Money Aidat Borcu Sorgulama
Event Etkinlik Takvimi
Survey Anket

Web Sitemizi Nasıl Buldunuz ?

İstatislik Sayfa İstatisliği
  • Online Kişi   : 7

  • Kişisel           : 380651

  • Toplam         : 3410099

Anasayfa » EMEKLİ DOSTU BİR BELEDİYE

EMEKLİ DOSTU BİR BELEDİYE

Çıktı Al
1060 kez okundu
01 Ocak 1970
EMEKLİ DOSTU BİR BELEDİYE


EMEKLİ DOSTU BİR BELEDİYE: KEÇİÖREN BELEDİYESİ

 

Bundan birkaç ay önce bir yazı yazmış ve o yazıda emeklilerimizin dert ve meselelerine kısa da olsa değinmiştim. Yazımın başlığı Bizim Emeklilerimiz idi. Yazıda bir kıyaslama yapıyor ve “neden bazı gelişmiş Ülkelerin emeklileri Dünyayı gezerken ve müreffeh hayat sürerken, bizim emekliler şehir içinde bile gezecek bir gelirden yoksun” diye sormuştum. Bizim emeklilerin gergin ve stresli oldukları, hayat şartlarıyla ve geçim zorluğuyla boğuştukları herkesin malumdur. Emeklilerimizin stresini bir nebzecik de olsa giderecek bazı proje ve çalışmalar gerçekleştirilemez mi? Mesela, emekli lokalleri, emeklilere yönelik geziler tertip edilemez mi?

Bu yazıma Sosyal Güvelik Kurumundan bir cevap beklerken, bir Belediye Başkanlığından cevap geldi. Bu cevap beni oldukça mutlu ve memnun etti. Keçiören Belediyesi Emekliler Platformu Yetkilisi bir Hanımefendi bu husustaki çalışmaları yerinde müşahede etmek maksadıyla şahsımı Belediye’ye davet etti. Bu davet üzerine Keçiören Belediyesi Emekliler Platformuna ait Merkezini 20 Şubat 2013 günü ziyaret ettim.

Bu platform, vatandaşlarımıza emekli olduktan sonra hizmet vermek ve aynı zamana emeklilik öncesinde de onlara planlama yapmak açısından ve emekli sonrasında karşılaşacağı sorunları baştan göstermek maksadıyla 1 yıl önce kurulmuş. Bu yönüyle emekli olmayı düşünenlere iyi bir planlama yapma fırsatı da veriyor böyle bir merkez.

Şahsi düşünceme göre, emekli olmayı düşünen her vatandaşımız öncelikle iyi bir planlama içerisinde olmalıdır. Plansızlık her zaman kötü olduğu gibi, emekli olmadan önce de planlama yapmamak da kötüdür. Eğer emeklilik öncesinde planlama yapılmazsa, en azından emeklilikte karşılaşılacak sorunlar bilinmezse, emeklilik hayalleri birden hayal kırıklığına ve mutsuz, umutsuz ve beklentisiz bir hayat dönüşebiliyor.

İşte, Keçiören Belediyesi Emeklilik Platformu’ndaki sosyolog, psikolog ve diğer görevli personel emeklilere ve emekli olacaklara danışmanlık, yönlendirme ve sosyal aktivite imkânlara sunuyorlar. Bu Platform, Keçiören Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteriyor. Bu Platform görevlilerinden öğrendiğime göre, Türkiye’ de emeklilere yönelik hizmet veren ilk ve tek yerel yönetim Keçiören Belediyesi’dir.

Peki, Keçiören Belediyesi Emekliler Platformu kuruluşundan yana geçen bu kısa zaman diliminde neler yapmış? Çanakkale, Kızılcahamam (termal tesis), Safranbolu, Afyon (termal tesis-konaklamalı), Konya (Mevlana) gezileri düzenlemiş. TRT’de Akşam Sefası Müzik Programı canlı yayınına emekliler olarak katılmışlar. Ramazanda iftar yemeği, doğa yürüyüşü düzenlemişler. Ayrıca, gençlerle emeklilerin tecrübe paylaşım toplantıları tertip etmişler. Bu kısacık sürede bu çalışmalar göz dolduruyor. Buradan teşekkür ve tebriklerimi sunarım. Yazımın sonunda, 20 Şubat 2013 Çarşamba günü Emekliler Platformu Merkezinde karşılaştığımız iki emekli vatandaşımızla yaptığımız sohbetten edindiğim gözleme yer vereceğim. Her ikisi de böyle bir platformdan oldukça memnun idi. Bir emekli vatandaşımız Kızılcahamam gezisinde özellikle ziyaret edilen Şeyh Ali Semerkandi Hazretleri Türbesi’ne yıllardır gitmek istediği halde, fırsat bulamadığını ve bu Platform sayesinde bu ziyareti gerçekleştirmesinden oldukça mutlu olduğunu belirtti. Sohbet sırasında, şöyle bir söz edince bu da tatlı bir tebessüme dönüştü: “Bu Platformu gördükten sonra, emekli olasım geldi.”vesilesiyle, Keçiören Belediyesi yetkililerini emekliler duyarlılıklarından dolayı bir kez daha kutluyor ve diğer Belediyelerin de bu Platformu örnek almalarını diliyorum.

Ahmet SANDAL

 

[gallery link="file" columns="2" orderby="title"]