Money Aidat Borcu Sorgulama
Event Etkinlik Takvimi
Survey Anket

Web Sitemizi Nasıl Buldunuz ?

İstatislik Sayfa İstatisliği
  • Online Kişi   : 4

  • Kişisel           : 380766

  • Toplam         : 3410270

Anasayfa » İl MEM' e Ziyaret

İl MEM' e Ziyaret

Çıktı Al
1013 kez okundu
01 Ocak 1970
İl MEM' e Ziyaret


BÜROKRATLAR BİRLİĞİNDEN, ANKARA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE ZİYARET…

            Ezberden öte içeriğin ön plana çıkarıldığı, herkesin anlayabileceği ve insanlarla iç içe bir eğitimin önemi ziyarette dikkat çeken ortak vurgulardı.

İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği, Ankara Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan ile İl Müdür Yardımcısı Ahmet Usta’yı makamında ziyaret etti.

Ankara Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan; eğitim ve öğretimin çok önemli ve anlamlı olduğunu, bu anlamda milyonlarla ifade edilen Başkentin eğitim ve öğretim ile ilgili hizmetlerini yürütmeye çalıştıklarını, bu alanda karşılaşılan sorunları çözmek için de ciddi gayret sarf ettiklerini, eğitimde yaşanılan süreçteki gayretin, inancın, değişime, eleştiriye açık olmanın, bunun yanında çalışmanın da çok önem arz ettiğini ifade etti.

Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan bu anlamda kendini örnek göstererek en zor ve olumsuz şartlarda köyden gelen bir eğitim ve öğretim sürecindeki gayretini örnek göstererek çocuk yaşta birçok eseri okuduğunu, imkanları kullanarak bugünlere geldiğini ve eğitim, öğretimden hiçbir zaman kopmadığını, ülkemizin değişik yerlerinde öğretmenlik ve idarecilik yaptığını, kalemden kopmanın mümkün olmadığını, çeşitli yazı, makale ve şiir yazdığını, Kısık Vadi isimli eserin etkileyici olduğunu, geçmişten kopmayan ve geleceğe hazırlanan bir nesil yetiştirmede gayret ettiklerini, çocuklarımız ve gençlerimiz başta olmak üzere bu anlamda kendilerine model, örnek almalarının faydalı olacağını, her zaman için herkese kapılarının açık olduğunu anlattı.

Kamil Aydoğan, sivil toplum kuruluşlarının toplumsal yapı içerisinde önemli hizmetleri icra ettiklerini, bu anlamda Bürokratlar Birliği gibi STK’ların kendilerini ziyaret ettiklerini, eğitim ve öğretim alanında ortak çalışmalara kapılarının açık olduğunu, insana ve insanlığa yapılacak hizmetlerde iş birliğine açık olduğunu, Bürokratlar Birliğinin yapmış olduğu ziyaretten memnun olduğunu dile getirdi.

İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği Genel Başkanı Yücel Can da Dernek Yönetim Kurulu ve Üyelerinin selam, sevgi ve muhabbetlerini getirdiklerini, beşikten de öte başlayan eğitim- öğretim sürecinin Başkentteki temsilciliğini ziyaret etmenin heyecanını ve memnuniyetini taşıdıklarını söyledi.

Bürokratlar Birliği Derneği Genel Başkanı Yücel Can, Bürokratlar Birliği olarak insanı temel odak olarak ele aldıklarını, referanslarının insana insan olduğu için değer verme ve hizmet etme olduğunu; eğitim ve öğretime önem verdiklerini ancak yıllardır sürdürülen eğitim politikalarındaki ezber anlayışının zihinleri doldurduğunu, ancak Ulusal Anttaki gibi içeriğin hiç ele alınmadığını, örneğin… doğruyum, çalışkanım,  yasam küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak gibi güzel ifadelerin hep yazıda kaldığını, okunan ant sonrası doğru- eğri nedir, küçüklerin korunmadığını, büyüklerin sayılmadığını; sevgiden, muhabbetten, kardeşlikten, paylaşımdan uzak, hassasiyetlerin unutulduğu, hasletlerin göz ardı edildiği bir yaklaşımın hayat tarzı haline gelmesinden endişe edildiği, bencil, hırçın,  doyumsuz ve keyfiliği tercih eden bir yapının çocuk, genç ve insanlığı tehdit ettiğini belirtti.

Başkan Can; haysiyetli, şahsiyetli, geçmişini bilen, kültürel ve inanç değerlerine bağlı, kendi ailesinden, çevresine, memleketine, ülkesine, hatta bütün dünyaya faydalı bir eğitim sistemi ile insanlığın mutlu olabileceğini, Bürokratlar Birliğinin de logosunda belirtildiği gibi insan ve insanlığa hizmet için eğitimi olmazsa olmaz şartlardan biri olarak değerlendirdiğini izah etti.

Dernek Genel Başkanı Yücel Can, STK olarak yaptıkları hizmetlerden bahsederek ortak bir şekilde işbirliği içerisinde yapılacak hizmetlerin önemine dikkat çekti.

Yönetim Kurulu Üyelerinden Dr. Mutlu Türkmen, Nurettin Nalbant, Sevda Güner, Satılmış Açıksöz, Abdullah Kılınç’ın katıldığı ziyaret o İl Müdürü Kamil Aydoğan son kitabı olan Kısık vadi adlı eserini Bürokratlar Birliği Genel Başkanı Yücel Can’a takdim etti. Bürokratlar Birliği Genel Başkanı Yücel Can da ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek İl Müdürü Kamil Aydoğan’a Bürokratlar Birliği derneğinin rozetini takarak teveccüh ve ilgiye teşekkür etti.

 

Daha sonra İl Müdür Yardımcısı Ahmet Usta makamında ziyaret edildi. Ziyaretten memnun olunan ve karşılıklı fikir alış verişinde bulunulan programda eğitim sistemi üzerinde çalışmalar yapılması hususunda görüş birliğine varıldı.

[gallery link="file" columns="2" orderby="title"]