Money Aidat Borcu Sorgulama
Event Etkinlik Takvimi
Survey Anket

Web Sitemizi Nasıl Buldunuz ?

İstatislik Sayfa İstatisliği
  • Online Kişi   : 2

  • Kişisel           : 382122

  • Toplam         : 3414023

Anasayfa » Gezi Parkı… Hedef Türkiye Ekonomisi…

Gezi Parkı… Hedef Türkiye Ekonomisi…

Çıktı Al
984 kez okundu
01 Ocak 1970
Gezi Parkı… Hedef Türkiye Ekonomisi…


21 Temmuz 2013 13:00 burokratlarbirligi.org twitter.com/burokratlarbrlg

Gezi olaylarının sosyal boyutunun yanında ekonomik boyutunu daha önemli buluyorum. İlk çağdan beri çıkan bütün savaşlar ekonomi yüzünden çıkmış ve yıkılan birçok devlet, kötü yönetilen ekonomiler yüzünden yıkılmıştır. Tarih boyunca birçok devlet, pastadan daha çok pay alabilmek için diğer devletleri ekonomik olarak yıpratmaya hatta sömürmeye çalışmıştır.

Bugün geldiğimiz noktada ekonomik istikrar sonucu Türkiye, tüm dünyanın hedefi haline gelmiştir. Elbette ki cumhuriyet tarihinin en başarılı ekonomi politikalarının uygulandığı bir ülkeden, gerek ülkemizdeki bazı sermaye sahiplerinin, gerekse dünyanın rahatsızlık duyması doğaldır. Bu başarılı ekonomik politika sonunda cumhuriyet tarihinde ilk kez faiz oranları yüzde 4.7’ye düşmüştür. Borsa İstanbul rekor üstüne rekor kırmıştır. Bu gelişmelere gölge düşürmek için gezi parkı olayları planlanmış ve bu olaylar ekonomimize kısmi olarak zarar vermiştir. Faiz bir anda % 8’lere çıkmıştır. Gezi parkı olaylarının başlamasıyla borsa son 10 yılın en büyük düşüşünü yaşamıştır. Gezi parkı olaylarından önce 614 milyar TL olan BIST’in piyasa değeri, olayların ilk üç gününde yaklaşık 63 milyar TL erimiştir. Bu süreç sonunda Türkiye'den 7-8 milyar dolarlık bir sermaye çıkışı olmuştur. Bu arada TL, dolar karşısında aşırı değer kaybetmiştir. Bu olaya müdahale için Merkez Bankası 11 Haziran tarihinde döviz satım ihaleleri başlatmış ve bugüne kadar 6,35 milyar dolar piyasaya dolar satarak doların aşırı yükselişi durdurulmaya çalışılmıştır. Bu olaylar sonunda kaybeden birçok milli şirketimiz olmuş, kaybeden Türk Milleti olmuştur.

İstanbul 3. Havalimanı Neden Rahatsızlık Oluşturuyor?

Ayrıca İstanbul’a yapılacak olan 3. Havalimanı projesiyle cumhuriyet tarihinin en karlı projesini gerçekleştirmiş bir hükümet, elbette tüm dünyanın dikkatini üzerine çekmiştir. Elde edilecek 65 milyar TL’yi geçen bir kira geliri ve istihdam gibi diğer kazanımlarını düşündüğümüzde tüm dünyanın rahatsızlığını daha iyi anlıyoruz. Ve bu havalimanın Frankfurt’un yolcu kapasitesini düşüreceğini bildiğimiz için Almanya’nın gezi eylemlerindeki sert tutumunu yadırgamıyoruz.

Gezi Parkı protestoları, dış basında son derece farklı yansıtılmış ve sürekli yanlış bilgilendirme çabası olmuştur. Yabancı basın üzerinden ‘Türkiye’de iç savaş var', Türk baharı’, ‘din odaklı bir eğitim sistemi getiriyorlar', 'alkol tüketmek ülkede tamamen yasaklandı' gibi yanlış söylemlerle, Türkiye karalama politikasına maruz kalmıştır. Ortadoğu ülkelerinde özellikle son dönemde Mısır’da yapılmış olan komploların benzeri ülkemizde de uygulanmaya çalışılmış fakat dış güçler başarıya ulaşamamıştır.

Ülkemiz ihtiyaç duyduğu ekonomik ivmeyi yakalamış, insanına en iyi hizmeti vermekte gelecek nesiller için başarılı adımlar atmaktadır. Türkiye hiç olmadığı kadar milli birlik ve beraberliğe ihtiyaç duymaktadır. Tüm kardeşlerimizden bu desteği bekliyoruz…

 

musa   Nebi Musa KAFALI

   İdareci ve Bürokratlar Birliği Antalya İl Temsilcisi

   burokratlarbirligi@gmail.com