Money Aidat Borcu Sorgulama
Event Etkinlik Takvimi
Survey Anket

Web Sitemizi Nasıl Buldunuz ?

İstatislik Sayfa İstatisliği
  • Online Kişi   : 4

  • Kişisel           : 380827

  • Toplam         : 3410366

Anasayfa » Seminerlerimiz devam ediyor...

Seminerlerimiz devam ediyor...

Çıktı Al
1356 kez okundu
01 Ocak 1970
Seminerlerimiz devam ediyor...


BÜROKRATLAR BİRLİĞİNDE SEMİNERLER SERİSİ DEVAM EDİYOR…

Kişisel Gelişim Uzmanı Ahmet TEKİN, Başkentte Bürokratlar Birliğinde yediden yetmişe her yaştaki insanlara seminer sunarak aynı zamanda eğitim modellerinden NLP, sorun çözme ve meditasyon uyguladı.

İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği insana hizmetin en etkili metodu olan eğitim serilerinden bir tanesini de ailelerin katılımı ile Ankara’da gerçekleşti. Bürokratlar Birliğinin hizmetlerinin anlatıldığı kısa sunum yapılarak kişisel gelişim semineri programı etkinliklerine geçildi.

Oldukça nezih bir ortamda gelişen sunumda Kişisel gelişim uzmanı Ahmet tekin güzel bir ortamda geçen sunumun çok verimli geçtiğini, İdareci ve bürokratlar Birliğinin insan yönelik hizmetlerini takdirle takip ettiğini ve bu hizmette her zaman için seve seve hizmet alacağını ve arzu edilen eğitimleri zevkle takdim edeceğini söyledi. İzleyicilerin sorularla katılımda bulunduğu sunumda ailelerin çocuklarının eğitimleri ile ilgili husustaki soruları dikkat çekti.

Program sonunda İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği Genel Başkanı Yücel Can; Kişisel Gelişim Uzmanı Ahmet Tekin ve kıymetli konuklara teşekkür ederek insana yönelik hizmetlerinin daha etkin ve verimli, bir şekilde devam edeceğini belirtti. Kişisel Gelişim Uzmanı Ahmet Tekin’e plaket, kitap takdimi sonrası yönetim kurulu üyeleri fatih Çapar ve aynı zamanda Ankara Temsilcisi Satılmış Açıksöz tarafından Derneğin rozeti takıldı.

İdareci, bürokratlarla birlikte toplumun değişik kesimlerinin yoğun ilgi gösterdiği programa ailelerin ve çocukların da katılması dikkat çekti. Eğitim programı ikram ve sohbet ile sona erdi.

Kişisel gelişim Uzmanı Ahmet Tekin’in sunumu ile işte

KUANTUM VE NLP TEKNİKLERİ İLE KENDİNİ TANI, KEŞFET, MUTLULUĞU VE BAŞARIYI YAKALA! PROGRAMI

“ Sen düşünceden ibaretsin Geriye kalan et ve kemiksin Gül düşünür gülistanlık olursun Diken düşünür dikenlik olursun…” Hz. Mevlana

”Mutlu bir yaşam, kim olduğunuza ya da nelere sahip olduğunuza değil, tamamıyla ne düşündüğünüze bağlıdır.”

Carnegie

Hayatımızı düşünceler etkiler. Bu düşünce tohumları ise bilinçaltımızda yeşerir. Her bir düşünce enerjidir ve düşüncenin niteliğinde frekans olarak yayılır. Kendinizi bir radyo vericisi olarak düşünürseniz, bu frekansa kendini ayarlayan başka bir düşünce

ile karşılaşırsınız.

Bu anlamda Kuantum Düşünce derin düzeyde, atom altı alanda etkili olabilecek tarzda bir üretken düşünme biçimidir. Düşünceleriniz eninde sonunda evrensel düzende karşılığını bulur. Olumlu düşünce yapısı ile ürettiğiniz her düşünce size görsel olarak hayatınıza karşılık bulacağı gibi, negatif düşünceler, korku ve çekincelerde, mutlaka karşılığını hayatınıza çekecektir.

Kuantum koçluk çalışmaları hayatınızda sizin farkında olmadan dışarı verdiğiniz düşünce frekanslarının mesajını, istediğiniz alıcı ile karşılaşması için düşünce sisteminiz değiştirerek, bilinçli şekilde yayın yapmanızı sağlayan bir koçluk sistemidir.

Hayalleriniz ve gerçekleşmesini umduğunuz isteklerinizin hayata geçirilmesi bir dizi işlemden geçer. Öncelikle hedefiniz netleştirilerek, hedefinizi gerçekleştirmenin önündeki engel, sınırlayıcı düşünce ya da negatif çekirdek inanç yapınız ortaya çıkartılır. Yerine sizi hedefinize (hayalinize) götürecek olumlu zihinsel yapı oluşturulur. Böylelikle hak ettiğinize inandığınız yaşam hayalden gerçeğe dönüşür.

KUANTUM DÜŞÜNCE SİSTEMİNİ ANLAMAK

Çok istiyorsunuz, Düşünüyorsunuz, Olumlamalar yapıyorsunuz ve hayatınızda aynı şeyleri tekrar tekrar yaşıyor musunuz? Hala yaşamınız istediğiniz gibi gitmiyor mu? OLMAYANIN NEDEN OLMADIĞINI MERAK EDİYOR MUSUNUZ?

Peki; •Düşünce gücümüzle iyilikleri çağırıp, kötülükleri uzaklaştırabilir miyiz?

•Kuantum da inanmak önemli midir?

•Yüzeysel veya anlık düşüncelerimizin gerçekleşme payı nedir?

•Düşünce gücümüz elimizdeki sihirli değnek midir?

•Bu gücümüzü nasıl kullanacağız?

•Olumsuz olarak aklımızdan geçen düşünceler de gerçekleşir mi?

•Hayatınızı olumsuzlaştıran düşünceleri nasıl olumluya çevirirsiniz?

•Bağımlılıklarınızdan nasıl kurtulursunuz?

•İstediğiniz hayatı ve kimliği nasıl oluşturursunuz?

•Hayatınızda bolluk-bereket-sağlık ve huzuru nasıl sağlarsınız?

•Sınırlayıcı engelleyici düşünce kalıplarını fark ederek bunların yerine güçlendirici inançları nasıl koyarsınız?

Kimi zaman yaşamımızda öyle bir noktaya geliriz ki nerede olduğumuzu, ne istediğimizi, isteklerimize ulaşmak için ne yapmak gerektiğini bilmediğimizi fark ederiz. Başka bir deyişle 'Biri olsa da yol gösterse' dediğimiz bir noktaya geliriz. Böyle zamanlarda kendimize hedefler koyarak onlara ulaşmak için izlememiz gereken yollarda bize eşlik edecek kişilere ihtiyaç duyarız.

Bir an için şöyle bir ilişki hayal edin; karşınızdaki kişi sadece ama sadece size odaklanmış. Hayatta ne istediğinize ve onu nasıl elde edebileceğinize dair tüm sorularınıza yanıt bulmak için orada ve sizinle. Bu kişi adeta yaşam yolculuğunuzda sizin pusulanız olmuş. Söylediğiniz kelimeleri sadece duymakla kalmayıp, o kelimelerin ardındaki anlamları bulmaya çalışan hatta sözcüklerinizin arasıdaki boşlukları bile dinleyen birisi. En önemlisi bunu yaparken yargılanmadığınızı ve analiz edilmediğinizi bilerek rahatlıkla duygularınızı gösteriyorsunuz.

Bu kişi verdiğiniz her tepkiye duyarlı. Hayallerinizi, değerlerinizi ve tutkularınızı merak ediyor. Hedeflerinizi ortaya çıkarmak ve sonuca ulaşmanız için ihtiyacınız olan inancı sunmak için orada. Bunu yaparken size mutlak gerçeği, yani güçlü ve geliştirmeniz gereken yönleri tüm açıklığıyla söylüyor. Kısaca karşınızdaki insanın size sıra dışı bir destek, sıra dışı bir cesaretlendirme verdiği bir ilişki hayal edin.

Bire bir yapılan koçluk gerçekleştirmek istediğiniz sonuçların tarifinden başlar, güzergâhınızı çizmenizi amaçlar ve bir çeşit yol arkadaşlığıdır. Hedefinize ulaşmak için gereken inanç değişiklikleri, bakış açısı farklılıkları, yeni davranışlar oluşturmak gibi pek çok NLP aracının kullanımı bu çalışmaların kapsamındadır. Bu yolculuklar hedefe ulaşmanın yanı sıra sürpriz farkındalıklar getirir, kişileri zenginleştirir. Kendinize güveniniz artar, yetkinlikleriniz tazelenir, daha iyi kararlar almaya, hedefleriniz ve değerlerinizde netleşmeye ve daha mutlu bir yaşam sürmeye başlarsınız.

Koçluk bu hizmeti kullanan şirketler için de, insan kaynaklarını geliştirmedeki kararlılık ve niyetlerinin açık bir göstergesidir. Şirketler çalışanlarına sundukları bu gelişim fırsatıyla hem yüksek performansa uzun vadeli bir yatırım yapmış olurlar, hem de moral, takım çalışması gibi konularda iyileşmeye olanak tanırlar.

YAŞAM KOÇLUĞU

1. Yaşam Koçluğu Nedir? Yaşam Koçluğu profesyonel bir hizmettir. Müşteriler bir Yaşam Koçuyla bir hedefe ulaşmak, bir problemi çözmek veya kendi yaşamlarında bir değişiklik yapmak için çalışırlar.

2. Yaşam Koçluğu dünyada neden bu kadar hızlı yayılıyor? Yaşam koçluğunun bu kadar popüler olmasının baslıca nedeni, artık insanların kendi istedikleri için anne babalarından çok daha az beklemeye tahammülleri olması.

3. Yaşam Koçluğu neden işe yarıyor? Yaşam Koçluğu gerçekten çalışıyor, çünkü müşteri istedikleri değişiklikleri yapmak

için ihtiyaç duydukları desteği alıyorlar.

4. İnsanlar neden bir Yaşam Koçuyla çalışırlar? İnsanlar bir Yaşam Koçuyla bir değişiklik yapmak, bir hedefe ulaşmak, bir problemi çözmek ya da bir fırsattan yararlanmak için çalışırlar.

5. Yaşam Koçluğu ne kadar süredir var? İş ortamındaki ilk modern Yaşam Koçluğu ilişkisi 1950-60 yıllarında ABD'de ortaya çıktı. Şirketleri ve yaşamlarıyla ilgili şahsi problemlerini gizlice ve güvenle tartışıp paylaşabilecek birilerini arayan genel müdürler tarafından bir kenara çekilen endüstriyel psikologlar bu hizmet dalının ilk öncüleriydiler. Son yıllarda kişisel gelişim ve başarı insan haklarından bir haline gelirken bu iş dalı da yayıldı.

6. Yaşam Koçu ve müşterisi ilk önce çabalarını nerelere odaklarlar? Birçok yaşam koçu, müşterinin yaşam veya iş durumunu ve şu anki ihtiyaçlarını belirlemek için değerlendirme araçları kullanırlar. Ancak şart olmasa da, müşteri zaten neye ulaşmak, neyi çözmek istediğini bilir ve danışmanlık ilişkisi orada başlar.

7. Müşteri ne kadar zamanda sonuçları görmeyi umabilir? Bazen bir-iki gün içerisinde! Yaklaşımları değişecektir veya takıldıkları bir konuda çalışmaya başlayacaklardır, veya önemli bir değişiklik yapacaklardır; böylelikle danışmanlık ilişkisinin etkileri çok çabuk görülmeye başlar. Ancak etkin ve kalıcı değişiklikler için en az üç aylık bir süreç gerekir. Birçok danışmanlık ilişkisi değişen hedef ve odaklarla yıllarca sürer.

8. Yaşam Koçluğunun psikolojik terapiden farkı nedir? Bir psikolog, teşhis edilebilir psikolojik durumlarla çalışmak üzere eğitilmiştir ve lisansa sahiptir. Bir yaşam koçu ise, psikolojik konular hakkında bilgi sahibi olsa bile, daha çok müşterinin kimliğinin ve hedeflerinin belirlenmesi ile bunları gerçekleştirecek stratejilerin oluşturulması ve uygulanmasında devreye girer. Psikolojik sağaltım yapan psikologla kişisel gelişim işinde olan danışman, gerekirse ortaklaşa çalışabilirler. Birçok koçun müşteriyi ihtiyaç duyarsa yönlendirebileceği birkaç terapistle ilişkisi vardır.

9. Yaşam Koçluğuyla yönetim danışmanlığı arasında ne fark var? Ana fark, çoğu yönetim danışmanının bilişim, sistem ve iş analizi konusunda uzman olmasıdır. İyi eğitim almış bir yaşam koçu ise insanlar ve yaşam/başarı dinamikleri konusunda uzmandır. Yönetim danışmanları bir durumu analiz etmek, tavsiyelerde bulunmak, bir sistemi uygulamak ve/veya bir problemi çözmek için çağırılırlar. Bir yaşam koçu ise kişisel ve iş hedeflerine ulaşmak ve/veya bire bir destek ve tavsiyede bulunmak üzere çağrılır.

İnsanların çevrelerinde olup bitenleri algılayış biçimleri tıpkı parmak izleri gibi bireyseldir.

Birisi, sizin de şahit olduğunuz bir olayı üçüncü bir kişiye anlatırken neden bahsettiğini bile anlamadığınız oldu mu hiç? O zaman neyi kastettiğimizi anlamışsınızdır.

Bu durumda, başka insanların farklı bir dil konuşması ya da tamamen farklı bir gezegenden geliyormuş gibi görünmesi şaşırtıcı değildir.

Bu koçluk kursu, dünyada en iyi performansa sahip koçların kendi müşterileriyle çalışırken sergiledikleri beceri, tutum ve davranışların araştırılması sonucu geliştirilmiştir.

Mesleki kariyerinin zirvesindeki birçok insan düzenli olarak koçluk yardımı almaktadır: dansçılar, konuşmacılar, müzisyenler, sporcular- hepsi performanslarının zirvesinde kalabilmek için koçluk desteği alır.

Burada pragmatik olarak işlenecek koçluk prensiplerinin yanı sıra koçluk rolüne faydası olacak bazı NLP (Nöro Linguistik Programlama) temelleri de yer alacak. Ayrıca, size en faydalı olacak beceri ve tutumları, yeni yetenekleri, süreçleri ve çalışma biçimlerini deneme ve uygulama fırsatınız olacak. Bunların tümünü bir araya getirerek hem kendi yararınıza hem de müşterilerinizin/meslektaşlarınızın/takım arkadaşlarınızın yararına güçlendireceğiniz bilgi ve deneyimlerinizde daha geniş bir spektruma sahip olacaksınız.

[gallery link="file" columns="2" orderby="title"]

Bu kurs süresince şu soruların cevabını bulacaksınız: - Karışıklığı önleyerek nasıl daha etkin iletişim kurabilirim - İletişim boşluğunu çok daha rahat doldurabilmek için denenmiş ve test edilmiş hangi araçları ve teknikleri kullanabilirim - Diğer insanların frekansına nasıl geçerim- ve onların da benim frekansıma geçmesini nasıl sağlarım

Ve yapabilecekleriniz: - Söylediklerinizin istediğiniz etkiyi bırakıp bırakmadığını hızlı ve kolay bir biçimde görebileceksiniz - Diğer insanlarla çok daha iyi bir uyum içine girebilmek için kullandığınız sözcükleri efor sarf etmeden nasıl adapte edebileceğinizi belirleyeceksiniz - İnsanların daha çok söylemediklerini dinleyip anlayarak aslında ne söylediklerini görebileceksiniz - Engelleri kaldırmak için basit dil kalıplarını kullanarak güven oluşturabileceksiniz - Çok iyi yaptığınız iş üzerinde çalışabileceksiniz - Daha büyük başarılar için diğerlerine nasıl ilham verebileceğinizi görüp - Bütün bunların nasıl birbiriyle bağlantılı olduğunu - Çok daha iyi sonuçlar için bu becerileri nasıl en üst seviyeye çıkarabileceğinizi öğreneceksiniz

Tüm bu basit ve pratik beceriler, kolay anlaşılır adımlar halinde oluşturulacak, esprili ve rahat bir atmosferde sunulacaktır.

Kendinizde ve etrafınızdakilerde kalıcı ve pozitif değişimler oluşturmanıza yardım edecek yepyeni, son derece farklı ve etkin düşünme ve davranış biçimleriyle tanışacaksınız.

Neleri başarabileceğinizi keşfetmenin en iyi yolu kendi içinizdekini bulmaktır…

İşte size fırsat… bu cesareti gösterin… gerçek ve kalıcı pozitif değişimler oluşturan biri haline gelin.

Hayatınızı araba kullanarak yaptığınız bir yolculuğa benzetin.

Nereye gittiğinizi bilmiyorsunuz ama başlangıçta manzara hoş geliyor. Bir süre sonra aynı manzarayı tekrar tekrar görmeye başlarsınız. Zaman geçtikçe, gördüğünüz manzaraların benzerliğinin farkına varır ve giderek yaşamınızın bir yerlerde tıkanmak üzere olduğunu hissedersiniz. Derken bir yol ayrımına gelir, işte tam o noktada yavaşlar ve kararsızlık içinde kalırsınız. Aslında yol boyunca manzaranızı değiştirebilecek bir sürü yol ayrımı geçmişsinizdir. Ne var ki; ya fark etmediniz ya da fark ettiniz ama yolunuzu değiştirmeye cesaret edemediniz. Yol sapağı geçti gitti…

Belki de, yol sapaklarına geldiğiniz ve sapmakta tereddüt ettiğiniz zamanlarda karşınıza biri çıkıp ‘’Bu yol ayrımına sapmaktan seni alıkoyan ne?‘’ sorusunu sorsaydı, yaşam yolculuğunuzda yön değiştirecek ve şu an çok farklı bir yolda, bambaşka bir manzarada ilerleyecektiniz.

Şimdi direksiyonun başına yeniden geçin… Ancak bu defa bir farkla… Yanınızda profesyonel bir yol arkadaşınız olsun!

Şimdi arabanızın kapısını açtım ve yan koltuğunuza oturdum…

- Merhaba… Ben Ahmet TEKİN, Yaşam Koçuyum.

BİRLİKTE NASIL YOL ALACAĞIZ?

Ben soru soran, meraklı bir öğrenci gibiyim. Yol boyunca güçlü ve şaşırtıcı sorular sorar, sorularımla kendinizi size keşfettiririm.

Bana vereceğiniz cevapları dinlerken sizi yargılamam. ’’ Ben sizin yerinizde olsaydım… ’’ ile başlayan cümleler kurmam.

Sizi, beynimi susturup, yüreğimle dinler ve her cevabınıza saygı duyarım.

YOL BOYUNCA SİZE VERECEĞİM DESTEKLER NELER?

Üzerinde bulunduğunuz yaşam yolunuzu tanımlar ve yolunuzdaki farklı seçenekleri görmenizi sağlarım. Karar vermenizi kolaylaştırırım.