Money Aidat Borcu Sorgulama
Event Etkinlik Takvimi
Survey Anket

Web Sitemizi Nasıl Buldunuz ?

İstatislik Sayfa İstatisliği
  • Online Kişi   : 4

  • Kişisel           : 380684

  • Toplam         : 3410147

Anasayfa » Bürokrasi Siyaseti Parmağında Oynatır

Bürokrasi Siyaseti Parmağında Oynatır

Çıktı Al
972 kez okundu
01 Ocak 1970
Bürokrasi Siyaseti Parmağında Oynatır


11 Temmuz 2013 20:32 burokratlarbirligi.org twitter/burokratlarbrlg

Yüksek yargıya üye seçilebilmek için meslekte 20 yıl çalışması şartı getiren yasa, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylandı. 'Yargı Hizmetleri ile ilgili olarak Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun', tartışmaları da beraberinde getirdi. Emekli askeri hâkim Faik Tarımcıoğlu, istikrar ve adalet sağlama adına 15 sene, 13 sene, 20 sene arasında bir denge kurmak gerektiğini belirterek ilerde bunun problem doğurabileceğini ve 20 yılın fazla olduğunu vurguluyor. "Torba kanunlar, torba zihniyetlerle sıkıntılı problemler yaratabilir." diyen Tarımcıoğlu,"Hükümetlerin hiç ummadığı anlamda problem getirir. Bu her zaman olmuştur ve her zaman da olacaktır." değerlendirmesinde bulunuyor.

.....

"TORBA KANUNU GELDİĞİ ZAMAN İÇİNE ÇOK FARKLI ZİHNİYETLER GİRER"

"Gece yarısı böyle torba kanunlar, torba zihniyetlerle sıkıntılı problemler yaratabilir."diyen Tarımcıoğlu, şunları söylüyor: "Nitekim ne geliyorsa başımıza torba kanunlardan geliyor. Ben hep bunu istememişimdir. Bürokrasi ne yapar eder torba kanunla öyle bir şey yapar ki siyaseti parmağında oynatır. Ne kadar tecrübeli olursa olsun iktidarlar, torba kanunu geldiği zaman içine çok farklı zihniyetler girer. Hükümetlerin hiç ummadığı anlamda problem getirir. Bu her zaman olmuştur ve her zaman da olacaktır."

Emekli Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Ahmet Gündel ise 2 önemli yüksek yargı organı için seçilen üyelerin belli bir kıdeme ve birikime sahip olması gerektiğini belirterek 20 yıllık süreyi son derece doğru bir karar olarak karşılıyor. Ancak Danıştay'a Cumhurbaşkanı tarafından seçilen üyelerde 15 yıl şartı aranmasının eşitsizlik olduğunu ifade ediyor.

Gündel, "Nedenleri bilemiyorum ama baktığımız zaman son dönemlerde Yargıtay'a ve Danıştay'a çok genç yaşta arkadaşlarımız seçildi. Bu yerler son sözün söylendiği, insanların kaderlerinin belirlendiği yer. Buradaki yargıçların deneyimli ve kendini yetiştirmiş olması gerekiyor. Yüksek mahkeme bütün hepimiz için bir teminattır." diye konuşuyor.

Alıntı http://www.bugun.com.tr/son-dakika/-torba-kanunlar-torba--haberi/709892