Money Aidat Borcu Sorgulama
Event Etkinlik Takvimi
Survey Anket

Web Sitemizi Nasıl Buldunuz ?

İstatislik Sayfa İstatisliği
  • Online Kişi   : 6

  • Kişisel           : 380723

  • Toplam         : 3410209

Anasayfa » İzmir Valisi Toprak: Bürokrasi yüzünden 1 günlük iş 7 günde tamamlanıyor

İzmir Valisi Toprak: Bürokrasi yüzünden 1 günlük iş 7 günde tamamlanıyor

Çıktı Al
964 kez okundu
01 Ocak 1970
İzmir Valisi Toprak: Bürokrasi yüzünden 1 günlük iş 7 günde tamamlanıyor


11 Temmuz 2013 18:42 burokratlarbirligi.org twitter/burokratlarbrlg

Kamuda işlerin yavaş ilerlemesini eleştiren İzmir Valisi Mustafa Toprak, il ve bölge müdürlerini uyararak bürokratik engellerin kısa sürede aşılmasını istedi. Vatandaşın bürokratik işlemler yüzünden bekletildiğini belirten Toprak, "Bir telefonla çözülebilecek sorunlar, yazışmalar nedeniyle aylarca sürebiliyor. Böylece bir günde bitebilecek bir iş, yazışmaların uzaması nedeniyle yedi günde tamamlanıyor. Burada herkes haklı ancak bahane ve şikayet, zayıf insanların sığındığı mazeretlerdir. İşlerimizi daha planlı şekilde yapmamız gerekiyor." dedi.

2013 yılı 3. Olağan İzmir İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda konuşan Vali Toprak, vatandaşların yanısıra kamu yatırımlarının da bürokratik gecikmelerden nasibini aldığını vurguladı. Uzun süren yazışmalar yüzünden kamu projelerinin tamamlanamadığını aktaran Toprak, “Mesela Milli Eğitim'in yatırımları kapsamda İzmir'de bin 250 derslik yapılıyor ancak bakıyorsunuz imar problemi, kadastro çalışmaları gibi çeşitli nedenlerle çalışmaların arasındaki zaman aralığı çok uzun sürüyor. Bunun nedeni ise bir günde çözülmesi gereken bir konu, yazışmalar nedeniyle yedi güne çıkıyor. Halbuki telefon başındayız, buna rağmen evrakları postayla gönderiyoruz. Orada üç beş gün bekliyor, daha sonra buna cevap yazılarak yine postayla geri dönülüyor. Burada herkes haklı ancak o zaman da bir telefonla takip edilebilecek bir konu, günlerce sürüyor. Bahane, şikayet ve mazeret gelişmemiş toplumlarda görülür, bizim bundan uzak durmamız gerekiyor.” şeklinde konuştu.

İZMİR'İN BİN 353 PROJESİNE 14 MİLYAR LİRA

Haziran ayı itibariyle geçmiş yıllardan bu yana bin 353 projenin devam ettiğini aktaran İzmir Valisi Toprak, 191 tanesinin bitirildiğini, 327’sinin devam ettiğini, 569’unun da ihale aşamasında olduğunu, 266’sının ise çeşitli sebeplerle başlatılamadığını anlattı. 2013 yılı yatırım programı kapsamında bin 353 proje için 14 milyar 394 milyon lira kaynak aktarıldığını kaydederek, “Bu bizim birinci önceliğimiz olacaktır. Proje döngüsü fizibiliteyle başlar, en uygun zamanda tamamlanmasıyla son bulur. Kamu yöneticileri olarak bize düşen, bu döngüyü mükemmel şekilde icra edebilmek ve takip etmektir. İzmir'deki yatırım programında önemli projeler var. Bu projeler geçmişte olduğu gibi bundan sonra da olacaktır. Her yıl bu programın bütçesine kaynak aktarılıyor. Bizler 2013 yılı sonuna kadar hedeflerimizi takip edip bunları sonlandıracağız.” (CİHAN)

 

Alıntı http://www.egepostasi.com/izmir/izmir-valisi-toprak-burokrasi-yuzunden-1-gunluk-is-7-gunde-tamamlaniyor-h44408.html