• Kişisel           : 382083

Anasayfa » Madde kullanım yaşı her geçen gün daha da düşüyor

Madde kullanım yaşı her geçen gün daha da düşüyor

Madde kullanım yaşı her geçen gün daha da düşüyor

19 Temmuz 2013 22:48 burokratlarbirligi.org twitter.com/burokratlarbrlg

TÜRK ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİĞİ

Türk Cumhuriyetleri çocuklarının katılımı ile Türk çocuk oyunları etkinliği düzenleyeceklerini söyleyen İdareci ve bürokratlar derneği Genel Başkanı Yücel Can, “40 tane çocuk oyunu tespit ettik. Örnek vermek gerekir ise “Mangala” taş oyunu var. Bu oyun Eskişehir ve Gaziantep bölgesinde oynanan taş oyunudur. Kanada bu oyunu bizden almış ve Üniversitede manga bölümü kurmuş.  Mangala üzerine Mastır ve Doktora yaptırıyor. Uluslar arası çocuk oyunlarında eskiden oynanan oyunlar yer alacak” dedi. Çocuk oyunları şenliğinin Güney ve güneydoğu, olmak üzere Ankara’da yapılacak” dedi. Can ayrıca, Çocuk oyunları şenliğinde Türk Cumhuriyetlerinden katılımın olması yönünde çalışmaları sürdürdüklerini söyledi.

SOKAK ÇOCUKLARA DAHA CAZİP GELİYOR

Madde kullanan çocukların yaşının her geçen gün daha da düştüğünü ifade eden Genel Başkan Yücel Can, “Çocuklar madde kullanmada alışkanlık yaptırıldığı gibi satışını da yaptırmaktalar. Yani madde kullandırdıkları gibi sonrasında ticaretini yaptırmaktalar” dedi. Eskiden aile yapısının çok daha güçlü olduğunu söyleyen Can, “Ailelerin çocukları üzerinde eski gücü yok. Çocuklara sokak daha cazip geliyor. Dolayısı ile sokağın bu cazibesinde birçok olumsuz durum göz önüne çıkıyor” dedi. Birlik olarak Milli eğitime bağlı okullarda zararlı alışkanlıkları anlatan programlar düzenleyeceklerini söyleyen Can, “Risk bölgesi olarak Altındağ ve Keçiören ilçesini ele alarak başlayacağız. Öncelikle kanser vakfı ve bu durumlar ile ilgili toplantılar yapmak istiyoruz. Bünyemizde 6 tane kurulacak olan spor futbol voleybol kulüplerine yönlendireceğiz” dedi.