Money Aidat Borcu Sorgulama
Event Etkinlik Takvimi
Survey Anket

Web Sitemizi Nasıl Buldunuz ?

İstatislik Sayfa İstatisliği
  • Online Kişi   : 8

  • Kişisel           : 380739

  • Toplam         : 3410228

Anasayfa » Unutulan Çocuk Oyunlarımız.. Manga Taş Oyunu..

Unutulan Çocuk Oyunlarımız.. Manga Taş Oyunu..

Çıktı Al
1092 kez okundu
01 Ocak 1970
Unutulan Çocuk Oyunlarımız.. Manga Taş Oyunu..


burokratlarbirligi.org twitter.com/burokratlarbrlg

İdareci ve Bürokratlar Birliği Genel Başkanı Yücel Can, gazetemize yaptığı açıklamada, milli ve manevi değerlere saygılı, bilimin rehberliğinde hareket eden kadrolarla çalışmayı şiar edinmiş birlik olduğunu söyledi
Temel hak ve hürriyetlere saygılı Türkiye için çalışıyoruz

TÜRK ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİĞİ

Türk Cumhuriyetleri çocuklarının katılımı ile Türk çocuk oyunları etkinliği düzenleyeceklerini söyleyen İdareci ve bürokratlar derneği Genel Başkanı Yücel Can, “40 tane çocuk oyunu tespit ettik. Örnek vermek gerekir ise “Manga” taş oyunu var. Bu oyun Eskişehir ve Gaziantep bölgesinde oynanan taş oyunudur. Kanada bu oyunu bizden almış ve Üniversitede manga bölümü kurmuş.  Manga üzerine Mastır ve Doktora yaptırıyor. Uluslar arası çocuk oyunlarında eskiden oynanan oyunlar yer alacak” dedi. Çocuk oyunları şenliğinin Güney ve güneydoğu, olmak üzere Ankara’da yapılacak” dedi. Can ayrıca, Çocuk oyunları şenliğinde Türk Cumhuriyetlerinden katılımın olması yönünde çalışmaları sürdürdüklerini söyledi.

SOKAK ÇOCUKLARA DAHA CAZİP GELİYOR

Madde kullanan çocukların yaşının her geçen gün daha da düştüğünü ifade eden Genel Başkan Yücel Can, “Çocuklar madde kullanmada alışkanlık yaptırıldığı gibi satışını da yaptırmaktalar. Yani madde kullandırdıkları gibi sonrasında ticaretini yaptırmaktalar” dedi. Eskiden aile yapısının çok daha güçlü olduğunu söyleyen Can, “Ailelerin çocukları üzerinde eski gücü yok. Çocuklara sokak daha cazip geliyor. Dolayısı ile sokağın bu cazibesinde birçok olumsuz durum göz önüne çıkıyor” dedi. Birlik olarak Milli eğitime bağlı okullarda zararlı alışkanlıkları anlatan programlar düzenleyeceklerini söyleyen Can, “Risk bölgesi olarak Altındağ ve Keçiören ilçesini ele alarak başlayacağız. Öncelikle kanser vakfı ve bu durumlar ile ilgili toplantılar yapmak istiyoruz. Bünyemizde 6 tane kurulacak olan spor futbol voleybol kulüplerine yönlendireceğiz” dedi.

ÜLKEMİZİN ORTAK DEĞERLERİ ÖN PLANDA

İdareci ve bürokratlar birliği Genel Başkanı Yücel Can, birliğin çalışmalarını gazetemize anlattı. Genel Başkan Can, İdareci ve bürokratlar birliğinin ülkemizin ortak değerleriyle insanlığın evrensel değerlerinin çelişmeyeceği anlayışıyla hareket eden, milletimizin etki alanının misak-ı milli sınırlarına sığmayacak kadar geniş olduğunun şuurunda, milli ve manevi değerlere saygılı, bilimin rehberliğinde hareket eden kadrolarla çalışmayı şiar edinmiş birlik olduğunu söyledi.

SAYGILI BİR TÜRKİYE

İdareci ve bürokratlar birliğinin temel amacının ülkemizin medeni dünyanın rehberliğini yapacak bir ülke konumuna yükselmesi olduğunu söyleyen Genel Başkan Can, “Ülkemizin idaresi ve bürokrasinin değişim ve dönüşümüne öncülük etmeyi amaç edindik” dedi. Kamu ve özel sektör hizmetlerinde memnuniyetsizliğin en aza indirilmesini hedeflediklerini söyleyen Genel Başkan Can, “Yöneticilerin ideal çalışma koşulları içinde her yönden kendini geliştirebilmeli. Birey ve kurumların en üst düzeyde kaliteli hizmet alabilmeli. Devlet ve toplumun karşılıklı saygı ve sorumluluk anlayışı içerisinde faaliyetlerini gerçekleştirebilmeli. Sonuç olarak çağdaş standartlarda temel hak ve hürriyetler saygılı bir Türkiye için çalışıyoruz” dedi.

YURT –İÇİ VE DIŞINDA TEMCİLİĞİMİZ VAR

İdareci ve bürokratlar birliği Genel Başkanı Yücel Can, birliğin Almanya, Hollanda ve Kıbrıs’ta temsilciliklerinin yanında15 ilde temsilcilikleri bulunduğunu söyledi. Uluslararası olmak üzere birçok sosyal, kültürel ve sportif etkinlik yaptıklarını söyleyen Genel Başkan Can, “Programlarımızda sivil toplum kuruluşlarını bir araya getiriyoruz. Etkinliklerimiz her geçen gün büyüyor. Etkinliklerimize katılımın yüksek olması bizi ziyadesi ile memnun ediyor” dedi.

KİŞİSEL GELİŞİM SEMİNERLERİ DEVAM EDİYOR

İdareci ve bürokratlar birliği olarak periyodik olarak kişisel gelişim seminerlerine davam ettiklerini söyleyen İdareci ve bürokratlar birliği Genel Başkanı Yücel Can, kişisel gelişim seminerlerine isteyen herkesin katılabileceğini söyledi. Kişisel gelişim seminerlerinin uzman kişilerce verildiğini söyleyen Can, “Seminerlerde sorununu ifade edemeyen, kendini ifade edebilme, nezaket kuralları, empati gibi konular ele alınmaktadır” dedi.