağmen ne alfabesinden koptu, ne tarihinden, ne de dilinden. 2000 yıl sonra dillerini kaybetmedikleri için Ortadoğu’da yeni baştan bir devlet kurdular.

Aleviler soy bakımından Türk, din bakımından Müslümandır. Ben bunu söylediğimde kıyameti kopardılar. Hacı Bektaşı Veli, Makalat okumam azlığı, fecaattir, cehalettir. Sormak lazım alevi ve Sünni Kardeşlerimize bundan haberdar olan, bu eseri okuyan var mı, ya da kaç kişi? Alevi ve Sünniler arasında ayrılık, gayrılık, düşmanlık da yoktur. Çok söyledim; Biz Yezidi’n soyundan değiliz, Hz. Ali’ye savaş açan Biz değiliz, Hz. Hüseyin’i Biz Hasan’ı şehit etmedik diye!

Türklerin, İslamiyet’i kabul ettiği tarih ile diğer tarihlere bakın, görürsünüz.

Şahıslar okuyarak akıllarını çalıştırmadığından düşman oluyor, birbirleriyle kavga ediyorlar.

Devletimiz, dil ile eğitim ile Sünni ve Alevileri doğru bir şekilde aydınlatmadığından olmaması gereken sıkıntıları yaşıyoruz.

Bizim aydınımız Türkiye üzerinde oynanan oyunlardan haberdar değil. Bu memleketin insanı bu düzen karşısında sessiz kalıyor. Biz bağlı olduğumuz kültürü yaşayamıyoruz. Dinimiz oku emrediyor, en az kitap okuyan toplumların başındayız.

Okumadığımız için yanlış bilgilendiriliyoruz. Din uyuşturdu deniliyor. Din bizi asla uyuşturmadı. Uyuşuk bir devlet 322 yıl lider devlet olmaz. Din nasihattir.

Tam metni için http://www.burokratlarbirligi.org/?p=1442

bakiler