Money Aidat Borcu Sorgulama
Event Etkinlik Takvimi
Survey Anket

Web Sitemizi Nasıl Buldunuz ?

İstatislik Sayfa İstatisliği
  • Online Kişi   : 6

  • Kişisel           : 380820

  • Toplam         : 3410347

Anasayfa » Çalıştaya Katılıyoruz...

Çalıştaya Katılıyoruz...

Çıktı Al
1046 kez okundu
01 Ocak 1970
Çalıştaya Katılıyoruz...


İdareci ve Bürokratlar Birliği olarak Ortadoğu Sivil Toplum Diyalogu'na katılımcı çalıştay üyesi olarak katılıyoruz.

Mısır, İsrail, İran ve ABD'den bilim adamları ve bürokratlarla sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılacağı "Ortadoğu Sivil Toplum Diyaloğu" çalıştayı, 6-7 Nisan'da Gaziantep'te gerçekleştirilecek.

Günümüzde sivil toplum hareketinin sadece yerel ve ulusal değil, bölgesel ve küresel bir nitelik kazanması, Sivil toplum artık sadece demokratiklik ve meşruiyet değil, iyi toplum yönetimi tartışmalarının bir parçası olması, Bu anlamda, sivil toplumun toplum içinde yaygınlaşma süreci, kendisinin toplum yönetimi için nitel önemini de ortaya çıkarması, Sivil toplum farklı siyasi, ekonomik ve kültürel söylemlerin ve aktörlerin kullanımına girmesidir.

Ortadoğu ülkelerinde yaşanan gelişmelerde sivil toplumun öneminin masaya yatırılacağı Ortadoğu Sivil Toplum Diyaloğu Çalıştay'na evsahipliği yapacak. Organizasyonla ilgili olarak Tuğcan Otel’de düzenlenen basın toplantısına  İDARECİ VE BÜROKRATLAR BİRLİĞİ ADINA gaziantep il temsilcimiz Sn.Adil ŞİRAZ katılmıştır.

çalıştay  üyeleri arasında   yapılan ön değerlendirmede derneğimiz adına katılan ŞiRAZ şunları söyledi;

 

''içinde bulunduğumuz yeni bin yılın  temelinin atıldığı  bu yüzyılda ve özellikle bölgemizin konjektürel yapısıda göz önüne alındığında güçlü ve ortak bir empatiye ihtiyaç duyulmaktadır.bunun sağlanması da

sevgi - gönül dili,

psikoloji - ruh dili,

fizik - beden dili ve

anlaşma diliyle mümkündür.zira önümüzdeki süreçte eriyip yok olmak istenmiyorsa fikri hür ve düşünceleri bağımsız olan sivil toplum oluşumlarının topyekün yönetme ve yönlendirme sanatını icra ederek ,sağlam ve sürdürülebilir proje ,planlama  ve strateji belirleyen düşünce organizasyonlarını  bir an önce harekete geçirmesi gerekir.düzenlenecek sempozyum inşaallah somut,kalıcı ve uygulanabilir çıktılarıyla ortadoğunun üçüncü bin yıla açılış kapısı olacaktır''.

 

toplantıda Proje Koordinatörü Balia Baykal, programın 6-7 Nisan 2013 tarihlerinde, Şehitkâmil Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılacağını söyledi. Baykal, “Ortadoğu ülkelerinde yaşanan gelişmelerde sivil toplum kuruluşlarının rolü, gelişimi, ‘Sivil Toplum-Yerel Yönetimler, Sivil Toplum Din ve Devlet, Sivil Toplumun Ekonomik Büyümeye Katkısı’ konulu oturumlarla alanında uzman, etkin uluslararası bilimadamları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle ele alınacak.” dedi.

 

Çalıştayın, Ortadoğu’nun sivil toplum alanlarının etkin katılımcılarıyla yapılacağını belirten Baykal, “Demokratikleşme süreçlerine bağlı olarak gelişen sivil toplum kavramını, Türkiye’de ve bölgesinde sivil toplum alanında yarattığı sorumluluk ve artan beklentileri inceleyerek, etkin bir sivil toplumun ortaya çıkmasını destekleyecek, vatandaşların siyasi, kültürel ve ekonomik kalkınmaya daha fazla dahil olmalarını sağlayacaktır.” şeklinde konuştu.

Açılışın İçişleri Bakanı Muammer Güler tarafından yapılacağını duyuran Balia Baykal, “Çalıştaydan elde edilecek sonuçlar ve öneriler rapor haline getirilerek, sonuç kitapçığıyla birlikte yayımlanacaktır. Uluslararası ilgili hükümetlerin temsilcilerine ve sivil toplum kuruluşlarına, ilgili kamu ve özel sektöre sunulacaktır. Bilimsel çalışması Zirve Üniversitesi Ortadoğu Araştırmalar Merkezi (OSAM) ile yürütülen, İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenen Ortadoğu Sivil Toplum Diyalogu Projesi’nde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Şahinbey Belediyesi, Şehitkamil Belediyesi ve Uluslararası UCLG-MEWA Teşkilatı iştirakçi olarak yer alıyor.” dedi.

 

 

Katılımcı ülkeler, Türkiye, Irak, Katar, Kuzey Kıbrıs, Ürdün, Lübnan, İran, Filistin, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Suriye, Umman, Kuveyt, Bahreyn, Yemen, Mısır, Afganistan, Pakistan, Tunus, Cezayir, Libya, Sudan, Fas , İsrail den etkin sivil toplum temsilcileri ve akademisyenleridir.

 

http://www.youtube.com/watch?v=gsbWyVgdHRE