Money Aidat Borcu Sorgulama
Event Etkinlik Takvimi
Survey Anket

Web Sitemizi Nasıl Buldunuz ?

İstatislik Sayfa İstatisliği
  • Online Kişi   : 5

  • Kişisel           : 380722

  • Toplam         : 3410208

Anasayfa » DHMİ ; 80 Yıllık Tecrübesi ile “Gelişen ve Büyüyen Sektörün Öncüsü”

DHMİ ; 80 Yıllık Tecrübesi ile “Gelişen ve Büyüyen Sektörün Öncüsü”

Çıktı Al
1001 kez okundu
01 Ocak 1970
DHMİ ; 80 Yıllık Tecrübesi ile “Gelişen ve Büyüyen Sektörün Öncüsü”


08 Temmuz 2013 21:46 burokratlarbirligi.org twitter/burokratlarbrlg

Sivil Havacılık 9 Kat Büyüdü..

“Her işte olduğu gibi havacılıkta da en yüksek düzeyde, gökte seni bekleyen yerini az zamanda dolduracaksın. Buna gerçek dostlarımız sevinecek, Türk ulusu mutlu olacaktır” M. Kemal ATATÜRK ‘ün Cumhuriyet’in ilk yıllarındaki bu öngörüsü Cumhuriyet’in 90. yılında gerçekleşmek üzeredir.Günümüzde vatandaşlarımız havacılık sektöründen en üst düzeyde faydalanmakta, Vecihi Hürkuş’un torunları yeniden yerli uçaklarımızı göklerle buluşturmak üzeredirler.

“Hava yolu,halkın yolu..”

Dünyadaki gelişimine rağmen ülkemizde 2000’li yıllara kadar iyi bir performans sergileyemeyen havacılık sektörü, son on yılda dünya ortalamasının üzerine çıkarak dünyada en büyük büyümeyi sergileyen ülkelerden biri olmuştur. Artık insanı merkez alan hizmet anlayışı çerçevesinde “hava yolu,halkın yolu” olmuş, yaygın bir kullanım haline gelerek uzak mesafeleri kısaltmıştır. Bunun yanında, ülke ekonomisi için büyük bir katkı haline gelmiştir.Hiç şüphesiz ki bu başarıda, 2002’den bu yana gelen havacılık sektöründeki istikrar ve bu istikrarı sağlamada büyük gayretlerini esirgemeyen devlet yöneticilerimizin katkıları çok önemli bir yer tutmuştur. 2002′de Türkiye’nin toplam havacılık sektörünün cirosu 2.2 milyar TL iken, bugün 18 milyar TL’ye ulaşmış, 2012 yılında, iç hatlarda 65 milyon yolcu, dış hatlarda 65 milyon yolcu olmak üzere toplamda 130 milyon yolcuya hizmet vermiştir.

DHMİ ; 80 Yıllık Tecrübesi ile “Gelişen ve Büyüyen Sektörün Öncüsü”

 1933 yılında kurulan Devlet Hava Meydanları İşletmesi(DHMİ) Genel Müdürlüğü ülkemizde havacılık sektörüne yön veren önemli kurumlardan bir tanesidir. DHMİ son 10 yılda sürekli kendini yenileyerek, geliştirdiği yeni projelerle ve yatırımlarla beraber havacılık ulaşımını kolay ulaşılabilir, ülkemizin gayrisafi yurt içi hasılatına ise önemli bir katkı haline getirmiştir. Yap-işlet-devret (YİD) modeli ile ülkemizin dört bir yanına yapılan modern havalimanları ile vatandaşlarımız daha iyi hizmet almakta,kiralama yöntemiyle hazineye önemli bir katkı vermekte, hava seyrüseferine olan yatırımlar ile ise ulaşım daha güvenilir,daha ekonomik hale gelmektedir.Bürokrasiye esir düşmeyen DHMİ yerde hizmetin, gökte güvenin sembolü olmuştur.

Arif TUNCAL

Hava Trafik Kontrolörü

80nciyil   at_profil_uzun