Money Aidat Borcu Sorgulama
Event Etkinlik Takvimi
Survey Anket

Web Sitemizi Nasıl Buldunuz ?

İstatislik Sayfa İstatisliği
  • Online Kişi   : 3

  • Kişisel           : 380963

  • Toplam         : 3410614

Anasayfa » Kardeşlik Sınır Tanımaz...

Kardeşlik Sınır Tanımaz...

Çıktı Al
1574 kez okundu
01 Ocak 1970
Kardeşlik Sınır Tanımaz...


KARDEŞLİK SINIR TANIMAZ…

İşbirliği adına örnek birliktelikteki kardeşlikte mutlu tablolar.

İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği tarafından başlatılan Kardeşlik Sınır Tanımaz Kampanyası Kapsamında Suriye’den ülkesini terk edip de ülkemize sığınan Adana’daki, Suriyelilere mültecilere yönelik başlatılan yardım ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği Genel Başkanı Yücel Can, konu ile ilgili olarak yapmış olduğu açıklamada;  Biz; kendisine sığınana, yardım dileyene, darda kalana, misafir gelene kapısını, gönlünü, evini açan; elindekilerini veren, hatta bir milletin evlatlarıyız. Bu haslet bizim geleneğimizde, kültürümüzde, tarihimizde, dahası inancımızda var. Bizde aman dileyene el kalkmaz, yardım için gelenin yüzüne kapı kapatılmaz. Zulmü yapmak değil; zulmü izlemek bile Bize yakışmaz. İnsana yapılan zulüm Bizi hoşnut etmez. Bilakis her ne şartlarda ve nasıl olursa olsun insana hizmeti hakka hizmet kabul ederiz. Devlet olarak, insan olarak sürdürdüğümüz bu yapıyı sivil toplum kuruluşları da yerine getirmektedir. Bu anlamda Suriye’den ülkemize sığınan feryat İdareci ve Bürokratlar Birliğinde anlam kazandı. Adana Temsilcimiz Salih Güngen’in beş yüz kişinin üzerinde Suriyeli çocuk, kadın, yaşlı ve gencin aç ve açıkta olduğunu söylemesi ve yardım istenmesi sonrası öncelikle Adana Temsilcimiz ve Ailesi aynı zamanda evini açarak, hatta üzerindekini vererek Adana’daki üyelerimizden ve hayırseverlerden destek almıştır. Malum mevsimin kış olması, Adana’dakilerin aynı zamanda Osmaniye ve diğer illerdeki yakın ve akrabaları için de destek istemeleri üzerine ferdi yardımların ötesinde daha çok destek vermek gerekiyordu. İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği Adana Temsilcimiz Salih Güngen’in talebi, aşağıdaki ifadeleri ve etkileyici idi doğrusu.

“Bilindiği gibi bölgemizde olan savaştan dolayı Türkiye’ye gelen kardeş ve dost Suriye halkı Adana’ya da gelmiş bulunmaktadır. Yurtlarını ve evleri terk eden vatanlarından zoraki hicret etmek zorunda bırakılan bu Muhacir Kardeşlerimiz cidden ihtiyaç içinde bazen sıcak bir çorba, bazen sıcak bir elbise bulamayacak kadar zor durumdalar. Bize sığınmış ve Yüce Allah tarafından Ensar konumunda olan Bizler bu Kardeşlerimize şefkat elini uzatmak bir şükür borcu bilip, İdareci ve Bürokratlar Birliği Üyeleri olarak elimizden gelen ayni ve nakdi yardımları yapmak ve Kardeşlerimizin kırık ve kederli kalplerine biraz olsun bir merhem olmak kabilinden Siz Değerli Üyelerimiz ve yardımsever halkımızın bu konuda katkıda bulunmak üzere yardıma davet ediyorum. Allah şimdiden yapacağınız yardımları cennet meyveleri olarak en muhtaç olduğunuz bir zamanda size iade etsin. Amin…”

İşte bunun gibi nedenlerle İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği olarak Suriyeli mültecilere yönelik Kardeşlik Sınır Tanımaz Yardım Kampanyası başlattık. Kampanya kapsamında giyecek, battaniye, bebek bezi toplandı. Toplanan eşyaların bir kısmı Adana’ya gönderildi. Ancak artan talepler karşısında Yönetim Kurulumuzun, Üyelerimizin, Adana Temsilcimiz Salih Güngen’in gayretleri ve özellikle Yerel Yönetimler Eğitim Derneği, A101 Marketler Zinciri Adana Şubesi, Damat Twine’nin destekleri ile Kardeşlik Sınır Tanımaz Kampanyamız daha da genişledi.

Kampanya Kapsamında toplanan 900 desi yaklaşık 600 kilo elbise yardımı Yerel Yönetimler Eğitim Derneğinin masrafı üstlenmesi ile işbirliği içerisinde Adana'ya gönderdik. Damat Twin de elbiseleri kendi imkânları ile Adana Temsilciliğimize gönderdi. A101 Marketler Zinciri Adana Şubesinin verdiği 2000 TL gıda çeki de ailelerin markete gelmesi suretiyle Adana Temsilcimiz tarafından ailelere teslim edildi. Şu anda İstanbul'da da toplanılan elbiseler de1000 TL kargo ücreti tedarik edildiğinde gönderilecektir. Dolayısıyla yardımlar şükürler olsun Adana’ya ulaşmış durumdadır.

Adana Temsilcimiz Salih Güngen “Suriyeli Kardeşlerimizin mayın tarlalarını aşarak Adana’ya ulaşıp aylardır sıkıntı içerisinde olan sırtlarındaki kıyafetten başka kıyafetleri olmadığı için haftalardır çamaşır yıkayamayan bu Muhacir Kardeşlerimize, İdarecive Bürokratlar Birliği Derneği olarak yardım kampanyası başlattık ve kampanya süresince hep Genel Başkanımız ile koordineli, bilgi alış verişinde bulunarak çalıştık. Evimin salonunu açarak gelen kolileri bizzat eşimle beraber açarak ayırdıktan sonra bu Kardeşlerimizi çağırarak uygun olan kıyafetleri bizzat kendileri çoluk çocuklarıyla beğenip seçerek aldıkları kıyafetler emeği geçen tüm kardeşlerimizden Allah razı olsun. Yardımları yüzlerce kardeşimize ulaştırdık bazen elbise bulamayan çocuklara bizim küçükler çaktırmadan kendi elbiselerini alıp getirerek bak buldum bu sana olur üzülme deyince gerçekten gözlerim yaşardı çocuklar bile bunu hissetmişler koşturup duruyorlar bazen güzel bir kıyafet bulunca bunu da alalım deyip duruyorlar.

Bizler İdareci Bürokratlar Birliği olarak ümmetin yetimi olan Suriyeli Kardeşlerimizin başını okşamak ve kederli kalplerini bir parça hoşnut etmek için karınca kaderince Adana ili ve civar illeri genelinde başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde yüzlerce yetimin ve ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin Gıda ve giyim ihtiyaçlarını karşıladık ve karşılamaya devam ediyoruz. Gün oldu evimizdeki halımızı tencere tavamızı yarı yarıya böldük bu kardeşlerimiz mahrum bırakmadık ne zamanki Derneğimiz ve Genel Başkanı Yücel CAN Kardeşimiz ve Değerli Üyeleri işe el attılar yükümüzü çok hafiflettirdiler. Allah hepsinden razı olsun. Cenabı Hak 1400 yıl sonra Ensar şerefini bu Kardeşlerimize nasip etti. Muhacir Kardeşin yardımlarına koşturdu o sevabı verdi. Bu konuda bizler yardımlarını esirgemeyen A101 Marketler Zinciri ve Sahibi Sayın Yaşar AYDIN Kardeşimiz gıda konusunda ve Giyim konusunda Damat Twin Sahibi Değerli Kardeşimiz Hüseyin ORAKÇI’ ya yarıca teşekkürlerimi sunuyorum Rabbim En muhtaç oldukları mahşer gününde Onların ihtiyaçlarını karşılasın zaten o malum Kardeşlerimizin duaları ve sevinçleri her şeye bedeldir. Bence o eşyaları verirken ki mutluluk, sevgi görülmeye değerdi. Gerçekten Allah herkesten razı olsun bu maddi manevi hizmetler ileride İttihadı İslam’a da vesile olur İnşallah…”

 

Başta Ankara olmak üzere İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği’nin şubeleri olmak üzere Türkiye’nin her yerinden toplanan yardımlar Derneğimizin Adana Şubesi tarafından Suriyeli Mültecilere dağıtıldı.Duygusal anların yaşandığı dağıtıma, vatandaşlar da mültecilere yemek yardımı yaparak destek verdiler.

Yerlerini yurtlarını bırakıp canlarını kurtarmak için kaçan ve hiçbir şeyleri olmayan sığınmacılar, Türkiye’ye, yardıma vesile olan İdareci ve Bürokratlar Birliği’ne ve yardım eden hayırseverlere teşekkür ettiler.

İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği Genel Başkanı CAN, “Adana Temsilcimiz Salih GÜNGEN ile yaptığımız görüşmede Suriye’den gelenlerin yardımlardan memnun oldukları ama bu yardımın devam etmesinin istedikleri Bizlere aktarıldı. Yapılacak değerlendirme neticesinde konu ile ilgili bilgi verilecektir.Bu anlamda gerek yardımları ve gerekse çalışmada emeği geçen kişilere, emek veren yönetim kurulu üyelerine, üyelerimize, üye olmayıp da yardımda bulunanlara, bursiyer öğrencilerimize hele hele yardımların Adana'ya ulaştırılmasındaki masrafları üstlenen Yerel Yönetimler Eğitim Derneğine, Adana’da Suriyeli ailelere gıda yardımı yapan A101 Marketler Zincirine, giyim yardımında bulunan Damat Twin'e bu güzel, anlamlı ve ölümsüz hizmetleri nedeniyle gönülden teşekkür ederek, “ Bizler Hılfıl Fudül’ü, Ahiler ve Loncaları örnek ve model alan bir sivil toplum kuruluşuyuz. Şimdi Derneğimizin hafızasına iki önemli kavram daha ekledik. Muhacir ve Ensar’ı…

Hayırlar, sadakalar, zekâtlar, iyilikler;güzelliğiniz, süsünüz, üzerlerinizdeki sıkıntıların ve belaların bitmesine geride bırakılan hoş bir sada ile ölümsüzlüğünüze vesile olsun. Herşey gönlünce, ebedi mutlulukla olsun. Tekrar ifade etmek gerekirse Kardeşlik Sınır Tanımaz” dedi.

[gallery link="file" columns="2" orderby="title"]